APPLE

Mια μοναδική ιστορική αναδρομή στα WWDC!

Το παγκόσμιο συνέδριο για τους προγραμματιστές, WWDC αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην Apple.

To πρώτο WWDC πραγματοποιήθηκε το 1983, αλλά δεν ήταν μέχρι το 2002, που η Apple άρχισε να χρησιμοποιεί το συνέδριο ως ένα σημαντικό launchpad για τα νέα προϊόντα. Από τότε, ο Steve Jobs και η εταιρεία αποκάλυψαν προϊόντα όπως το Power Mac G5, το Mac Pro, το iPhone, και μια αφθονία λογισμικού.

Επειδή WWDC ήταν πάντα εστιασμένο στους προγραμματιστές, η Apple χρησιμοποιεί το συνέδριο για να ανακοινώσει νέες εφαρμογές, OS X εκδόσεις, σημαντικές αναβαθμίσεις iOS, κλπ.

Με την Δευτέρα να απέχει μόλις 2 μέρες αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά πίσω στις μεγάλες ανακοινώσεις της Apple στο WWDC κατά την τελευταία δεκαετία.

2002

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ανακοινώνονται τα Mac OS X 10.2, το QuickTime 6, και «Rendezvous» (που σήμερα ονομάζεται «Bonjour»). Μια αξέχαστη εικονική κηδεία έγινε για το Mac OS 9, σηματοδοτώντας ότι η Apple είχε πλέον επικεντρωθεί πλήρως στο OS X.

2003

Δημοσιευμένη Εικόνα
Το Power Mac G5 είναι μια από τις μεγάλες ανακοινώσεις. Η Apple εμφανίζει και το Mac OS X Panther, ενώ το Safari θα μετακινηθεί σε beta έκδοση με αριθμό 1,0. H Apple επίσης εισήγαγε τα «iApps» (τώρα ονομάζεται «iLife»).

Εκείνη την χρονια στο WWDC οι παρευρισκόμενοι είχαν την χαρά να έρθουν σε πρώτη επαφή με την πρώτη κάμερα iSight και άλλα καλούδια. Υπογραμμίζοντας τη σχέση μεταξύ της Pixar και της Apple του Steve Jobs, η Apple προέβαλε σε πρώτη προβολή το Finding Nemo!

2004

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η συμμέτοχη ήταν αυξημένη κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος! Η Apple παρουσίασε τα 20 και 3ο ιντσών Cinema Displays και ο Steve Jobs έκανε ένα ζωντανό demo του podcast στο iTunes. H Αpple έδωσε και μια preview έκδοση για το Mac OS X Tiger ενώ το συνέδριο έληξε με μια Live συναυλία για το κοινό που παρακολούθησε το τριήμερο event!

2005

http://www.youtube.c…bed/ghdTqnYnFyg
Δημοσιευμένη Εικόνα

Θα παραμείνει γνωστή ως η χρονιά που ο Steve Jobs ανακοίνωσε ότι η Apple θα άλλαζε την x86 πλατφόρμα της και θα συνεργαζόταν πλέον αποκλειστικά με την Intel! Όπως και τον προηγούμενο χρόνο το συνέδριο έκλεισε με μια live συναυλία!

2006

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τα Power Mac G5 αποτελούν παρελθόν και ο αντικαταστάτης τους ακούει στο όνομα Mac Pro. O Steve Jobs παρουσίασε στο κοινό τον πρώτο Mac Pro με 2.66 GHz dual core Xeon “Woodcrest” επεξεργαστή της Intel, 1GB RAM, και 250GB hard drive. Οι παρευρισκόμενοι είχαν και την πρώτη επαφή τους με το Mac OS X Leopard και με τις εφαρμογές Boot Camp, Time Machine, Core Animation, και Spaces.

2007

Δημοσιευμένη Εικόνα
http://www.youtube.c…bed/Dq-ptSPu9Es

H χρονιά του iPhone! Ο Steve Jobs είχε ανακοινώσει το πρώτο iPhone στο MacWorld αλλά η επίσημη ημερομηνία διανομής τους ήρθε στο WWDC! Για πρώτη φορά εμφανίστηκε ο πλοηγός Safari για κινητά και το επίσημο SDK της Apple για τους Developers ήταν στα σκαριά! Τον αμέσως επόμενο χρόνο η Apple θα ανακοίνωνε το App Store της. Επίσης στο WWDC αυτό είδαμε ένα κλίμα κατά της Micorsoft μιας και μεσουρανούσε η πανέξυπνη διαφημιστική καμπάνια της Apple Mac vs. PC!

H Apple έκανε επίσης διαθέσιμη την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Mac OS X Leopard ενώ η EA περίφανα ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορούσε μια σειρά από παιχνίδια για Mac! Αίσθηση έκανε το γεγονός ότι πάνω από 5000 άτομα παρακολούθησαν το συνέδριο!

2008
Δημοσιευμένη Εικόνα
Το Αpp Store ήταν γεγονός και παρουσιάστηκε μαζί με την επίσημη έκδοση του iOS 2.0. Εταιρείες όπως η Sega και το Ebay έδειξαν τις εφαρμογές τους για το iPhone. Και σηματοδότησαν την απαρχή μια βιομηχανίας που στις μέρες μας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις! Ανακοινώθηκε επίσης το iPhone 3G και το Mac OS X Snow Leopard.

Για πρώτη φορά σε WWDC τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν!!!

2009

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το συγκεκριμένο WWDC επισκιάστηκε από την απουσία του Steve Jobs που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί μιας και τα προβλήματα της υγείας του είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν! Ο Phil Schiller διευθυντής Marketing της Apple ανέβηκε στην σκηνή και μας παρουσίασε την νέα σειρά MacBook με βελτιωμένες επιδόσεις τα οποία ονομάστηκαν Pro. To iPhone 3GS με την υποσχόμενη μεγάλη ταχύτητα του σε σχέση με τον προκάτοχο του ανακοινώθηκε επίσης μαζι με το ios 3.0 κλείνοντας ένα event που απουσία του Steve Jobs ξεκίνησε μια θύελλα φημών γύρω από την υγεία του!

Τα εισιτήρια αυτή την φορά είχαν εξαντληθεί δυο μήνες πριν!

2010

Ο Steve Jobs επέστρεψε και μετά και από την υπόθεση με το χαμένο iPhone 4 πρωτότυπο που εκείνο τον καιρό είχε μονοπωλήσει τα νέα, μας παρουσίασε σε μια από τις καλύτερες ομιλίες του το iPhone 4 το οποίο το συνόδευε το iOS 4. H Retina οθόνη θα μείνει στην ιστορία και άφησε τους ανταγωνιστές χιλιόμετρα μακριά!

Τα εισιτήρια για αυτό το WWDC εξαντλήθηκαν 8 μέρες αφότου έγιναν διαθέσιμα!!!

2011

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η τελευταία δημόσια παρουσία και ομιλία του Steve Jobs! H Apple μας παρουσίασε το Mac OS X Lion, iOS 5, iCloud, και το iTunes Match. Τα εισιτήρια για το συνέδριο εξαντλήθηκαν μέσα σε μόλις 12 ώρες!!!!

Πηγή

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
APPLE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll