SOFTWARE

iPhone 8 – Αλλαγή εμφάνισης παρουσιάζει το λειτουργικό της νέας συσκευής

Όλες οι φήμες για το επερχόμενο iPhone 8 της Apple δείχνουν πως πρόκειται να πραγματοποιηθούν μεγάλες αλλαγές στη διεπαφή με τον χρήστη. Οι αλλαγές αυτές απαιτούνται προκειμένου να καλύψουν την αφαίρεση του πλήκτρου αφετηρίας και της εσοχής στη οθόνη η οποία θα φιλοξενεί την FaceTime camera και τους αισθητήρες της συσκευής, στην κορυφή της οθόνης.

O Mark Guman της ιστοσελίδας Bloomberg, μας δίνει μια ιδέα για το πως θα μπορούσαν να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές. Αναφέρεται πως η Apple αναζητά τρόπους ώστε να αντικαταστήσει τη λειτουργικότητα η οποία στηριζόταν στο πλήκτρο αφετηρίας (Επιστροφή στην αρχική οθόνη, οθόνη πολυδιεργασιών, προσπέλαση εικονικής βοηθού, Siri).

Ας δούμε λοιπόν τι προβλέπει ο Gurman για το νέο interface του λειτουργικού:

Dock: Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά θα τοποθετηθούν σε μία νέα αναδυόμενη σελίδα ανάλογη της έκδοσης iPad, στο λειτουργικό iOS 11. Ακριβώς κάτω από το dock αναμένεται μία λεπτή γραμμή (αντί του πλήκτρου) την οποία θα έχετε την επιλογή να την σύρετε έως το μέσο της οθόνης προκειμένου να προσπελάσετε το μενού της συσκευής σας ή να χρησιμοποιήσετε την ίδια κίνηση για να αποκαλύψετε την οθόνη multitasking, όταν βρίσκεστε εντός μιας εφαρμογής.

Multitasking: Πρόκειται να γίνει επανασχεδιασμός προκειμένου να εμφανίζεται ως μία σειρά από κάρτες εφαρμογών, οι οποίες εύκολα μπορούν να μεταφερθούν στην τρέχουσα οθόνη της συσκευής iPhone.

Status Bar (Γραμμή κατάστασης): Αναμένεται να χωριστεί σε δύο τμήματα πλευρικά της εσοχής. Η αριστερή πλευρά θα δείχνει την ώρα ενώ η δεξιά πλευρά της συσκευής θα εμφανίζει την κατάσταση σύνδεσης, τη σύνδεση Wi-Fi, καθώς και την εναπομείνασα ενέργεια (δείκτης μπαταρίας), μας αναφέρει ο Gurman. Γίνεται ιδιαίτερος λόγος για το αν η Apple θα προσπαθήσει να αποκρύψει την εσοχή, επιλέγοντας μαύρη απόχρωση για την γραμμή κατάστασης. Σύμφωνα με τις φήμες η εμφάνιση θα εξαρτάται από την έκδοση της συσκευής iPhone και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην αλλάξει στις υπάρχουσες συσκευές. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως πρόκειται μόνο για φήμες και η τελική εμφάνιση της διεπαφής στην επετειακή συσκευή, να είναι εντελώς διαφορετική. Όμως υπάρχουν ενδείξεις πως θα έχουμε μία ανασχεδιασμένη εμφάνιση.

Όπως επισημαίνει ο developer Steve Troughton-Smith  στον λογαριασμό του κοινωνικού δικτύου twitter, οι υποθέσεις του Gurman ταιριάζουν απόλυτα με τις νέες χειρονομίες οι οποίες είχαν αποκαλυφθεί τον προηγούμενο Μάιο. Στην ίδια ανάρτηση στο twitter φαίνεται ξεκάθαρα η επανασχεδιασμένη γραμμή κατάστασης και η αποβάθρα:

Εάν όλα τα παραπάνω αποκτήσουν υπόσταση, θα ισχύουν λογικά – όπως προείπαμε – για τη νέα συσκευή κι όχι για τις αναβαθμισμένες iPhone 7s και iPhone 7s Plus. Η νέα πολυαναμενόμενη συσκευή, αναμένεται να κοστίζει 999 δολάρια, με κάμερα τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να ξεκλειδώνουμε τη συσκευή, για τη χρήση Apple Pay και αναμένεται σε αποχρώσεις black, white και μία ακόμη pinkish bronze.

Η ανακοίνωση της συσκευής iPhone Edition έχει επιβεβαιωθεί και θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στο νέο αμφιθέατρο Steve Jobs στην νέα έδρα της εταιρείας, Apple Park.

Φυσικά θα παρακολουθήσουμε και θα σας μεταφέρουμε όλες τις ανακοινώσεις ζωντανά από τα μικρόφωνα του Appleteam Cast, όπως έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια. Θέλετε να φέρετε και τους φίλους σας μαζί; Κοινοποιήστε το!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
SOFTWARE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll