Με τη νέα αναβάθμιση του λειτουργικού iOS 9, η Apple εισήγαγε μία νέα λειτουργία χαμηλής ισχύος, με σκοπό να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν εκείνη είναι σχεδόν αποφορτισμένη. Σύμφωνα με την περιγραφή της λειτουργίας αυτής,  η εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται με τη μείωση της απόδοσης της συσκευής και περικοπών των δραστηριοτήτων στο παρασκήνιο.

Η εφαρμογή Geekbench 3, έχει αναβαθμιστεί ώστε να λειτουργεί και στην έκδοση iOS 9, επιτρέποντας μας να έχουμε πληροφορίες για τα αποτελέσματα και τον περιορισμό της απόδοσης της CPU, όταν ένα iPhone μπει σε κατάσταση χαμηλής ισχύος. Χωρίς τη χρήση της παραπάνω λειτουργίας, μία συσκευή iPhone 6 Plus, πέτυχε 1606 single-score σε δοκιμή του επεξεργαστή και 2891 στη δοκιμή multi-score.

Κατά την ενεργοποίηση της χαμηλής ισχύος, η ίδια συσκευή, έφερε αποτελέσματα 1019 στο single-score και 1751 αντίστοιχα στο multi-score. Tα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν πως υπάρχει σημαντική μείωση των επιδόσεων, σε λειτουργία «Low Power mode», προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποταμίευση ενέργειας.

lowpowermodeperformancereductionΤα αποτελέσματα ήταν παρόμοια και σε μία συσκευή iPhone 5s, με την απόδοση να πέφτει κατά περίπου 40%. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της δοκιμής ήταν 1386/2511 χωρίς την ενεργοποίηση της λειτουργίας χαμηλής ισχύος και 816 / 1405, με τη λειτουργία ενεργοποιημένη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο χρήστης, έχει την επιλογή να ενεργοποιήσει τη λειτουργία (εμφανίζεται αναδυόμενο παράθυρο), όταν η στάθμη ενέργειας του iPhone πέσει κάτω από 20% και στη συνέχεια η επιλογή εμφανίζεται και πάλι, όταν τα επίπεδα ενέργειας πέσουν κάτω από 10%. Φυσικά μπορεί να ενεργοποιηθεί κι οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί ο χρήστης από το μενού ρυθμίσεων «Μπαταρία» (Ρυθμίσεις > Μπαταρία >Λειτουργία χαμηλής ισχύος).

Κατά την ενεργοποίηση της, πέραν της μείωσης των ταχυτήτων της CPU, η λειτουργία χαμηλής ισχύος, απενεργοποιεί τη δυνατότητα λήψης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο, εφέ κίνησης και ορισμού δυναμικών Wallpapers.

Η λειτουργία χαμηλής ισχύος, υποδεικνύεται στο χρήστη με την αλλαγή χρώματος στο εικονίδιο-δείκτη μπαταρίας από πράσινο σε κίτρινο χρώμα, περιορίζοντας τις επιδόσεις και την πλήρη εξασθένιση της μπαταρίας, ενέργεια η οποία μπορεί να παρατείνει τη λειτουργία της συσκευής μέχρι και τρεις ώρες.

Επιπλέον βελτιώσεις στο λειτουργικό iOS 9, θα επιφέρουν παράταση κατά μία ώρα ακόμη και χωρίς τη χρήση της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.  Η νέα αναβαθμισμένη έκδοση iOS 9, είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο στους developers και στους εγγεγραμμένους χρήστες ως beta testers και θα κυκλοφορήσει επίσημα αυτό το φθινόπωρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiOS 9 beta 2 |Όλες οι μικροαλλαγές που εντοπίστηκαν στην νέα δοκιμαστική έκδοση
Επόμενο άρθροIPHONE |Όγδοη επέτειος κυκλοφορίας της συσκευής
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here