Παρά το πλήθος των εφαρμογών διαχείρισης για κωδικούς πρόσβασης που είναι διαθέσιμες, όπως για παράδειγμα οι εφαρμογές 1Password, LastPass κλπ. πολλοί χρήστες εξακολουθούν να θέτουν προβλέψιμες λέξεις και αριθμούς, για να προστατέψουν τις ευαίσθητες πληροφορίες τους. Ένας από τους δημοφιλείς κωδικούς πρόσβασης για το 2014, ήταν ο κωδικός «123456», σύμφωνα με τον κατάλογο των κωδικών πρόσβασης που διέρρευσε από το SplashData.

Ο δεύτερος πολύ χρησιμοποιούμενος κωδικός πρόσβασης ήταν η λέξη «password» ακολουθούμενη από τους αριθμούς «12345» ή «12345678» και η λέξη «qwerty». Και οι δυο ακολουθίες αριθμών-λέξεων, «123456» και «password» ήταν δημοφιλείς κωδικοί και τα προηγούμενα χρόνια, καταλαμβάνοντας τους δύο κύριους κωδικούς πρόσβασης και για το 2013. Παρόμοιες σειρές αριθμών ήταν σε σειρά έκτη κι έβδομη για το 2014, οι κωδικοί που έκαναν χρήση της λέξεις «baseball,» «football,» και «dragon.»

worstpasswordsof2014

[quote_box_center]

«Passwords based on simple patterns on your keyboard remain popular despite how weak they are,» said Morgan Slain, CEO of SplashData. «Any password using numbers alone should be avoided, especially sequences. As more websites require stronger passwords or combinations of letters and numbers, longer keyboard patterns are becoming common passwords, and they are still not secure.»[/quote_box_center]

Οι κωδικοί πρόσβασης που βασίζονται σε απλά σχέδια του πληκτρολογίου, παραμένουν δημοφιλείς παρά την αδυναμία τους, δήλωσε ο Morgan Slain, CEO της SplashData. Θα πρέπει να αποφεύγεται οποιοσδήποτε κωδικός πρόσβασης αποτελείται μόνο από αριθμούς και ειδικά ακολουθίες αυτών. Καθώς όλο και περισσότεροι ιστότοποι απαιτούν ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης ή συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμών, οι σειρές των πλήκτρων γίνονται κοινοί κωδικοί πρόσβασης και εξακολουθούν να μην παρέχουν ασφάλεια.

Για δημιουργηθεί η λίστα με τους χειρότερους κωδικούς πρόσβασης για το 2014, χρειάστηκαν 4 χρόνια συλλογής δεδομένων από κωδικούς πρόσβασης, της SplashData, και πάνω από 3,3 εκατομμύρια κωδικών, οι οποίοι διέρρευσαν κατά τη διάρκεια του έτους 2014. Οι κωδικοί έχουν προέλθει κυρίως από χρήστες της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.

Με βάση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, η εταιρεία SplashData, συνιστά να αποφεύγεται η χρήση ακολουθιών πληκτρολογίου όπως «1qaz2wsx» ή «qwertyuiop» και να μην χρησιμοποιούν ως λέξη το αγαπημένο τους άθλημα. Το μπέιζμπολ και το football ήταν μέσα στη δεκάδα των πιο κοινών κωδικών πρόσβασης ενώ το χόκεϊ, ποδόσφαιρο, παίκτες του γκολφ, ήταν στην πρώτη εκατοντάδα.

Αθλητικές ομάδες ως κωδικοί πρόσβασης, είχαν την τιμητική τους στη λίστα των top 100 όπως οι Yankees, Eagles, Steelers, Rangers, και οι  Lakers. Καλό θα είναι να αποφεύγονται ημερομηνίες γενεθλίων και έτος γέννησης. Ούτε φυσικά κοινά ονόματα όπως Michael, Jennifer, Thomas, και Jordan τα οποία συμπεριλήφθηκαν στα top 50 ως πιο πολύ χρησιμοποιούμενα. Προσβλητικές λέξεις, φράσεις, χόμπι, αθλητές, μάρκες αυτοκινήτων και τίτλοι ταινιών ήταν επίσης ανάμεσα στη λίστα της SplashData, των 100 πρώτων.

Κάνοντας χρήση μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, όπως SplashID, 1Password ή LastPass, μπορείτε να δημιουργήσετε τυχαίους κωδικούς πρόσβασης τους οποίους θα χρησιμοποιείτε με ασφάλεια σε ένα ενιαίο χώρο, που είναι ασφαλής και αυτό-δημιουργούνται λέξεις αριθμοί και φράσεις. λαμβάνοντας υπόψιν τις διαρροές κωδικών πρόσβασης που ακούγονται παγκοσμίως, φαίνεται πως οι χρήστες έχουν συμμορφωθεί δημιουργώντας ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΔημιουργήστε φυσικά iOS άλμπουμ φωτογραφιών
Επόμενο άρθρο10 κόλπα για επαγγελματικές λήψεις με το iPhone σας
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here