IPHONE

iPhone 6 Plus Vs LG G3 |Εδώ συναγωνίζονται οι δυνατοί

Η συζήτηση περί δημοφιλών μεγάλων smartphone το τελευταίο διάστημα αρχίζει και σταματά στο iPhone 6 Plus. Είναι η συσκευή που κοσμεί τα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης, τραβάει τη προσοχή των χρηστών και είναι το θέμα συζήτησης ακόμη και για ανθρώπους που δεν είναι φανατικοί με την τεχνολογία. Ωστόσο σίγουρα δεν είναι το μοναδικό smartphone που αξίζει να εξετάσουμε. 

Πρόσφατα είχαμε ασχοληθεί με την ναυαρχίδα της εταιρείας Samsung όπου παραθέσαμε δυνατότητες και χαρακτηριστικά, υπό τον τίτλο «Τιτανομαχία». (http://www.ired.gr/blog/item/1092-iphone-6-plus-vs-samsung-galaxy-note-4.html) Σημέρα θα αντιπαραθέσουμε το iPhone 6 Plus σώμα με σώμα με τη Android ναυαρχίδα της LG, το G3. Το συγκεκριμένο smartphone κυκλοφόρησε νωρίτερα το προηγούμενο έτος, εξακολουθεί όμως ακόμη να τραβάει τα βλέμματα, λόγω της όμορφης εμφάνισης.

Κατ’ εμέ το πρόβλημα του LG, G3 δεν είναι ο ερχομός του iPhone 6 Plus, αλλά η λιγότερη προσοχή που έτυχε, από όλους. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν οθόνη 5,5 ιντσών και τις θεωρούμε τις πλέον premium που θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει. Δεν σας κρύβω πως κατά την παρουσίασή του, το γλυκοκοίταζα.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τις δυνατότητές τους  και να εντοπίσουμε ποια συσκευή υπερέχει και σε τι.

Αναμέτρηση – Οθόνη

ip6plus_g3_1

Οι δύο συσκευές ενσωματώνουν 5,5 ιντσών οθόνες, οι οποίες όμως δεν είναι όμοιες. Μια από τις διαφοροποιήσεις της συσκευής LG, G3, είναι η Quad HD ανάλυση. Με οθόνη η οποία διαθέτει ανάλυση τέσσερις φορές πάνω της 720p HD, προβάλει εντυπωσιακή εικόνα, η οποία θα συνεχίσει να είναι το ίδιο εντυπωσιακή και μερικά χρόνια μετά. Το iPhone 6 Plus από την άλλη, έχει μια πιο μετριοπαθή και κλασική 1080p ανάλυση οθόνης.

Αν και ενδεχομένως να χάνει σε αριθμούς, την οθόνη του iPhone 6 Plus την έχουν υπερασπιστεί πολλές δημοσιεύσεις, χαρίζοντας τον τίτλο ως μία από τις καλύτερες οθόνες  που μπορούμε να βρούμε σε mobile συσκευές. Συγκεκριμένα συγκρίναν  τα επίπεδα του μαύρου, την πιστότητα των χρωμάτων, καθώς και άλλες λεπτομέρειες οι οποίες μαγνητίζουν το βλέμμα του χρήστη. Βάζοντας τες δίπλα δίπλα, μπορούμε να πούμε πως οι δύο συσκευές διαθέτουν καταπληκτικές οθόνες που κάθε άλλη mobile συσκευή θα ζήλευε. Κανείς νικητής εδώ κατά τη γνώμη μου.

Σύγκριση Μεγέθους

ip6plus_g3_2

Με δεδομένο πως και οι δύο συσκευές διαθέτουν οθόνη 5,5 ιντσών, θα έπρεπε να είναι παρόμοια και σε μέγεθος, που κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει. Η LG έχει καταφέρει και έχει μειώσει τα περιμετρικά bezels, έτσι ώστε η οθόνη τον 5,5 ιντσών να φιλοξενηθεί σε ένα λογικό μέγεθος mobile συσκευής.

Πρόκειται για μία στιβαρή συσκευή, η οποία ταιριάζει στη παλάμη του χεριού σας (χέρι από άρρεν). Όλα τα πλήκτρα είναι τοποθετημένα έξυπνα στο πίσω μέρος της συσκευής, ώστε να διευκολύνουν τον χειρισμό της. Συγκριτικά, το iPhone 6 Plus είναι λίγο μεγάλο. Διατηρώντας την παραδοσιακή εμφάνιση του iPhone, η συσκευή φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι πραγματικά είναι.

Για να τη κρατήσετε με το ένα χέρι θα πρέπει να είστε μεγαλόσωμος, πάνω του μέτριου ενήλικα, και πάλι θα χρειαστεί να τεντώσετε τα δάχτυλά σας. Εάν λοιπόν ψάχνετε μόνο μία μεγάλη οθόνη σε λογικό διαχειρίσιμο μέγεθος, τότε το G3 της εταιρείας LG, είναι η καλύτερη επιλογή. Το ίδιο ισχύει και αν τη συγκρίνετε με άλλες Android συσκευές.

Σώμα με σώμα εμφάνιση

ip6plus_g3_3

Και οι δύο συσκευές iPhone 6 Plus και G3 είναι δύο συσκευές με εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι χρήστες οι οποίοι αντιδρούν στην εμφάνιση του iPhone, ίσως να μην ενδιαφέρονται για ένα μεγαλύτερο iPhone αλλά για μία συσκευή μεγαλύτερη με το ίδιο λειτουργικό και με δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων.

Μπορεί το iPhone 6 Plus να μην έχει το ιδανικό μέγεθος για μία τέτοιου είδους συσκευή, αλλά διαθέτει πολύ λεπτό προφίλ στα 7,1 χιλιοστά πάχος. Ο χρήστης λόγο του μικρού πάχους αισθάνεται τη συσκευή πιο ελαφριά. Το πλήκτρο ενεργοποίησης έχει μετακινηθεί στη δεξιά πλευρά ώστε να έχει ο χειριστής της, καλύτερη προσβασιμότητα, ενώ κατά τα άλλα είναι μία τυπική συσκευή της Apple εξ΄ ολοκλήρου από αλουμίνιο, όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία.

Το G3 συνεχίζει να διατηρεί παραδοσιακά την εμφάνιση με μετακίνηση όλων των πλήκτρων στο πίσω μέρος της συσκευής, που σίγουρα κάποιους τους έχει αποθαρρύνει. Το πλήκτρο ενεργοποίησης και τα πλήκτρα έντασης βρίσκονται στο πίσω μέρος κοντά στην κορυφή, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβασή σας με το δείκτη του χεριού σας.

Εκ πρώτης όψεως θα λέγαμε πως κάτι τέτοιο ενδεχομένως να σας αποπροσανατολίσει, αλλά εάν το συνηθίσετε πιστεύουμε πως είναι πιο εύκολο να αναζητήσετε τα πλήκτρα στο σκοτάδι, από τις περισσότερες Android συσκευές, και δεν θα ανησυχείτε μην πατηθεί κάποιο πλήκτρο που βρίσκεται στο πλάι, κατά λάθος.

Όσο αφορά τα υλικά κατασκευής που χρησιμοποιήθηκαν στο G3, εξακολουθούν να μην παραπέμπουν σε ένα unibody σχεδιασμό όπως του iPhone 6 Plus. Όλη η συσκευή διαθέτει ένα βουρτσισμένο μεταλλικό φινίρισμα το οποίο δεν είναι τόσο λείο όσο στην προηγούμενη έκδοση, αλλά δεν παύει να αισθάνεστε πως κρατάτε ένα κομμάτι πλαστικό.

Δύναμη – τεχνικά χαρακτηριστικά

ip6plus_g3_4

Παρότι το G3 κυκλοφόρησε νωρίς το προηγούμενο έτος, εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των προδιαγραφών από τεχνικής άποψης. Για παράδειγμα φιλοξενεί στο εσωτερικό του ένα quand-core Qualcomm Snapdragon 801 επεξεργαστή με 3GB μνήμης RAM. To iPhone 6 Plus από την άλλη, χρησιμοποιεί έναν in-house dual-core A8 επεξεργαστή, με 1 GB RAM.

Το iPhone 6 Plus διαθέτει εμπρόσθια FaceTime HD κάμερα στα 1,2 mega-pixel ενώ η οπίσθια παραμένει στα 8 mega-pixel. Η συσκευή της LG έχει εμπρόσθια κάμερα στα 2,1 mega-pixel με αντίστοιχη οπίσθια στα 13 mega-pixel. Παρότι οι αριθμοί κλείνουν υπέρ του G3, είναι δύσκολο να ξεπεράσει το λογισμικό κάμερας, του iOS.

Επιπροσθέτως η ύπαρξη της οπτικής σταθεροποίησης εικόνας του iPhone 6 Plus – διαθέτει και το G3 – του προσδίδει δικαίως τον τίτλο της καλύτερης κάμερας από οποιοδήποτε smartphone, συμπεριλαμβανομένου και του G3. Οι φωτογραφίες που συλλαμβάνονται είναι πιο έντονες από ποτέ και αν εξετάσουμε τις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες, με το νέα αισθητήρα που συμπεριλαμβάνεται στο iPhone 6 Plus.

Το G3 ενδεχομένως να έχει την καλύτερη φωτογραφική μηχανή στις Android συσκευές, αλλά το iPhone 6 Plus, είναι ένα βήμα μπροστά. Το ενδιαφέρον του πράγματος είναι πως από καθαρά τεχνικές προδιαγραφές το G3, ξεπερνά το iPhone 6 Plus.

Όμως εάν δεν εξετάζετε μόνο τους αριθμούς και λάβετε υπόψιν τη συμπεριφορά της κάθε συσκευής στην καθημερινή χρήση, θα δείτε τις πραγματικές διαφορές. Το G3 εξελίσσεται διαρκώς σε τεχνικά χαρακτηριστικά από έκδοση σε έκδοση αλλά και το iPhone δεν πάει πίσω. Και οι δύο συσκευές μπορούμε να πούμε πως είναι εξίσου ικανές στο χειρισμό εάν ενδιαφέρεστε κυρίως για HD video ή παιχνίδια με έντονη δράση.

Διαχείριση ενέργειας

ip6plus_g3_5

Το σημαντικό όφελος από τις συσκευές με μεγάλη οθόνη, είναι η δυνατότητα συμπερίληψης μίας εξίσου μεγάλης μπαταρίας. Οι οθόνες χρειάζονται μεγαλύτερη μπαταρία για να υποστηριχθούν, δίνοντας τους και τη δυνατότητα μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος μεταξύ της επαναφόρτισης.

Τόσο το iPhone 6 Plus, όσο και το G3, διαθέτουν σχεδόν ακριβώς την ίδια μπαταρία μεγέθους 2915mAh και 3000mAh αντίστοιχα. H Apple προσπαθεί μέσω του σχεδιασμού του επεξεργαστή της και του λειτουργικού συστήματος, να απαιτείται όσο το δυνατό λιγότερη ενέργεια. Το iPhone 6 Plus δεν είναι η συσκευή με τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας που είχε ποτέ mobile συσκευή, αλλά εάν το ζητούμενό σας είναι οι λιγότερες φορτίσεις, είναι σίγουρο πως η αγορά της θα σας χαροποιήσει.

Η άποψη του συντάκτη

Το iPhone 6 Plus αν και μεγαλύτερο, εξακολουθεί να παραμένει μία τυπική συσκευή της Apple. Φέρει λειτουργικό iOS και κυρίως ακολουθεί σχεδιαστικά τη γραμμή των προγενέστερων iPhones. H συσκευή λόγω του μεγέθους της, θα μπορούσε να φέρει περισσότερα χαρακτηριστικά και θα λέγαμε πως ήταν μια χαμένη ευκαιρία του φετινού λογισμικού, να επιδείξει πραγματικές multi-tasking δυνατότητες ή πρόσθετες λειτουργίες οι οποίες θα εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τη μεγαλύτερη οθόνη.

Εν τω μεταξύ, η συσκευή G3 μπορεί να αισθάνεται ως η κορυφαία συσκευή στο Android. Εάν η Google προσθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό στο λειτουργικό της, το G3 είναι η συσκευή που θα το υιοθετήσει πρώτη. Οι εφαρμογές και τα tweaks που έχει προσθέσει η LG, μπορούν να αφαιρεθούν εάν δεν ενθουσιάσουν τους μέσους χρήστες Android.

Το iPhone 6 Plus θα λέγαμε πως είναι κάτι μεταξύ τηλεφώνου, και tablet σε μία συσκευή. Εάν είναι να επιλέξετε  μεταξύ των δύο συσκευών iPhone 6 Plus και G3, τα πράγματα είναι απλά.

Εάν αναζητάτε μία συσκευή όλα σε ένα, τότε θα πρέπει να αποκτήσετε ένα iPhone 6 Plus. Εάν όμως ψάχνετε για μία συσκευή υψηλών προδιαγραφών με μεγάλη οθόνη, επιλέξτε το G3. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα με οθόνη αυτού του μεγέθους, ενώ το  iPhone 6 Plus είναι μία υπέροχη συσκευή για χρήση out of home/office.

Περιμένουμε και τις δικές σας απόψεις ιδιαίτερα εάν είστε κάτοχοι μία εκ των δύο συσκευών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
IPHONE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!
Newsroll
Αρέσει σε %d bloggers: