Oι φανατικοί καταναλωτές – iPhones mania, μπορούν να οδηγήσουν σε άλλο ένα ρεκόρ Σαββατοκύριακου με τη διάθεση των νέων ναυαρχίδων της Apple το iPhone 6 και iPhone 6 Plus, μένει όμως να το μάθουμε. Το ερώτημα που γεννάται είναι τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί; Σε ό,τι έχει να κάνει με την παραδοσιακή «ιεροτελεστία», οπαδοί της Apple σε όλον τον κόσμο στήνονται στην ουρά για ώρες ή ακόμη και για ημέρες, προκειμένου να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα αποκτήσουν το πολυπόθητο νέο iPhone.

«Δεν μπορώ να αντισταθώ», δηλώνει ο 27χρονος David Hearne από το Seaford Del, «Είναι εκπληκτικό και sexy» αναφωνεί την Πέμπτη το βράδυ με μιά κουβέρτα στο χέρι ο πρώτος στη σειρά για το κατάστημα Verizon Wireless στο Salisbury, Md. Χθε το πρωί κατάστημα Apple Store στο εμπορικό κέντρο στην πλατεία Λένοξ στην Ατλάντα, είχε ουρά 300 καταναλωτές.  Η διαθεσιμότητα ήταν μειωμέμενη ελπίζοντας ο καθένας σε μία συσκευή. Κάνοντας ένα έλεγχο στο online κατάστημα της Apple πλέον υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα για pickup αγορά σε πολλά καταστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τα στοιχεία πωλήσεων Σαββατοκύριακου σήμερα Δευτέρα και οι εκτιμήσεις ποικίλουν. Ένα μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων οφείλεται στην αύξηση – επιτέλους – του μεγέθους του iPhone. Το iPhone 6 έχει οθόνη 4,7 ιντσών ενώ το iPhone 6 Plus 5,5″ πολύ μεγαλύτερη των τεσσάρων ιντσών του προκατόχου iPhone 5s. Οι καταναλωτές έχουν μετακινηθεί στις προτιμήσεις τους σε μεγαλύτερες οθόνες λόγω του λειτουργικού Android της Google και τη διάθεση συσκευών από εταιρείες όπως η Samsung, η LG και η Motorola. Συνολικά το μερίδιο αγοράς του Android λειτουργικού συστήματος κυριαρχεί.

 Στις ΗΠΑ όμως το iPhone, παραμένει η No1 συσκευή με ποσοστό 41,9% σε σύγκριση με το 27,8% της Samsung με τη σειρά Galaxy , όπως δείχνουν τα στοιχεία της comScore. Πέρυσι η Apple πέτυχε πωλήσεις πάνω από 9 εκατομμύρια συσκευές iPhone 5s και iPhone 5c σε σύνολο πολλών χωρών,  συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς της Κίνας το πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας στην Κίνα η οποία είναι μία τεράστια αγορά. Ο αναλυτής Tim Bajarin της εταιρείας Creative Strategies, υπολογίζει πωλήσεις Σαββατοκύριακου στα 6,7 εκατομμύρια συσκευές. Το νούμερο αυτό ανέφερε θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν συμπεριλαμβανόταν και η αγορά της Κίνας.

Η Apple με το άνοιγμα προ-παραγγελιών για τις συσκευές στις 12 Σεπτεμβρίου, κατέγραψε νέο ρεκόρ με 4 εκατομμύρια συσκεύες, τις πρώτες 24 ώρες. Ορισμένες από αυτές θα αποσταλλούν αρχές Νοέμβρη. Εάν η ζήτηση συμβάδιζε με τη διαθεσιμότητα, θα έπρεπε να καταγράψει νέο ρεκόρ πωλήσεων, δηλώνει ο Ross Rubin κύριως αναλυτής της ιστοσελίδας Research.

[quote_box_center]

«Consumers are clearly responding to pent-up demand for a bigger screen,» αναφέρει.

«Despite Samsung’s insistence that the next big thing was already here in its Galaxy Note, many iPhone users would rather wait than switch.»

[/quote_box_center]

Σε εσωτερικό σημείωμα της Παρασκευής η Barclay προειδιποίησε πως οι πωλήσεις το πρώτο Σαββατοκύριακο είναι » is a meaningless figure» με δεδομένο πως αφορούν πωλήσεις μόνο των καταστημάτων της Apple. Οποιοδήποτε νούμερο πάνω από 10.000.000 συσκευές θα είναι μία θετική εξέλιξη λόγω του περιορισμένου εφοδιασμού, αναφέρει ο επενδετικός οίκος. Η Apple έχει πολλά ακόμη να διαθέσει στην αγορά. Σε εκδήλωση στις αρχές του μήνα, παρουσίασε μαζί με τις νέες συσκευές και το πολυαναμενόμενο Apple Watch (ημερομηνία κυκλοφορίας αρχές του έτους, καθώς και την υπηρεσία Apple Pay, ένα σύστημα Mobile payments. O Tim Cook δήλωσε:

[quote_center]»This is a very key day for Apple,»[/quote_center]

Η μετοχή της εταιρείας την Παρασκευή έκλεισε στα 100,96 δολλάρια με πτώση 83 σεντς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiPhones Challenge |10 εκδόσεις παρατάσσονται σε ένα μοναδικό αγώνα!
Επόμενο άρθρο5 Promo |»Ζωγραφίζω τα ζώα» μια καταπληκτική εκπαιδευτική εφαρμογή
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here