IPHONE

iPhone 6 |Το συναρμολογήσαμε με βάση τις φήμες!

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το iPhone 6 – ή όπως αλλιώς θα λέγεται το επόμενο μοντέλο της σειράς iPhone – το ερχόμενο φθινόπωρο, αλλά οι φήμες για τα χαρακτηριστικά του άρχισαν να κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό. Η μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται να αφορά στην οθόνη. Στο APPLETEAM cast της περασμένης Παρασκευής έγινε μια συζήτηση σχετικά με το ιδανικό μέγεθος οθόνης για το επερχόμενο iPhone, η οποία φημολογείται ότι θα ξεπερνά τις 4 ίντσες. Όμως, πολλές ακόμα φήμες έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, τις οποίες προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε και να σας παρουσιάσουμε συνοπτικά.

Μέγεθος οθόνης

Η Apple λάνσαρε το πρώτο iPhone με οθόνη 3,5 ιντσών, η οποία θεωρούνταν πραγματικά μεγάλη για εκείνη την εποχή, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στις 4 ίντσες με το iPhone 5 που κυκλοφόρησε το 2012.

Με το iPhone 6, η Apple φημολογείται ότι θα καλύψει τη διαφορά με τον ανταγωνισμό όσον αφορά στο μέγεθος της οθόνης. Οι πιο αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις του επόμενου iPhone, μία στις 4,5 και μία μεγαλύτερη από 5 ίντσες. Φυσικά, το ακριβές μέγεθος της οθόνης ποικίλει στις διάφορες αναφορές και φήμες, με παραλλαγές από 4,4 μέχρι και 6 ίντσες!

Αναφορές υπάρχουν και στην ανάλυση του νέου μοντέλου. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις, η μικρότερη φημολογείται πως θα υποστηρίζει ανάλυση 1080p (1920 x 1080), ενώ η μεγαλύτερη θα διαθέτει οθόνη ανάλυσης 2K (2272 x 1280).

Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα του τι σημαίνουν οι παραπάνω αλλαγές, δείτε τη σύγκριση μεταξύ των δύο φημολογούμενων  εκδόσεων του iPhone 6 και του iPhone 5S στη φωτογραφία που ακολουθεί (από αριστερά προς τα δεξιά έχουμε iPhone 5S με οθόνη 4 ιντσών, iPhone 6 στις 4,7 ίντσες και iPhone 6 στις 5,5 ίντσες) :

iphone_6_screen_size_2

Εξωτερική κατασκευή

Μια έκθεση του Bloomberg από το Νοέμβριο του περασμένου έτους ισχυρίζεται ότι η Apple θα κυκλοφορήσει το iPhone 6 με κυρτή οθόνη. Ειδικότερα, ανέφερε πως το γυαλί θα καμπυλώνει κοντά στα άκρα της συσκευής, όμως απ’ ο,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί.

Αντίθετα, πολλές είναι οι φήμες που υποστηρίζουν ότι το iPhone 6 θα διαθέτει εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό. Η νέα συσκευή θα μπορούσε να είναι τόσο λεπτή, που να φτάνει τα 6 χιλιοστά σε πάχος, σε σύγκριση μα τα 7,6 χιλιοστά του iPhone 5S και τα 8,97 χιλιοστά του iPhone 5C. Το μεγαλύτερο μέρος μιας συσκευής iPhone καταλαμβάνει η μπαταρία. Επομένως, με μια μεγαλύτερη οθόνη, η μπαταρία θα μπορούσε να γίνει λεπτότερη και πιο πλατιά, δίνοντας τη δυνατότητα για ακόμα λεπτότερο σασί στο iPhone 6.

iphone_6_concept

Κάμερα

Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει και πάλι μια κάμερα στα 8 MP για το iPhone 6, αλλά με βελτιωμένο αισθητήρα για καλύτερη σταθεροποίηση εικόνας. Μια πρόσφατη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας αποτελεί επιπλέον ένδειξη ότι ο νέος αισθητήρας θα μπορούσε να διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας, σε αντίθεση με την τωρινή λύση σταθεροποίησης που βασίζεται στο λογισμικό.

iphone_6_camera

Επεξεργαστής

Το iPhone 6 αναμένεται να εφοδιαστεί με τον επεξεργαστή A8, διάδοχο του 64-bit επεξεργαστή A7 που διαθέτει το iPhone 5s. Ο νέος Α8 φημολογείται ότι θα είναι στα 22nm, κατασκευασμένος από την TSMC και θα είναι μικρότερος και πιο αποδοτικός ενεργειακά από την τωρινή γενιά τσιπ της Apple.

