Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα, τη δεύτερη beta του iOS 9, εισάγοντας μια σειρά από βελτιώσεις στην απόδοση και κάνοντας αλλαγές και αναβαθμίσεις, υπαρχόντων χαρακτηριστικών. Μεγάλη σημασία δόθηκε επίσης σε διορθώσεις σφαλμάτων της δοκιμαστικής έκδοσης, τα οποία επισημάνθηκαν από τους developers.

Η νέα δοκιμαστική έκδοση, περιλαμβάνει πολλές μικρές προσθήκες στο σχεδιασμό και αρκετές αναβαθμίσεις, πάνω στις οποίες η Apple εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου βελτιώσει το λειτουργικό σύστημα, πριν την επίσημη διάθεση, αυτό το φθινόπωρο. Με τις νέες αλλαγές η δοκιμαστική έκδοση είναι ήδη πιο γρήγορη, εμφανίσιμη και με μία αρκετά βελτιωμένη λειτουργία αναζήτησης. Εμείς συγκεντρώσαμε μία πλήρη λίστα των ήσσονος σημασίας αλλαγών που εντοπίσαμε στο λειτουργικό iOS 9, της δεύτερης δοκιμαστικής έκδοσης.

Podcasts – Η προεγκατεστημένη εφαρμογή Podcasts διαθέτει πλέον εικονίδιο με νέα εμφάνιση πιο έντονη. Η διάταξη των επιμέρους ενοτήτων έχει διαφοροποιηθεί ελαφρώς, αλλάζοντας θέση σε κάποια εικονικά πλήκτρα λήψης.

podcastsicon

Hands off – H λειτουργία Handoff είναι διαθέσιμη στην ενότητα πολυδιεργασιών. Η λειτουργία στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση, δεν ήταν διαθέσιμη.

handoffappswitcher-800x506

Αναζήτηση – Βελτιωμένη φαίνεται η λειτουργία αναζήτηση στο λειτουργικό iOS 9 beta 2, η οποία επιστρέφει περισσότερα αποτελέσματα από ένα ευρύτερο φάσμα πληροφοριών, ανάλογα με το ερώτημα που θέτετε κατά την αναζήτηση.

Apple Watch εφαρμογή – Η προεγκατεστημένη εφαρμογή, διαθέτει πλέον έναν νέο τίτλο πιο απλοποιημένο, ο οποίος μετονομάστηκε σε «Watch».

applewatchiphoneicon

Ρυθμίσεις News – Υπάρχει πλέον διαθέσιμη μία νέα εναλλαγή στην υπηρεσία iCloud, στις ρυθμίσεις, η οποία όμως είναι ανενεργή καθώς η νέα προεγκατεστημένη εφαρμογή News, δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Ρυθμίσεις Αναζήτησης – Μέσα από τις ρυθμίσεις και συγκεκριμένα στη ενότητα Γενικά > Αναζήτηση, εμφανίστηκε μία λίστα όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών με δυνατότητα ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης εμφάνισης στα αποτελέσματα αναζήτησης. Να θυμίσουμε στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση τα αποτελέσματα περιορίζονταν σε εφαρμογές της  Apple, από Bing, έγγραφα τα οποία βρίσκονται σε εφαρμογές Mail, προτάσεις Safari, και άλλα.

Βελτιώσεις πληκτρολογίου iPad – Αλλαγές έχουν δεχθεί και οι λειτουργίες επεξεργασίας του πληκτρολογίου σε συσκευές  iPad. Εμφανίστηκαν εικονίδια επιλογών Undo / Redo, στη θέση των Αποκοπής / επικόλλησης. Τα εικονικά πλήκτρα που αφορούν την αποκοπή και επικόλληση,  εμφανίζονται μόνο μετά την επιλογή κειμένου.

ipadkeyboardtweaks-800x313

Αυτόματη διαγραφή κι επανεγκατάσταση εφαρμογών – Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό το οποίο προϋπήρχε και στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση, αλλά εντοπίστηκε με την έλευση της δεύτερης. Εάν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε μία νέα αναβάθμιση λειτουργικού σε συσκευή με ανεπαρκή χώρο, υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής εφαρμογών προσωρινά, για να βρεθεί ο απαιτούμενος χώρος και η αυτόματη επανεγκατάσταση αυτών με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης αυτόματα.

Αλλαγές Safari – Στη δεύτερη δοκιμαστική έκδοση η επιλογή «Content Blockers», στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Safari, δεν είναι εμφανής (hide)  μέχρι τη εγκατάσταση περιεχομένου προς περιορισμό. Υπάρχουν επίσης νέες επιλογές προκειμένου να αλλάξετε την Tab Bar and Favorites Bar.

safarisettings

Θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε όλες τις αλλαγές που θα εντοπίζουμε κατά την αναζήτησή μας στη νέα δοκιμαστική έκδοση. Η  Apple αναμένεται να διαθέτει συχνά στους developers δοκιμαστικές εκδόσεις – περίπου ανά τρεις εβδομάδες – για το λειτουργικό iOS 9, επιφέροντας μικροδιορθώσεις και αλλαγές, πριν την επίσημη έναρξη του νέου λειτουργικού συστήματος. Η νέα αναβάθμιση, αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, αν και μία πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση, αναμένεται τον επόμενο μήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροPhil Schiller | Απαντά σε θέματα όπως αποθηκευτικός χώρος vs μεγαλύτερης μπαταρίας
Επόμενο άρθροiOS 9 Benchmarks |Αποτελέσματα απόδοσης κατά τη λειτουργία χαμηλής ισχύος
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here