ΟΔΗΓΟΙ

iPhone – Oδηγίες επιβίωσης από τον καυτό ήλιο

To καλοκαίρι πλησιάζει στη χώρα μας κι ενώ αυτό σημαίνει θάλασσα ή βουνό, ξεκούραση ή χαλάρωση από την ένταση ολόκληρης της χρονιάς, για πολλούς κατόχους της συσκευής  iPhone, ενδεχομένως να σημαίνει «ανεπανόρθωτες βλάβες». Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η αύξηση της θερμοκρασία δεν είναι επιθυμητή για τα συστήματα υπολογιστών. Τα περισσότερα φέρουν ανεμιστήρες για να μειώσουν την υπερθέρμανση, όμως για τις συσκευές iPhone κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Θα μου πείτε πως οι συσκευές της Apple έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύονται και να προειδοποιούν τους χρήστες όταν τα επίπεδα της θερμότητας ανεβούν επικίνδυνα. Σωστά, εν τούτοις σε ιδιαίτερα θερμά περιβάλλοντα εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα.

Στις παρακάτω γραμμές θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να διατηρήσετε τις συσκευές σας ασφαλείς, εν όψει καλοκαιριού. 

iPhone – Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η υψηλή θερμοκρασία;

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι συσκευές iPhone μπορούν να αναστρέψουν την υπερθέρμανση, χωρίς να παρουσιάσουν μόνιμα προβλήματα. Όταν μία συσκευή ζεσταθεί υπερβολικά τίθεται αυτόματα σε λειτουργία «ψύξης», ειδοποιώντας με μήνυμα τον κάτοχό της. Αλλά, οι ακραίες θερμοκρασίες και η παρατεταμένη έκθεση της συσκευής iPhone σε αυτές, μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά – γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Η ίδια η Apple σημειώνει στην επίσημη ιστοσελίδα υποστήριξης, πως οι ακραίες χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες είναι δυνατό να προκαλέσουν αλλαγή της συμπεριφοράς της συσκευής σας. Η συνιστώμενη θερμοκρασία περιβάλλοντος για να χρησιμοποιείτε μια συσκευή iPhone είναι μεταξύ του 0º και 35º C. Στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι υπερβαίνουμε τα νούμερα αυτά. Δυστυχώς μακροπρόθεσμα η θερμοκρασία προκαλεί πρόβλημα και στις μπαταρίες της συσκευής. Στην ίδια σελίδα υποστήριξης αναφέρεται πως η χρήση μιας συσκευής σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, θα μπορούσε να μειώσει τη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας, μόνιμα.

using an iOS device in very hot conditions can permanently shorten battery life.”

Συγκεκριμένα η θερμότητα προκαλεί εσωτερική εξάτμιση των υγρών, βλάβη στα εξαρτήματά της ακόμη και χημικές αντιδράσεις στην εσωτερική δομή της μπαταρίας. Και δυστυχώς αυτό είναι το καλύτερο σενάριο. Παρότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι γενικά ασφαλείς, μπορούν εύκολα να γίνουν επικίνδυνες εάν υποστούν ζημιά ή υπερθερμανθούν σημαντικά.

Αποφυγή προβλημάτων που σχετίζονται με τη θερμότητα

Μην αφήνετε τις iOS συσκευές σας για μεγάλο χρονικά διάστημα κάτω από τον καυτό ήλιο. Ακόμη και τις δροσερές ημέρες, το άμεσο ηλιακό φως, μπορεί να επηρεάσει την εσωτερική θερμοκρασία τους.

Μην αφήνετε τη συσκευή σας τις ημέρες του καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητό σας. Οι έχοντες αυτοκίνητο γνωρίζουμε πολύ καλά τι θερμοκρασίες μπορούν να αναπτυχθούν στο εσωτερικό τους. Μην αφήνετε λοιπόν το μονάκριβό σας iPhone εντός του οχήματος.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν «φέρετε» τη συσκευή σας. περιορισμένοι χώροι σε τσαντάκια, τσέπες παντελονιού κλπ, ενδέχεται να μειώνουν την ικανότητα ψύξης της συσκευής σας. Έξυπνο θα είναι να αφαιρέσετε προστατευτικές θήκες όταν αντιληφθείτε αύξηση της θερμοκρασίας στη συσκευή σας.

Εξετάστε την απενεργοποίηση εντατικών εφαρμογών. Εφαρμογές επεξεργασίας video ή παιχνίδια με απαιτητικά γραφικά, μπορούν να προκαλέσουν υπερθέρμανση στη συσκευή σας, πόσο μάλλον όταν αυτό ευνοείται και από την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ενεργοποιήστε τη σύνδεση Wi-Fi ή τη λειτουργία «Χρήση σε πτήση». Η συσκευή σας θα ανεβάσει πολύ σύντομα θερμοκρασία, εάν χρησιμοποιείτε για τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, «Δεδομένα κυψέλης». Επίσης και η λειτουργία GPS μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας της συσκευής σας, οπότε προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε λιγότερο εφαρμογές που βασίζονται στην τοποθεσία ή εφαρμογές πλοήγησης.

«Εγκαταλείψτε» τη συσκευή σας εάν λάβετε μήνυμα προειδοποίησης. Το iPhone σας θα τεθεί αυτόματα σε λειτουργία «επαναφοράς θερμοκρασίας» εάν ζεσταθεί υπερβολικά. Μπορείτε να συμμετέχετε στην «επαναφορά», απομακρύνοντας τη συσκευή σας από τη υψηλές θερμοκρασίες ή αποφεύγοντας τη χρήση της.

Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε τη συσκευή στο ψυγείο. Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στο iPhone / iPad  σας, ακόμη και μόνιμες βλάβες.

Κάνετε όλα τα παραπάνω και πιστεύουμε πως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού. Θα ακολουθήσουν κι άλλες αναρτήσεις που αφορούν τις συσκευές και το λειτουργικό της Apple. Μείνετε συντονισμένοι – που αλλού – στο Appleteam.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΟΔΗΓΟΙ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll