Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του OS X Yosemite, είναι η δυνατότητα εισαγωγής widgets στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων. Τα widgets έχουν την ικανότητα να σας προσφέρουν πλήθος πληροφοριών μόνο με μία ματιά.  Παραδείγματος χάρην πρόβλεψη καιρού, ζώνη ώρας ανά τον κόσμο αλλά και πολλά άλλα τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε από προγραμματιστές στο App Store.

Οι δυνατότητες θεωρούνται ατελείωτες. Ας δούμε όμως πως λειτουργεί. Τα widgets είναι mini εφαρμογές τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε από το Mac App Store. Η εγκατάσταση τους γίνεται άμεσα και εμφανίζονται στο παράθυρο του Κέντρο Γνωστοποιήσεων, προσφέροντας επιπλέον λειτουργίες που δεν είχατε έως τώρα στο Κέντρο.

Προσθήκη εφαρμογών στο Κέντρο γνωστοποιήσεων του Yosemite

  • Ανοίξτε το Κέντρο Γνωστοποιήσεων, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής μενού του Mac σας. Εναλλακτικά ένα χρησιμοποιείτε trackpad με τα gestures ενεργοποιημένα, μπορείτε να σύρετε δύο δάχτυλα προς τα δεξιά, ώστε να ανοίξει το το Κέντρο Γνωστοποιήσεων.
    Κάνετε κλικ στο πλήκτρο Επεξεργασία στο κάτω μέρος του παραθύρου στην καρτέλα To Day View.
  • Επιλέξτε το σύμβολο «+» δίπλα σε κάθε widget προκειμένου να το προσθέσετε.
  • Επιπλέον μπορείτε να κάνετε αναδιάταξη των widgets ανάλογα με τη σειρά που επιθυμείτε να εμφανίζονται.

Napkin 10-23-14, 10.24.59 AM

Αφαιρέστε εφαρμογές widgets από το Κέντρο Γνωστοποιήσεων

  • Ανοίξετε το Κέντρο Γνωστοποιήσεων κάνοντας κλικ στο εικονίδιο, πάνω δεξιά στο μενού εργαλείων του Mac σας. Εναλλακτικά μπορείτε και πάλι να χρησιμοποιήστε το gesture, σύροντας δύο δάχτυλα προς τα δεξιά της οθόνης για να αποκαλυφθεί το Κέντρο Γνωστοποιήσεων.
  • Κάνετε κλικ στο πλήκτρο Επεξεργασία στην καρτέλα To Day View.
  • Κάνετε κλικ στο κόκκινο εικονίδιο διαγραφής στα αριστερά του widget το οποίο θέλετε να αφαιρέσετε από το Κέντρο Γνωστοποιήσεων.

Napkin 10-23-14, 10.30.55 AMΜε τον παραπάνω τρόπο μπορείτε να διαχειριστείτε το Κέντρο Γνωστοποιήσεων και να εντάξετε σε αυτό τα σημαντικά για εσάς widgets είτε από εφαρμογές που θέλετε να δέχεστε πληροφορίες, είτε calculator και ειδοποιήσεις από ημερολόγια και Υπομνήσεις. Εδώ να σημειώσουμε πως η αφαίρεση ενός widget από το Κέντρο Γνωστοποιήσεων δεν σημαίνει και διαγραφή από το Mac σας. Μπορείτε να το επαναφέρετε οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Tim Cook στο εργοστάσιο συναρομολόγησης των νέων iPhones, Zhengzhou
Επόμενο άρθροHands on by Rene |Ξενάγηση στον νέο iMac 27 ιντσών Retina 5K
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here