Το iPhone 6 θα μπορούσε επίσης να διαθέτουν βελτιωμένη PowerVR GPU από την Imagination Technologies, στενό συνεργάτη της Apple, η οποία υπερηφανεύεται για έως και 50 τοις εκατό αύξηση στην ταχύτητα. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πρόσφατα την επέκταση της μεταξύ τους συμφωνίας αδειοδότησης.

Τέλος, η RAM φημολογείται ότι ίσως ανέβει στα 2GB.

Ζαφείρι

Ένας από τους κύριους λόγους αντικατάστασης των iPhone μέσω της εγγύησης είναι οι ραγισμένες ή σπασμένες οθόνες. Η Apple προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, με τη μετάβαση από τις σημερινές οθόνες Gorilla Glass σε νέες, κατασκευασμένες από ζαφείρι στο iPhone 6. Η εταιρεία ετοιμάζεται να δώσει το έναυσμα για τις εργασίες κατασκευής ζαφειριού σε μεγάλες ποσότητες, στις υπερσύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της στην Αριζόνα.

Το ζαφείρι χρησιμοποιείται ήδη σε μικρά εξαρτήματα του iPhone, όπως το Touch ID και η κάμερα, ενώ είναι 2,5 φορές ισχυρότερο από το Gorilla Glass. Μια άλλη έκθεση προσθέτει ότι η οθόνη από ζαφείρι θα μπορούσε να χρησιμεύσει στη δυνατότητα ηλιακής φόρτισης του iPhone, γεγονός που κρίνεται βέβαια εξαιρετικά απίθανο.

iphone_6_screen_size

Άλλα χαρακτηριστικά

Ένας αναλυτής υποστήριξε πριν λίγο καιρό ότι το iPhone 6 θα κυκλοφορήσει με 802.11ac Wi – Fi, ένα πρότυπο που υποστηρίζεται ήδη στα AirPort Extreme και Time Capsule της Apple.

Επίσης, μια έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι οι αισθητήρες αφής στο iPhone 6 θα είναι ευαίσθητοι στην πίεση, δηλαδή θα αισθάνονται διαφορετικά επίπεδα πίεσης με βάση την ένταση της αφής σας.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Ενώ, συνήθως, η Apple βγάζει σε κυκλοφορία τα νέα iPhones το Σεπτέμβριο μαζί με μια νέα έκδοση του iOS, κάποιες αναφορές υποστηρίζουν ότι αυτό το έτος η Apple θα μπορούσε να λανσάρει το iPhone 6 το καλοκαίρι, νωρίτερα από το αναμενόμενο. Μια άλλη έκθεση συμπληρώνει ότι οι δύο συσκευές θα κυκλοφορήσουν αμέσως μετά τη WWDC, με εγκατεστημένο το iOS 7.2. Κατά τη γνώμη μας, κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί.

Συμπέρασμα

Το τρέχον έτος, η Apple φαίνεται ότι ψάχνει μια δυνατή ανανέωση της σειράς iPhone, με μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης και άλλες βελτιώσεις, όπως η αύξηση της μνήμης RAM και ένα ισχυρότερο κάλυμμα από ζαφείρι. Ακόμα και τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, κυκλοφορούν νέες φήμες και όσο πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο, η κατάσταση θα ενταθεί. Περιμένουμε με ενθουσιασμό ο,τι καινούριο έχει να μας παρουσιάσει η Apple και απ’ ο,τι φαίνεται φέτος τα νέα θα είναι πολλά!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
IPHONE

Apple follower. Technology and watch enthusiast. Core gamer. Editor at Appleteam.gr.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll