Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προς τα μέσα ενημέρωσης με ανακοινώσεις των νέων iPads, στελέχη της Apple ανακοίνωσαν και την πρώτη major αναβάθμιση για το iOS 8, iOS 8.1 που αναμένουμε να κυκλοφορήσει σήμερα Δευτέρα 20 Οκτωβρίου. Πρωτοκυκλοφόρησε στους προγραμματιστές στα τέλη Σεπτεμβρίου, υποσχόμενη να φέρει μια σειρά από αρκετά νέα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό σύστημα. Η νέα έκδοση προσφερει νέες υπηρεσίες και τη δυνατότητα της πλήρους πρόσβασης στην λειτουργία Continuity, λόγω της έλευσης του λογισμικού Yosemite.

Παρότι αρκετά χαρακτηριστικά της λειτουργίας Continuity είναι πλέον διαθέσιμα, όπως το Handoff και η απάντηση των εισερχομένων κλήσεων από το Mac, για τους χρήστες iOS συσκευών και Μac με λειτουργικό Yosemite, εν τούτοις άλλα χαρακτηριστικά όπως τα SMS και το Instant Hotspot δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι να διατεθεί η νέα έκδοση iOS 8.1. Με τη δυνατότητα SMS relay, συσκευές όπως iMac με λειτουργικό Yosemite και iPads, είναι σε θέση να λαμβάνουν μηνύματα SMS τα οποία εισέρχονται σε μία συσκευή iPhone.

Επί του παράντος ενώ τα iPad και οι Mac μπορούν να λάβουν iMessanges, τα μηνύματα SMS περιορίζονται μόνο στα iPhones. Με το νέο χαρακτηριστικό ένα μήνυμα SMS που έχει ληφθεί, μπορεί να διαβιβαστεί στο iPad και στο Mac δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να απαντήσουν σε όλα τα μηνύματά τους πλέον από οποιαδήποτε συσκευή. επίσης είναι δυνατό να ξεκινήσετε μία συνομιλία SMS απευθείας από το Mac ή το iPad σας.

smsrelay

H λειτουργία instant Hotspot είναι μία άλλη λειτουργία του χαρακτηριστικού Continutity, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί στην iOS 8.1. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει σε έναν Mac την εξ αποστάσεως ενεργοποίηση της λειτουργίας Personal Hotspot ενός iPhone, όταν οι δύο συσκευές είναι κοντά η μία στην άλλη. Το Mac μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα ένα iPhone με HotSpot και οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν μέσω του μενού Wi-Fi, χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσουν το iPhone από την τσέπη τους.

instanthotspot

Εξ αρχής οι δύο αυτές λειτουργίες του νέου χαρακτηριστικού Continuity ήταν προγραμματισμένες να διατεθούν παράλληλα με το iOS 8, όμως η Apple είχε προσθέσει μία υποσημείωση στο δελτίου τύπου του iOS 8, που υποδήλωνε πως οι λειτουργίες ήταν ημιτελής και θα διατίθονταν με την πρώτη major αναβάθμιση.

Η νέα αναβάθμιση επιπλέον θα επιτρέψει τη χρήση της νέας υπηρεσίας mobile πληρωμών της Apple, Apple Pay. Mόλις γίνει διαθέσιμη (σήμερα), εκατοντάδες καταστήματα λιανικής πώλησης θα είναι έτοιμα να δεχθούν mobile πληρωμές αγαθών, με τη χρήση της υπηρεσίας με αρκετές τράπεζες να είναι συμβεβλημένες. Οι κάτοχοι iPhone 6 και iPhone 6 Plus, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους απευθείας με τη χρήση του iPhone τους, σε οποιαδήποτε κατάστημα με σύστημα ανέπαφων πληρωμών.

Παράλληλα με την υπηρεσία Apple Pay και τις πλήρεις λειτουργίες του χαρακτηριστικού Continuity, η αναβάθμιση iOS 8.1 θα φέρει και αρκετές μικρές αλλαγές καθώς όπως αναφέρθηκε λεπτομερώς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Πέμπτης, πολλοί χρήστες είχαν αντιδράσει έντονα με την αφαίρεση της ενότητας Camera Roll στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Φωτογραφίες, την οποία ενότητα η Apple υποσχέθηκε να επαναφέρει. Επίσης η νέα λειτουργία iCloud Photo Library, θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες iOS 8.1.

icloudphotolibrary

Το χαρακτηριστικό iCloud Photo Library, έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύσετε όλες τις φωτογραφίες και τα video, καθιστώντας τα προσιτά σε όλες τις iOS συσκευές σας. To  iCloud Photo Library είναι συνεδεμένο με έναν λογαριασμό iCloud, χρησιμοποιώντας αποθηκευτικό χώρο του iCloud. Με το iCloud Photo Library οι φωτογραφίες φυλλάσονται στο σύννεφο. Το χαρακτηριστικό αυτό αναμένεται να συνδεθεί με την επερχόμενη Mac εφαρμογή Φωτογραφίες, όταν αυτή γίνη διαθέσιμη. Εώς τότε το iCloud Photo Library θα είναι προσβάσιμο μόνο από iOS συσκευές.

Τέλος το iOS 8.1 αναμένεται να φέρει πλήθος διορθώσεις σφαλμάτων, συμπεριλαμβανμένων ενός κώδικα που αφορά πρόβλημα στο bluetooth σε κάποιους χρήστες iOS 8+, συγκεκριμένα με την αντιστοίχιση των συσκευών τους. Η Apple δεν μας έχει ορίσει συγκεκριμένη ώρα για την έλευση του νέου λειτουργικού. Να είστε συντονισμένοι με το APPLETEAM ώστε άμεσα να ενημερωθείτε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiFixit |Tears down στο νέο θηρίο New iMac Retina των 27 ιντσών
Επόμενο άρθροApple SIM |Τι καινούριo μας ετοιμάζει η Apple;
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here