ΑΞΕΣΟΥΑΡ

LUMOS HELMET – ΣΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ

Η Lumos προσθέτει ένα νέο έξυπνο χαρακτηριστικό στα αξεσουάρ ποδηλάτου της, τη δυνατότητα να ελέγχεται από μία συσκευή Apple Watch. Συγκεκριμένα το κράνος Lumos το οποίο έχει φωτεινά σήματα προειδοποίησης στροφής στο πίσω μέρος του, ενεργοποιείται από ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο, τοποθετημένο στο τιμόνι του ποδηλάτου.

Πλέον λοιπόν οι ιδιοκτήτες του Lumos Helmet θα είναι σε θέση να ενεργοποιούν αυτόματα τις προειδοποιήσεις στροφής, κάνοντας χρήση της συσκευής Apple Watch. Θεωρούμε πως πρόκειται για μία εκπληκτική ιδέα, δεδομένου ότι οι χρήστες ποδηλάτου θα πρέπει – θεωρητικά – να προειδοποιούν με τα χέρια τους, την πρόθεσή σου να στρίψουν δεξιά ή αριστερά. Αφαιρώντας λοιπόν την ανάγκη για την πίεση πλήκτρων, μειώνει την διάσπαση προσοχής του ποδηλάτη.

Από τη στιγμή που γίνει η εγκατάσταση της ομώνυμης εφαρμογής Lumos στη συσκευή Apple Watch, το ρολόι θα καταγράφει όλες τις στροφές του χρήστη. Έτσι μελλοντικά έχοντας ενεργοποιημένη την εφαρμογή, θα ενεργοποιείται και το αντίστοιχο σήμα στροφής στο κράνος. Επιπλέον η μία ελαφριά δόνηση θα υπενθυμίζει στον ποδηλάτη πως εξακολουθεί να αναβοσβήνει το σήμα και θα πρέπει να κουνήσουν το χέρι τους για να το απενεργοποιήσουν. Το κράνος της Lumos ανιχνεύει αυτόματα το φρένο του ποδηλάτου, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη χειρονομίας κατά την απότομη μείωση ταχύτητας.

Ο μόνος περιορισμός είναι πως οι χειρονομίες θα πρέπει να γίνονται με τον καρπό τον οποίο φοράτε το Apple Watch. Βέβαια οι περισσότεροι ποδηλάτες χρησιμοποιούν το αριστερό τους χέρι για να προειδοποιούν τους οδηγούς που τους ακολουθούν, οπότε δεν είναι και ιδιαίτερα σημαντική απώλεια.

Το κράνος της Lumos πωλείται προς $180 και θα το βρείτε και σε όλα τα καταστήματα λιανικής της Apple. Τέλος να αναφέρουμε πως η εφαρμογή για τη συσκευή Apple Watch είναι σε θέση να καταγράφει τις βόλτες σας και να συγχρονιστεί με την εφαρμογή Υγείας και την δημοφιλή εφαρμογή Strava.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΑΞΕΣΟΥΑΡ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll