To νέο iPhone 6 έχει κατατροπώσει το Samsung’s Note 4, στις πωλήσεις, κι όπως αναφέρει αναλυτής από την Κορέα μπορεί να το ξεπεράσει 10x δεκάκις. Σε σημείωμά του προς τους επενδυτές o Κim Young-chan της Shinhan Investment’s αναφέρει πως το iPhone  «θα ξεπεράσει κατά δέκα φορές τις πωλήσεις του Galaxy Note 4, με πωλήσεις άνω των 80.000.000 παγκοσμίως κατά την την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου».

Επίσης πρόσθεσε πως, αρκετοί αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους, για τον κορεατικό γίγαντα της τεχνολογίας.  Είναι βέβαιο πως  οι πωλήσεις του iPhone 6 family, μείωσαν τις πωλήσεις του Galaxy Note 4, ακόμη και μέσα στη χώρα της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με την κορεατική Herald, οι προπαραγγελίες πριν την κυκλοφορία των συσκευών αυτή την Παρακευή για τα iPhones 6 και Plus, ξεπέρασαν τις 80.000 μονάδες έναντι 30.000 για το Galaxy Note.

Εδώ να σημειώσουμε πως προηγούμενη αναφορά από τον πάροχο KT Corporation, έκανε λόγο για 10.000 προ-παραγγελίες μέσα σε ένα λεπτό, και συνολικά 50.000 σε 30 λεπτά. Η LG Uplus εν το μεταξύ αναφέρει πως έλαβε 20.000 παραγγελίες iPhone 6 και Plus στα 20 πρώτα λεπτά, ενώ ο μεγαλύτερος πάροχος της χώρας, SK Telecom, αναφέρει πως τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη παρτίδα συσκευών που περιμένει, είναι sold out.

Εντάξει εδώ να πούμε πως η σύγκριση δεν είναι απολύτως δίκαιη. Το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus είναι δύο συσκευές, τις οποίες τις συγκρίνουμε με μία συσκευή το Galaxy Note 4. Ακόμη όμως κι έτσι προκαλεί πραγματικά έκπληξη ο ενθουσιασμός που επικρατεί στον κορεατικό τύπο, για μία εταιρεία σαν την Apple, με μερίδιο αγορά 6%, αναμένουμε φυσικά να καταγράψει ρεκόρ πωλήσεων με τα νέα iPhones.

Από την άλλη πλευρά το Galaxy Note 4, έχει ήδη πουλήσει 4,5 εκατομμύρια συσκευές, σε λιγότερο από έναν μήνα. Καθόλου άσχημα για τους περισσότερους κατασκευαστές smartphone, αλλά λιγότερο εντυπωσιακές από το προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας τον προηγούμενο χρόνο.

Η μάχη μόλις τώρα αρχίζει, παρόλα αυτά τα τελευταία στοιχεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Apple, δεδομένου πως η εταιρεία από την Καλιφόρνια, έχει καταφέρει χτύπημα στη Samsung στα πάτρια εδάφη, όπως σημειώνει η Korea Herald. H έκθεση καταλήγει πως όταν οι νέες συσκευές της Apple φθάσουν στη Σεούλ, οι πρώτες σελίδες των τοπικών εφημερίδων και σε απευθείας σύνδεση τα δελτία ειδήσεων, θα δείχνουν φωτογραφίες και video από τις ατέλείωτες ουρές και κατασκηνώσεις μπροστά από τα καταστήματα της Apple κι άλλα καταστήματα λιανικής, με πελάτες που θα κρατούν στα χέρια τους ενθουσιασμένοι τις νέες συσκευές.

Δεν είναι όμως όλες οι αναφορές που γίνονται στην Κορέα υπέρ της Apple. Πρόσφατη έκθεση από το Business Korea αναφέρει πως η Apple συνεχίζει να έχει χαμηλές επενδύσεις στην Κορέα, παρά τον ενθουσιασμό των καταναλωτών για το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus. Προσπαθώντας η δημοσιογράφος να εκμεταλλευτεί το γεγονός της επέκτασης του αριθμού των Apple Stores στην Κίνα κατά 25 καταστήματα τα επόμενα 2 χρόνια,  αναφέρει, πως παρά τα 5 χρόνια παρουσίας της στη χώρα, δεν έχει σχέδια για καταστημάτα. Ακόμη και στη Zimbabwe υπάρχει Apple Store, λέει χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας το σημείωμα ο αναλυτής της Shinhan Investment’s, αναφέρει πως τα πράγματα για την Apple φαίνονται καλύτερα από ποτέ, και η Samsung χρειάζεται απεγνωσμένα να κάνει κάτι γι΄ αυτό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροMi STORE |Κρυστάλλινη διαφάνεια από την Ozaki για iPhone 5S/5
Επόμενο άρθροO Πέτρος Αναβάθμισε |Χρήση του Handoff (Continuity) σε iPhone και iPad
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here