SOFTWARE

iOS 9 |Εστίαση στη βελτιστοποίηση και σταθερότητα του λειτουργικού συστήματος

H Apple με το λειτουργικό iOS 7, εισήγαγε μία σημαντική αναβάθμιση του σχεδιασμού σε iOS συσκευές ενώ με την έλευση του iOS 8, κερδίσαμε νέα χαρακτηριστικά όπως το Continuity, Apple Pay, και νέες λειτουργίες εφαρμογών όπως τα widgets. Μετά τις δύο αυτές σημαντικές αναβαθμίσεις, φαίνεται πως το επερχόμενο λειτουργικό iOS 9, ίσως να είναι λιγότερο εντυπωσιακό, εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό στη σταθερότητα και βελτιστοποίηση.

Πηγές που μίλησαν στην τεχνολογική ιστοσελίδα 9to5Mac, ισχυρίζονται πως η Apple θα διαθέσει στην αγορά το iOS 9, όμοια με τη διάθεση του OS X 10.6, Snow Leopard, η οποία ήταν επίσης μία συντηρητική, αναβάθμιση, που είχε ως αποτέλεσμα, βελτιωμένη απόδοση, και καλύτερη απόκριση.

[quote_box_center]

For 2015, iOS 9 is going to include a collection of under-the-hood improvements. Sources tell us that iOS 9 engineers are putting a «huge» focus on fixing bugs, maintaining stability, and boosting performance for the new operating system, rather than solely focusing on delivering major new feature additions. Apple will also continue to make efforts to keep the size of the OS and updates manageable, especially for the many millions of iOS device owners with 16GB devices.[/quote_box_center]

Μια ενημερωμένη λοιπόν έκδοση του λειτουργικού συστήματος, που θα έχει ως στόχο την βελτιστοποίηση της απόδοσης και θα διορθώνει σφάλματα που χρονίζουν αυτή τη στιγμή, θα είναι ευπρόσδεκτη είδηση, για πολλούς χρήστες του λειτουργικού iOS 8, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι αυτή τη στιγμή. Το iOS 8, κατά την κυκλοφορία του, συνοδευόταν από σφάλματα μεγαλύτερα του μέσου όρου σφαλμάτων στα χρονικά της ύπαρξης του iOS, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα όπως καθυστερημένη σύνδεση Wi-Fi, απρόβλεπτη μείωση της μπαταρίας, προβλήματα προσανατολισμού οθόνης, αποτυχίες σύνδεσης Bluetooth και πολλά άλλα.

Οι τελευταίες ήσσονος σημασίας αναβαθμίσεις iOS 8, συμπεριλαμβανομένων των iOS 8.1.1, 8.1.2, 8.1.3, επικεντρώθηκαν στην επιδιόρθωση μερικών από τα προβλήματα αυτά.

Ο Στόχος της Apple, για τη μείωση τη ποσότητας χώρου που απαιτείται για να εγκατασταθεί μία νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος, είναι επίσης ευπρόσδεκτη είδηση για τους  κατόχους συσκευών 16GB, οι οποίοι δεν διαθέτουν το απαραίτητο απόθεμα χώρου αποθήκευσης.  Το λειτουργικό iOS 8, φαίνεται να έχει την πιο αργή υιοθέτηση από τους χρήστες, συγκριτικά με το iOS 7 και πολλοί το αποδίδουν στο μέγεθος της εγκατάστασης των 2 GB+

Η ανάπτυξη τη έκδοσης iOS 9, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Apple, καθώς επισκέψεις που έχουν γίνει στην ιστοσελίδα MacRumors, με συσκευές που τρέχουν εκδόσεις iOS 9 beta, έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Οι πρώτες επισκέψεις εμφανίστηκαν αρχές Δεκεμβρίου, οι οποίες μειώθηκαν στις γιορτές, αλλά στη συνέχεια επανήλθαν στην ίδια συχνότητα.
appletraffic

Παρότι η νέα σημαντική αναβάθμιση, θα έχει στόχο τις διορθώσεις σφαλμάτων και τις βελτιώσεις, αναμένεται να φέρει νέα χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα υπάρχουν φήμες οι οποίες κάνουν λόγο πως πέραν των βελτιώσεων η επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, αναμένεται να φέρει εσωτερική ικανότητα χαρτογράφησης για την εφαρμογή χαρτών και split-screen multitasking, για τα iPads. Η νέα έκδοση αναμένεται να ανακοινωθεί παραδοσιακά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών του Ιουνίου, χωρίς όμως να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία προς το παρόν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
SOFTWARE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!
Newsroll
Αρέσει σε %d bloggers: