Σίγουρα όλοι θέλουμε να έχουμε την τελευταία έκδοση λειτουργικού συστήματος iOS στις συσκευές μας, αλλά εάν είστε κάτοχος ενός iPhone 4S θα πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά για το αν πρέπει να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας.

iPhone 4S - iOS 8

[quote_box_center]

Ars Technica has done some field tests using an iPhone 4s running iOS 8. Although the operating system runs decently, there are definitely some drawbacks that might stop iPhone 4s users from hitting update right away.[/quote_box_center]

Από το παραπάνω διάγραμμα το λειτουργικό iOS 8 εκτελεί τις εντολές καθυστερημένα στο άνοιγμα των εφαρμογών. Η εφαρμογή Safari χρειάζεται σχεδόν τον διπλάσιο χρόνο για να φορτώσει μία σελίδα κι ακόμη κατά την επανεκκίνηση της συσκευής του iPhone 4S υπό το λειτουργικό iOS 8, θα χρειαστεί για να ενεργοποιηθεί πλήρως επιπλέον 3,4 δευτερόλεπτα.

Να σημείωσουμε εδώ πως οι συσκευές iPhone 4S δεν έχουν διαθέσιμα όλα τα νέα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος. Για παράδειγμα το AirDrop και το Handoff δεν είναι διαθέσιμα, ούτε τα σύγχρονα frameworks γραφικών όπως OpenGL ES 3.0 και Metal καθώς η GPU του iPhone 4S είναι κατώτερη και δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί. Επίσης χαρακτηριστικά όπως το QuickType, παρότι είναι συμβατό είναι αρκετά μικρότερο στην οθόνη των 3,5 ιντσών του iPhone 4S.

Κλείνοντας θα πρέπει να συστήσουμε πως εάν είστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που το iPhone 4S τρέχει το λειτουργικό iOS 7, φρόνιμο θα ήταν να περιμένετε λίγο. Όπως και με την τακτική που ακολούθησε στο iOS 7, η Apple αναμένεται να διαθέσει σύντομα αναβάθμιση, η οποία να βελτιώνει κάπως την απόδοση για τις παλαιότερες iOS συσκευές. Σίγουρα δεν μπορούμε να σας αποτρέψουμε από το να αναβαθμίσετε στο iOS 8 – δική σας η απόφαση – είναι σημαντικό όμως να εξετάσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειωνεκτήματα αναβάθμισης πριν κάνετε το κλικ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ Apple προτείνει σε Android χρήστες ανώδυνη μετάβαση στο iOS
Επόμενο άρθροIOS 8 |Επίσημα διαθέσιμη για το ευρύ κοινό, σπεύσατε!
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here