Μια ακόμη ημέρα ξεκίνησε σήμερα με άλλη μία νέα φήμη για το iPhone 8 και σύμφωνα με τον γνωστό και αξιόπιστο για τις πληροφορίες του Ming-Chi Kuo, η Apple εφηύρε μια επαναστατική τεχνολογία κάμερας για το επόμενο iPhone της που θα έχει την δυνατότητα να κάνει αναγνώριση προσώπων ή ίριδας, λήψη 3D selfie φωτογραφιών και λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία κάμερας δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά να ενσωματώνεται σε smartphones και ο αναλυτής Kuo σε μια σύντομη περιγραφή του αναφέρει πως το νέο αυτό σύστημα μοιάζει πολύ με το Kinect του Xbox της Microsoft.

Στο σχετικό του ψηφιακό «σημείωμα», ο αναλυτής λέει πως η τεχνολογία αυτή αφορά την εμπρόσθια κάμερα του iPhone 8 η οποία θα υποστηρίζεται από έναν υπέρυθρο πομποδέκτη και αυτό την βοηθά στο να καταγράψει πληροφορίες βάθους, αντί να βγάζει μια απλή «επίπεδη» φωτογραφία. Έτσι, η εξελιγμένη αυτή κάμερα θα εξυπηρετήσει και έναν άλλον σημαντικό σκοπό της Apple, δηλαδή θα επιτρέψει στους χρήστες της νέας της συσκευής να κάνουν χρήση της τεχνολογίας facial recognition για να ξεκλειδώνουν το νέο τους iPhone με αξιοπιστία.

Εδώ να θυμίσουμε ότι η εταιρεία εξαγόρασε πρόσφατα την ισραηλινή εταιρεία RealFace, η οποία έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που μπορεί να κάνει ακριβέστατη αναγνώριση προσώπων, η οποία μπορεί να ξεχωρίσει ακόμη και δίδυμα αδέρφια. Άλλο πλεονέκτημα είναι πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδια ή για την λήψη 3D selfies.

Ο Kuo δεν διστάζει να πει πως η αντίστοιχη τεχνολογία καταγραφής βάθους θα χρησιμοποιηθεί και στην πίσω κάμερα, ωστόσο δεν θα γίνει αυτό τον χρόνο.

ΠΗΓΗmyphone.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροApple-Park – Σύντομα το επίσημο Grand Opening
Επόμενο άρθροiPhone 8, 32GB – Αναμένεται να καταργηθεί από την επόμενη έκδοση;
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here