ΟΔΗΓΟΙ

iPhone – Μπορώ να δω τον κρυφό μετρητή ισχύος σήματος; (Field Test Mode)

Είναι παλιό hack… Το γνωρίζετε όμως; Μπορείτε να δείτε την πραγματική ισχύ του σήματος στο κινητό σας και όχι απλά κουκκίδες και γραμμές.

Στο secnews.gr βρήκαμε το απλό hack που κάνει τη μέτρηση του σήματος του κινητού σας να είναι πιο ακριβής από τις μικρές τελίτσες που βρίσκονται πάνω αριστερά στην οθόνη του iPhone σας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Field Test Mode που σας δίνει αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να κάνετε μια προετοιμασία:

  • Απενεργοποιήστε το Wi-Fi (Ρυθμίσεις> Wi-Fi)
  • Απενεργοποιήστε το LTE (Ρυθμίσεις> Cellular> Ενεργοποίηση LTE)

field-test-mode

Κατόπιν, από την εφαρμογή του τηλεφώνου σας πληκτρολογήστε το παρακάτω:

*3001#12345#*

Καλέστε τον «αριθμό» και θα ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Field Test.

Για έξοδο, απλά πατήστε το κουμπί Home.

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τις τελείες της ισχύος του σήματος με decibel, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας, μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη «Σύρετε για απενεργοποίηση». Στη συνέχεια, αφήστε το button και στη συνέχεια πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Home για περίπου πέντε με δέκα δευτερόλεπτα μέχρι να σβήσει η οθόνη Λειτουργίας του Field Test.

Αν το αποτέλεσμα που έχετε είναι περίπου στα -50 ντεσιμπέλ, είναι πολύ καλό, ενώ ένα ασθενές σήμα θα δείχνει περίπου στα -115 ντεσιμπέλ. Βασικά, όσο πιο κοντά στο μηδέν είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερο το σήμα σας.

Αν θέλετε τώρα να επαναφέρετε τις τελίτσες, απλά κάντε μια επανεκκίνηση του iPhone σας με hard reset (Home και Power πατημένα μαζί).

Αν είστε χρήστες Android, μπορείτε να δείτε το μετρητή σήματος (αλλά δεν μπορείτε να τον έχετε μόνιμα στην οθόνη σας). Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Σχετικά με το τηλέφωνο και είναι εκεί μαζί με τον τύπο δικτύου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΟΔΗΓΟΙ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll