ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ZDNet |Διάβρωση παρατηρήθηκε σε καλώδια φόρτισης Lightning

Μία νέα διαπίστωση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, πως τα καλώδια φόρτισης Lightning ενδεχομένως να είναι επιρρεπή στη διάβρωση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει αδυναμία του καλωδίου να συνδεθεί και να φορτίσει μία συσκευή iOS. Η διάβρωση παρατηρήθηκε στις μικρές χρυσές επαφές στην άκρη του βύσματος, κάτι που φυσιολογικά δεν έπρεπε να συμβαίνει.

Το πρόβλημα αυτό επισημάνθηκε από τον Jason D. O’Grady του ZDNet όπου στο subforum Apple ανακάλυψε αρκετές αναφορές με το ίδιο πρόβλημα  σε άλλους χρήστες iOS συσκευών. Κάποιοι από αυτούς είχαν αντικαταστήσει το κάλώδιο φορτισης σε ένα Apple Store ενώ σε άλλους αρνήθηκαν να τους το αντικαταστήσουν επειδή κρίθηκε εκτός εγγύησης λόγω υγρασίας.

lightning-cable-corrosion-ogrady-cnet

Ένα από τους χρήστες του Apple Subforum με το username brockap3 εξέτασε κάτω από μικροσκόπιο το καλώδιο, και ανακάλυψε πως το πρόβλημα εμφανίζεται επιλεκτικά σε σημεία του καλωδίου. Ο ίδιος πρότεινε δύο πιθανά σενάρια για του λόγους που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο:

  1. Two gold electrodes placed in an aqueous solution with a positive voltage on one wire and ground applied to the other will corrode the positive gold electrode away
  2. Electrical arcing causing the corrosion (originally I dismissed this as it is just USB – i.e. 5 V /2 A max)

Τελικά φαίνεται πως πολλοί περισσότεροι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος. Οι περισσότεροι αναφέρουν πως το πρόβλημα ξεκίνησε να δημιουργείται εναν μήνα μετά την έναρξης χρήσης του καλωδίου για τη φόρτιση του iPhone ή του iPad. Εσείς έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα. Εάν ναι παρακαλώ κάνετε μία αναφορά στα σχόλια!

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΑΞΕΣΟΥΑΡ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll