Εάν έχετε λειτουργικό iOS 8 στο iPhone ή στο iPad, έχετε στη διάθεσή σας μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Handoff και αποτελεί μέρος του νέου χαρακτηριστικού, Continuity. Η βασική αρχή του Handoff, είναι να σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε μία εργασία στο iPhone και να τη συνεχίσετε στο iPad ή στον υπολογιστή Mac και το αντίστροφο.

Το καλύτερο νέο  – εάν έχετε ενεργοποιημένο το Bluetooth και οι συσκευές σας βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi,  – είναι πως λειτουργεί πολύ απλά. Εδώ σημειώστε πως θα πρέπει να διαθέτετε συσκευές που υποστηρίζουν το Handoff. Επί του παρόντος η σειρά αποτελείται από τις εξής συσκευές: iPhone 5 ή νεότερη έκδοση, iPad 4 ή νεότερη έκδοση, όλες οι γενιές iPad mini και iPod touch 5ης γενιάς.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Handoff μέρος του νέου χαρακτηριστικού Continuity σε iPhone ή iPad.

  • Βεβαιωθείτε πως το Wi-Fi και το Bluetooth της συσκευής, είναι ενεργοποιημένα στις συμβατές συσκευές σας. Αυτό σημαίνει πως το iPhone και το iPad θα πρέπει να βρίσκονται σε λειτουργικό iOS 8 ή νεότερο. Στο Mac θα χρειαστείτε OS X Yosemite.
  • Βεβαιωθείτε επίσης πως οι συσκευές είναι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.
  • Εκτελέστε μία εργασία σε μία υποστηριζόμενη από το χαρακτηριστικό εφαρμογή, όπως Mail, (παρακάτω σας έχουμε πλήρη λίστα από τις συμβατές εφαρομογές).
  • Δείτε στην οθόνη κλειδώματος του iPhone ή του iPad και θα παρατηρήσετε ένα εικονίδιο Ηandoff, της εφαρμογής που χρησιμοποιείτε στην κάτω αριστερή γωνία της δεύτερης συσκευής.
  • Σύρετε το εικονίδιο με δάχτυλό σας προς τα επάνω από την οθόνη κλειδώματος, για να συνεχίσετε την εργασία σας από εκεί που την αφήσατε στην άλλη συσκευή. Θα χρειαστεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης ή να χρησιμοποιήσετε το Touch ID, προκειμένου να εισέλθετε.

Napkin 10-30-14, 11.02.37 AM

Εναλλακτικά μπορείτε να να κένετε διπλό κλίκ στο Home button όταν βρίσκεστε στην αρχική οθόνη, ώστε να ανοίξει το Multitasking από οπουδήποτε. Σύρετε το δάχτυλό σας σε όλη τη διαδρομή προς τα δεξιά για να μεταβείτε στην σελίδα εργασίας από την άλλη συσκευή. Η Hαndoff λειτουργία είναι προσβάσιμη και από εδώ.

Napkin 10-30-14, 11.07.45 AM

Αυτόν ήταν, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Κάθε φορά πλέον που κάνετε μια εργασία σε μία εφαρμογή η οποία είναι συμβατή με τη λειτουργία Handoff, θα πρέπει να βλέπετε κάτω αριστερά της οθόνης του iPhone ή του iPad το εικονίδιο της εφαρμογής ώστε να συνεχίσετε την εργασία σας, εκεί όπου την αφήσατε. Επί του παρόντος οι προεγκατεστημένες εφαρμογές που υποστηρίζουν τη λειτουργία Handoff είναι οι εξής: Mail, Safari, Χάρτες, Μηνύματα, Υπoμνήσεις, Ημερολόγιο, Επαφές, Pages, Numbers, Keynote.

Οι developers έχουν επίσης την ευκαιρία να υποστηρίξουν τη λειτουργία Handoff, αν και θα χρειαστεί λίγος χρόνος έως ότου δούμε εφαρμογές που θα την υποστηρίζουν. Θα θέλαμε όπως κάθε φορά, να μας ενημερώσετε εάν υποπέσουν στην αντίληψή σας εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη νέα λειτουργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiPhone 6 family vs Galaxy Note 4 |10/1 οι προ-παραγγελίες στη Νότια Κορέα
Επόμενο άρθροΓια όσους ενδιαφέρονται, το Jailbreak tool εγκαθιστά πλέον το ανανεωμένο Cydia
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here