APPLE

Working For The Man: Aνάλυση του προφίλ των εργαζομένων της Apple στα καταστήματα λιανικής

 

Ας δούμε λίγο τα γεγονότα.

Τα καταστήματα λιανικής της Apple βρέθηκαν στην πρώτη θέση σε πωλήσεις την χρονιά που μας πέρασε, ξεπέρασε όλες τις Αμερικανικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένων δυο καταστημάτων του οίκου Tiffany. Καλό ε? Ρίξτε τώρα μια ματιά στο τι έχει να μας πει ένας εργαζόμενος.
“Έβγαζα $11.25 την ώρα,” μας λέει. “Κατά ένα μέρος σκεφτόμουν, ότι αυτό είναι θαυμάσιο. Είμαι φανατικός της Apple , το μαγαζί πάει πολύ καλά. Αλλά όταν κοιτάς το μέγεθος των κερδών που βγάζει η εταιρεία και μετά κοιτάς και την πληρωμή σου, είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις.»

Η απόκλιση μεταξύ αυτής της τρομερής επιτυχίας της επιχείρησης με τους συγκριτικά χαμηλόμισθους υπαλλήλους της, όπως επίσης και οι λόγοι για τους οποίους αυτοί οι υπάλληλοι συνέχιζαν να εργάζονται στην εταιρεία, έγινε το θέμα για ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα New York Times σήμερα.

Σύμφωνα με τους Times, η Apple απασχολεί 43.000υπαλλήλους εκ των οποίων οι 30.000 εργάζονται στα καταστήματα λιανικής της εταιρείας. Πολλοί από αυτούς κερδίζουν μόνο $25,000 τον χρόνο εν συγκρίσει με τον Διευθύνων Σύμβουλο Tim Cook, ο οποίος αξίζει πάνω από $570 εκατομμύρια με την σημερινή αξία των μετοχών της Apple.

Oι Times ξεκαθαρίζουν το γεγονός ότι η Apple εξακολουθεί να προσφέρει τα περισσότερα στους υπαλλήλους της από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην αγορά. Όπως επίσης και τις καλύτερες παροχές από άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος υγείας, την δυνατότητα αγοράς από το stock της εταιρείας και φυσικά εκπτώσεις σε Apple προϊόντα. Πόσο κακό μπορεί να είναι αυτό?

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αναφέρουν επίσης οι Times, “Αν διαιρέσουμε τον αριθμό των ατόμων που απασχολούνται στα καταστήματα της, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνικών αλλά και του προσωπικού που δουλεύει στις αποθήκες των καταστημάτων, με το κέρδος της εταιρείας θα δείτε ότι κάθε υπάλληλος έφερε στην $473,000.” Αυτά είναι εξαιρετικά υψηλά ποσοστά κέρδους ανά εργαζόμενο που δεν λαμβάνει ποσοστό επι των πωλήσεων του, όπως οι εργαζόμενοι σε Verizon και AT&T, όπου και οι δυο πωλούν Apple προϊόντα.

Θα συνεχιστεί αυτό? Η παρούσα οικονομική κατάσταση θα επιτρέψει στην Apple να κάνει αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων πέραν των δηλώσεων τους στους Times? Γιατί οι New York Times επικεντρώθηκαν στην Apple,και όχι ας πούμε, στην The Gap, η οποία προσφέρει πολύ λιγότερα από ότι η Apple?

Δυο ενδεχόμενα υπάρχουν. Το πρώτο είναι ότι επειδή η Apple κερδίζει τόσα πολλά έχει γίνει πλέον στόχος. Οι Times απλά επισημαίνουν το μέγεθος. Το δεύτερο είναι η διαφορά των μισθών μεταξύ εργαζομένων και στελεχών. Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το αουτσάιντερ και την ειρωνεία της υπόθεσης εδώ, όταν η εκτός αγοράς εταιρεία πίσω στην δεκαετία του ‘90 έχει γίνει τώρα «Το αφεντικό» όλων των υπολοίπων. Είναι βέβαια και αναπόφευκτο με την εκπληκτική επιτυχία που σημείωσε η Apple τα τελευταία δέκα χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στους Times , είναι γεμάτο με υπέροχες ιδέες για την αγαπημένη μας εταιρεία.

Πηγή

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
APPLE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll