APPLE

Tim Cook: Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Έχουμε γράψει και παλαιότερα για τον τωρινό CEO της Apple και έχουμε αναλύσει την φιλοσοφία του ουκ ολίγες φορές. Να τονίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως CEO τον θεωρήσαμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για την Apple και πως θα μπορούσαμε να κάνουμε και διαφορετικά μιας και ο ίδιος ο Steve Jobs τον πρότεινε για αυτή την θέση.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Ο Tim Cook για πολλά χρόνια ήταν το δεξί χέρι του Steve Jobs και ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω της απουσίας του Jobs κατά μεγάλα διαστήματα εξαιτίας της υγείας του ήταν αυτός που έπαιρνε αρκετές και σημαντικές αποφάσεις.

Ήρεμος μεθοδικός αλλά και ευαίσθητος ήταν ακριβώς το alter ego του Steve Jobs.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Ανέλαβε την Apple σε μια μεταβατική περίοδο για την εταιρεία και ο θάνατος του Steve Jobs ήρθε μια μέρα μετά από το πρώτο του μεγάλο keynote για το iPhone 4s.

Εκεί καταλάβαμε πως ήταν σαφώς επηρεασμένος ξέροντας από πιο πριν πώς ο Steve μετρούσε μόνο κάποιες ώρες ζωής ακόμη. Έτσι όποια κριτική έγινε για την άχρωμη σχεδόν παρουσίαση του στο iPhone 4s ξεχάστηκε άμεσα.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Αυτό που έμεινε ήταν πως ο Tim Cook δεν θα ήταν ο ομιλητής που θα ξεσήκωνε το κοινό αλλά θα τόνιζε την ομάδα δίνοντας και στους υπόλοιπους χρόνο να μιλήσουν και να κάνουν νέες παρουσιάσεις.

Για ένα μεγάλο διάστημα μετά το θάνατο του Steve Jobs έμεινε με τις σκέψεις του αλλά και την τεράστια ευθύνη που είχε ως ο νέος αρχηγός της Apple. O ίδιος παραδέχτηκε στην συνέντευξη του πριν από την παρουσία του στο WWDC πως χρειάστηκε κοντινοί του άνθρωποι να τον ταρακουνήσουν και έτσι να πάρει την απόφαση να φύγει από τον θρήνο για τον χαμό του αγαπημένου του φίλου και συνεργάτη και να κοιτάξει μπροστά.

Τι γινόταν όμως τόσο καιρό στην Apple; Όλα έδειχναν ήρεμα μιας και η φιλοσοφία του Tim Cook για ηρεμία διαλλακτικότητα διάλογο και στενή επαφή με τους εργαζομένους και τις διάφορες ομάδες της Apple έκανε όλους να την δεχτούν με χαρά μιας και ήταν τελείως διαφορικά σε σχέση με ότι είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια με τον Steve Jobs στο τιμόνι.

Είναι γνωστό πως ο Steve Jobs διοικούσε την Apple με το μαστίγιο και το καρότο και με την έλευση του Tim Cook το μαστίγιο πήγε περίπατο και έμεινε μόνο το καρότο.

Είμαστε σίγουροι πως ο Tim Cook χαλάρωσε τις καταστάσεις στην Apple αρχικά γιατί έτσι ήθελε να δώσει χώρο και χρόνο στους εργαζομένους να ξεπεράσουν τον θάνατο του Steve Jobs. Κάπου εκεί πιστεύουμε πως έκανε ίσως και το σημαντικότερο λάθος του μιας και μεγάλο διάστημα όπως είπαμε ήταν και ο ίδιος χαμένος στις σκέψεις του.

Το παραπάνω είναι ένα λάθος που το πληρώνει ακόμη και σήμερα μιας και ενώ στηρίχτηκε πολύ περισσότερο στην ομάδα του δεν έδωσε σαφής οδηγίες και δεν την επιτήρησε από κοντά για τυχόν λάθη που θα εξέθεταν τον ίδιο αλλά και την ίδια την εταιρεία.

Στο WWDC εμφανίστηκε σίγουρος και δυνατός και όλοι χαρήκαμε με την παρουσία του, οι δηλώσεις του περί διπλασιασμού της ασφάλειας των νέων προϊόντων ο ενθουσιασμός του για το άμεσο μέλλον και τα λόγια του για την ίδια την εταιρεία μας θύμισαν λίγο από Steve Jobs.
Κανείς δεν περίμενε όμως το τι θα επακολουθούσε…..

Δημοσιευμένη Εικόνα
Τα πρώτα σημάδια φάνηκαν λίγο πριν την παρουσίαση του iPhone 5 με τις τεράστιες και ακριβής διαρροές για το προϊόν να μεταμορφώνουν την παρουσίαση του απλά σε μια επιβεβαίωση. Η Apple δια στόματος Tim Cook είχε μιλήσει για διπλασιασμό της μυστικότητας δημόσια και δεν πέρασαν μερικές βδομάδες και η δήλωση του διαψεύστηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Τόσο στο WWDC όσο και στην παρουσίαση του iPhone 5 μίλησε και βγήκε μπροστά για τους φανταστικούς χάρτες της Apple. Λίγες μέρες μετά την επίσημη διανομή τους στο iOS 6 όλος ο κόσμος ξεκινάει να κριτικάρει με τον χειρότερο τρόπο μια από τις πιο ημιτελείς εφαρμογές που έχει κάνει ποτέ η Apple.

O Tim Cook πίστευε στην ομάδα και η ομάδα χωρίς οδηγό τα έκανε θάλασσα!

Δημοσιευμένη Εικόνα
Η δημόσια συγνώμη του αποδεικνύει ακριβώς αυτό μιας και δεν είναι ο Steve Jobs που θα είχε πάρει ήδη κεφάλια αλλά αυτός που θα επωμιστεί τα λάθη της ομάδας του. Επίσης αποτελεί και μια έμμεση παραδοχή της απογοήτευσης που αισθάνεται ο ίδιος για αυτούς που είναι από κάτω του.

Πιστεύουμε πως οι σφαλιάρες που έφαγε είναι πλέον αρκετές για τον κάνουν να πιάσει λίγο και το μαστίγιο και πέρα από εμπιστοσύνη και ηρεμία να δείξει και λίγο τα δόντια του.

Η ομάδα απέτυχε σε πολλές περιπτώσεις από την μέχρι πρότινος τακτική του να αποδώσει τα αναμενόμενα,είναι καιρός να την αλλάξει.
Δυστυχώς ο ανταγωνισμός για την Apple δεν είναι στα επίπεδα που ήταν πριν μερικά χρόνια και λάθη δεν συγχωρούνται εύκολα!

Ξέρουμε πως είναι ικανός αγαπάει την Apple και λάτρευε τον Steve Jobs. Για να μην έχουμε στο άμεσο μέλλον και άλλα τέτοια λάθη πρέπει να καταλάβει πως η μηχανή της Apple για να δημιουργήσει μεγάλα πράγματα θέλει νεύρο και ένταση!! Είναι και αυτή βλέπεται δημιούργημα του Steve Jobs. H ηρεμία και η υπέρμετρη σιγουριά δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από όσα θα έπρεπε!

Αγαπητέ Tim Cook σας στηρίζουμε ακόμη ξέρουμε πως μπορείτε καλύτερα έχετε ακόμη μια ευκαιρία να μας το αποδείξετε!!

Δημοσιευμένη Εικόνα

GreekAppleNews.gr

Εδώ συζητάμε το θέμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
APPLE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll