O αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, αναμένεται να δεχθεί σημαντική αναβάθμιση το τρέχον έτος, από την επόμενης γενιάς iPhone, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Ming-Chi Kuo. Ο Kuo δήλωσε χθες, πως η νέα αυτή αναβάθμιση, θα βελτιώσει την εμπειρία Pay, ελαχιστοποιώντας τα σφάλματα ανάγνωσης.

Ο Kuo, αναλυτής της εταιρείας KGI Securities, αναφέρει πως η δαπάνη για το project Touch ID, αναμένεται να αυξηθεί κατά 12,4%, σε συνολικά 262 εκατομμύρια δολάρια. Η πρόβλεψε αυτή δημοσιοποιήθηκε μέσω ερευνητικού σημειώματος προς τους ερευνητές, αντίγραφο του οποίου, εστάλη και στο AppleInsider.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η ανανεωμένη μονάδα αφής, θα προφέρει μια καλύτερη και ασφαλέστερη Pay εμπειρία στο χρήστη, με τη μείωση σφαλμάτων ανάγνωσης. Ο Kuo αναμένει πως η εφοδιαστική αλυσίδα της Apple, θα αναδιατάξει τη μονάδα αναγνώρισης αφής κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ο αισθητήρας Touch ID, θα παραμείνει ένθετος στο Home button και στις επόμενες συσκευές προς το παρόν, όπως δηλώνει ο αναλυτής και δεν αναμένει αλλαγή στην τεχνολογία σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Αν και η Apple έχει καταθέσει αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την ένταξη της αναγνώρισης αφής στην οθόνη, εν τούτοις, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δούμε να πραγματοποιείται βραχυπρόθεσμα. Απαιτούνται πολύπλοκοι αλγόριθμοι για μία τέτοιου είδους αναβάθμιση και επικάλυψη από ζαφείρι.

touch-id

Την προηγούμενη εβδομάδα η Apple κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η οποία περιγράφει πως τα μελλοντικά iPhone και iPad θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί μετακίνηση του αισθητήρα Touch ID δακτυλικών αποτυπωμάτων, από το Home button, στην οθόνη της συσκευής. Μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επιτρέψει νέους τρόπους ελέγχου της ταυτότητας ενός χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους σάρωσης της παλάμης για να εισέλθει κάποιος χρήστης στο menu της συσκευής.

Το Touch ID εισήχθη για πρώτη φορά στο iPhone 5s, το 2013. Πέρυσι η Apple διεύρυνε τον ρόλο του, πέρα του ξεκλειδώματος της συσκευής, προκειμένου να στηρίξει νέες λειτουργίες όπως την υπηρεσία Pay wallet.

Mε τις συκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus, πλέον οι χρήστες σαρώνουν με ασφάλεια τα δακτυλικά τους αποτυπώματα για να επιτρέψουν πληρωμές μέσω Pay. Επιπλέον οι λειτουργία Pay, είναι διαθέσιμη για in-app αγορές σε συσκευές όπως iPad Air 2 και iPad mini 3 και φυσικά στα τελευταία iPhones.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο αναλυτής Kuo έχει ένα αξιοσέβαστο ιστορικό προβλέψεων των μελλοντικών σχεδίων του προϊόντος και των κινήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple. Παρότι δίνει ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με χαρακτηριστικά μελλοντικών συσκευών, δεν τα πάει πολύ καλά με τα χρονοδιαγράμματα κυκλοφορίας νέων προϊόντων. Όπως καλά γνωρίζουμε η Apple έχει τον τελευταίο λόγο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiOS 9 |Εστίαση στη βελτιστοποίηση και σταθερότητα του λειτουργικού συστήματος
Επόμενο άρθροApple |Ρεκόρ κεφαλαιοποίησης της μετοχής της, στα 700 δις. δολάρια
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here