Αναζητάμε όπου και να βρισκόμαστε μία σύνδεση Wi-Fi είτε σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, στα καφέ, στο σπίτι ενός φίλου, σχεδόν παντού. Κι ενώ με τη συσκευή iPhone έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο συνεχώς, δεν ισχύει το ίδιο με ένα υπολογιστή, ένα iPad ή οποιοδήποτε tablet. H Apple έχει προβλέψει και μέσα από το λειτουργικό της επιτρέπει να μοιραστείτε την σύνδεση δεδομένων 3G/4G της συσκευής σας iPhone με τον υπολογιστή σας ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, μετατρέποντάς τς σε αυτοσχέδιο Hotspot.

Σημείωση: Ενδέχεται κάποιοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να σας επιβαρύνουν οικονομικά εάν διαμοιράζετε τα δεδομένα σας. Παρακαλούμε να ελέγξετε τους όρους τους συμβολαίου σας και τους κανονισμούς του παρόχου σας, μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. 

Ενεργοποίηση Hotspot σε συσκευή iPhone

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iPhone

  • Αναζητήστε και αγγίξτε την επιλογή Δεδομένα και στη συνέχεια Προσωπικό Hotspot.

  • Σύρετε την εναλλαγή Hotspot σε θέση ενεργή. Θα πρέπει να έχετε κατά νου πως η συσκευή σας δεν θα είναι σε θέση να συνδεθεί σε δίκτυα Wi-Fi, ενώ έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία Hotspot και ούτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε άλλα χαρακτηριστικά, όπως ΑirDrop για παράδειγμα.

  • Για να ορίσετε ένα κωδικό πρόσβασης για το δίκτυο Wi-Fi που δημιουργείτε, εισάγετε τον στο πεδίο Συνθηματικό Wi-Fi. (Θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες).
  • Αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο «Τέλος».

  • Ακολουθήστε τη συνήθη διαδικασία στον υπολογιστή σας η στο tablet για αναζήτηση δικτύου ή άλλης συνδεδεμένης συσκευής. (Είστε σε θέση για την αντιστοίχιση να χρησιμοποιήσετε ασύρματη σύνδεση Bluetooth ή ενσύρματη, μέσω καλωδίου USB).
  • Επιλέξτε το δίκτυο που φέρει το ίδιο όνομα με τη συσκευή σας iPhone (Σε ένα υπολογιστή, ο εντοπισμός της συσκευής γίνεται πολύ εύκολα, λόγω του εικονιδίου αλυσίδας).

  • Όταν σας ζητηθεί εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει παραπάνω ώστε να ολοκληρωθεί η επαλήθευση και να ξεκινήσει η σύνδεση.
  • Μόλις ολοκληρώσετε την όποια εργασία σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την λειτουργία, προκειμένου να αποφύγετε άσκοπη σπατάλη των δεδομένων σας.

Προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να μετατρέψετε τη συσκευή σας iPhone σε ένα προσωπικό Hotspot. Εάν παρόλα αυτά υπάρχουν απορίες παρακαλώ συμβουλευτείτε μας στα σχόλια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ Apple διέθεσε στους developers τη δεύτερη beta του iOS 10.3
Επόμενο άρθροiPhone – Αλλαγή πλεύσης στα υλικά κατασκευής τους
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here