APPLE

Microsoft Office |Η δημοφιλής σουΐτα δωρεάν για iPhone και iPad

H Microsoft προχώρησε σήμερα σε μια κίνηση-έκπληξη, καθώς διέθεσε τη σουίτα Office δωρεάν για iOS και Android συσκευές. Ο «γίγαντας» του software αλλάζει πλήρως την τακτική του για το Office θέλοντας να κρατήσει τους καταναλωτές προσηλωμένους στο Word, το Excel και το PowerPoint. Από σήμερα λοιπόν δεν θα χρειάζεστε συνδρομή στο Office 365 για να επεξεργαστείτε τα έγγραφα του Office ή να τα αποθηκεύσετε στο cloud σας. Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μέρες αφού η Microsoft ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Dropbox για να ενσωματώσει την γνωστή cloud υπηρεσία στο Office για desktop, mobile αλλά και την web έκδοση του.

Μπορείτε δηλαδή να κατεβάσετε το Office για iPad και να αποθηκεύσετε όλα τα έγγραφα σας στο Dropbox χωρίς να πληρώσετε απολύτως τίποτα στη Microsoft. Η Microsoft επίσης διέθεσε σήμερα μία ολοκαίνουρια εφαρμογή του Office για iPhone, παράλληλα με την Preview έκδοση του Office για Android tablets, όλα με την ενσωμάτωση του Dropbox.

Τα νέα σχέδια της Microsoft μπορεί να ακούγονται τρελά στους περισσότερους, αλλά η ίδια η εταιρεία τα επιβεβαίωσε λέγοντας ότι είναι ένα μέρος της δωρεάν διάθεσης εφαρμογών στο διαδίκτυο. «Δεν είναι αλλαγή της στρατηγικής μας, αλλά μια επέκταση της ήδη υπάρχουσας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Michael Atalla, επικεφαλής του μάρκετινγκ για τη σουίτα Office της Microsoft.

Η Microsoft προσφέρει πλέον δωρεάν το Office και ο Atalla υποστηρίζει ότι η πρόσφατη αλλαγή στον τρόπο ανάπτυξης της εφαρμογής επέτρεψε στην εταιρία να διαθέσει δωρεάν την επιλογή επεξεργασίας κειμένου στις mobile εφαρμογές. Ο Atalla συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε να παρέχουμε την ίδια εμπειρία χρήσης του online Office και στις εφαρμογές για iOS και Android. Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές μας να είναι παραγωγικοί, χρησιμοποιώντας το Office, σε όλες τους τις συσκευές».

Μπορεί όμως οι καταναλωτές να έχουν πλέον πρόσβαση στη δωρεάν έκδοση των εφαρμογών του Office, όμως η Microsoft δεν έκανε το ίδιο και με τις εφαρμογές για επιχειρήσεις. Έτσι, θα χρειάζεται συνδρομή στο Office 365 για την επεξεργασία εγγράφων που είναι αποθηκευμένα στο OneDrive for Business ή στο Dropbox for Business, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η Microsoft θα συνεχίσει να έχει κέρδος από τις χιλιάδες επιχειρήσεις που βασίζονται στη σουίτα του Office και στις cloud υπηρεσίες της. «Δεν θα χαθεί η αξία των συνδρομών καθώς θα προσθέσουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες για αυτές.

Θα υπάρχει ακόμα η επιλογή της συνδρομής τόσο στον εμπορικό χώρο, όσο και στους καταναλωτές προσφέροντας επιπλέον επιλογές προηγμένης συγγραφής, ανάλυσης, παρουσίασης αλλά και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο OneDrive », δήλωσε επίσης ο Michael Atalla, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η Microsoft θα προσθέσει ακόμα πιο πολλές και σημαντικές λειτουργίες στους συνδρομητές του Office.

Το κλειδί αυτής της στρατηγικής κίνησης είναι όπως όλα δείχνουν το ότι η Microsoft θέλει να κρατήσει τους ανταγωνιστές του Office μακριά από το χώρο των mobile συσκευών. Είναι εύκολο να αναπτύξουν αντίστοιχες εφαρμογές και να τις διαθέσουν δωρεάν για iPad, iPhone και Android συσκευές, καθώς μπορεί η σουίτα του Office να είναι κυρίαρχη αλλά αυτό σημαίνει πως είναι και στόχος για τους ανταγωνιστές. Εάν υπάρξει κάποιος ανταγωνιστής του Office όπου διαθέτει δωρεάν την εφαρμογή για iPad υπάρχει πιθανότητα να «τραβήξει» πολύ κόσμο από την συνήθεια και την εξάρτηση του να χρησιμοποιεί το Word, το Excel και το PowerPoint.

Το CloudOn για παράδειγμα είναι μια δωρεάν εφαρμογή που προσφέρει τη δυνατότητα επεξεργασίας εγγράφων του Office, η οποία είχε γνωρίσει μεγάλη απήχηση από τους χρήστες τον τελευταίο καιρό. Επίσης υπάρχει και το iWork που προσφέρει δωρεάν η Apple όπως και άλλοι ανταγωνιστές, μεταξύ αυτών και το δημοφιλές Paper by FiftyThree, που απειλούν την κυριαρχία του Office στις mobile συσκευές. Θα ήταν ένας εφιάλτης για την Microsoft να χάσει τους πελάτες του Office από δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας κειμένων.

Παρόλο που η Microsoft, όπως είναι λογικό, δεν θα το παραδεχθεί ποτέ, αυτή η απειλή είναι και ο κύριος λόγος που το Office πλέον διατίθεται δωρεάν. «Θέλουμε να προσφέρουμε την εμπειρία συγγραφής σε όλους τους χρήστες που λατρεύουν το Office και το χρησιμοποιούν σε όλες τις συσκευές τους», εξηγεί ο Atalla. Αυτή η εμπειρία χρήσης μπορεί να κρατήσει τους πελάτες του Office, καθώς η Microsoft δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπη με ένα μέλλον όπου οι καταναλωτές και κυρίως οι επιχειρήσεις δεν θα εξαρτώνται από το το Word, το Excel και το PowerPoint.

Υπάρχει επίσης και η ευκαιρία ώστε οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν παράλληλα και άλλες υπηρεσίες της εταιρίας όπως το OneDrive και το Microsoft Account. Και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν τη Microsoft να δελεάσει τους καταναλωτές της με τη συνδρομή στο Office 365, ώστε να έχουν πρόσβαση σε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο cloud και ταυτόχρονα το Office για PC και Mac. Είναι μια τολμηρή αλλά ταυτόχρονα και «αμυντική» κίνηση από τη Microsoft, που αναγκάζει όμως τους ανταγωνιστές της στις mobile συσκευές να «χτυπήσουν» αλλού το Office και όχι στο κόστος απόκτησης του.

Πως σας φαίνεται η νέα κίνηση της Microsoft να διαθέσει δωρεάν τις εφαρμογές του Office για τις mobile συσκευές;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
APPLE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll