Είναι γεγονός πως στο λειτουργικό σύστημα iOS 8, κάθε προ εγκατεστημένη εφαρμογή, δέχθηκε τη δική της αναβάθμιση. Πέραν των βασικών χαρακτηριστικών που διέπουν την κάθε εφαρμογή, αναζητούμε όλα εκείνα τα πρόσθετα tips, που βελτιώνουν την εμπειρία μας με το νέο λειτουργικό σύστημα. 

Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είναι απαραίτητη η αναβάθμιση ως hardware της συσκευής, παρά μόνο η αναβάθμιση της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Apple. Το αντικείμενό μας στην ανάρτηση αυτή, είναι η προ εγκατεστημένη εφαρμογή περιήγησης Safari. Aς δούμε μερικά από τα κόλπα της:

Διαχείριση ανοιχτών σελίδων

Σύρετε μία σελίδα πάνω στον κάθετο άξονα για να κάνετε αναδιάταξη στις ανοιχτές σελίδες σας. Εάν θέλετε να κλείσετε μία ανοιχτή σελίδα, πατήστε το X ή σύρετε τη σελίδα πάνω στον οριζόντιο άξονα για να αφαιρεθεί από τη λίστα.

εικόνα Safari_tips_1

Δημιουργία εικονιδίων ιστοσελίδων (web clips)

Εάν επιθυμείτε άμεση πρόσβαση, σε κάποια αγαπημένη σας ιστοσελίδα μπορείτε να κάνετε χρήση της δημιουργίας web clip,  στην οθόνη αφετηρίας. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα που επιθυμείτε και πατήστε το εικονίδιο share. Στη συνέχεια επιλέξτε «Προσθήκη σε Οθόνη αφετηρίας”.

Ορίστε desktop  εμφάνιση σε μία mobile ιστοσελίδα

Για να εμφανίσετε την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας, αντί της mobile έκδοσης, αγγίξτε το πεδίο αναζήτησης, σύρετε την οθόνη Αγαπημένα προς τα κάτω και στη συνέχεια αγγίξτε την επιλογή «Ιστότοπος για υπολογιστές”

εικόνα Safari_tips_2

Αναζητήστε τον ορισμό μιας λέξης

Σε προ εγκατεστημένες εφαρμογές όπως Safari, και Mail ένα κρατήσετε πατημένο το δάχτυλό σας σε μία λέξη, θα αναδυθεί ένα μενού επιλογών. Εσείς πατήστε τη λέξη “Ορισμός».

Είσοδος Sign-in

Εισάγετε τους κωδικούς σας στις Ρυθμίσεις ώστε να μπορείτε να κάνετε χρήση του twitter και του Facebook, ενημερώνοντας το status σας απευθείας από την εφαρμογή Safari, την εφαρμογή Φωτογραφίες, την κάμερα και τους Χάρτες. Μπορείτε να το ζητήσετε και από την εικονική βοηθό Siri να το πράξει για εσάς.

ΠΗΓΗwww.ired.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο«Shot on iPhone 6» |Μια τεράστια φωτογραφική καμπάνια από την Apple
Επόμενο άρθροRetina MacBook Air |Ακούγεται έντονα η ανακοίνωσή του στις 9 Μαρτίου
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here