SOFTWARE

IOS 8 |Επίσημα διαθέσιμη για το ευρύ κοινό, σπεύσατε!

Διαθέσιμη είναι από σήμερα η τελική έκδοση iOS 8, η κύρια ετήσια αναβάθμιση της νεότερης γενιάς του mobile λειτουργικού συστήματος της Apple. Το iOS 8 είναι σιγούρα το σημαντικότερο update του έτους από την τελευταία πλήρως ανασχεδιασμένη έκδοση του iOS 7 ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Μερικά από τα πιο καίρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης έκδοσης είναι οι Φωτογραφίες, τα Μηνύματα, τα έξυπνα πληκτρολόγια, το Family Sharing, το νέο design, το iCloud Drive, η προεγκατεστημένη νέα εφαρμογή Health, η λειτουργία Handoff και Continuity. Στα νέα χακτηριστικά μπορείτε να προσθέτσετε το hotspot μεταξύ των συσκευών όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα Wi-Fi, το ανανεωμένο Spotlight και άλλα νεόφερτα χαρακτηριστικά.

Screen Shot 2014-09-16 at 7.55.36 PM

Υπάρχουν και κάποια δευτερεύντα τα οποία δεν είχαν αναφερθεί στην παρουσίαση όπως χρήση της μπαταρίας ανά εφαρμογή, πανοραμικές λήψεις στο iPad, ιδιωτική περιήγηση στο Safari ανά καρτέλα και την νεοφερμένη εφαρμογή tips.

Σημαντική αναβάθμιση για όλους εμάς του έλληνες δέχθηκε το Siri καθώς από την επερχόμενη έκδοση θα υπάρχει πλήρης υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας στο dictation. Αυτό σημαίνει πως πολύ σύντομα φαίνεται η εικονική βοηθός της Apple θα μιλάει τη γλώσσα μας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που εντοπίσαμε είναι η ενσωμάτωση της υπηρεσίας αναγνώρισης τραγουδιών Shazam, η οποία έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει ένα τραγούδι από τον ήχο στο περιβάλλον το οποίο βρίσκεστε, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να το αγοράσετε από το iTunes. Και φυσικά δεν σταματάμε εδώ.

Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν την εικονική βοηθό κατά τη διάρκεια της οδήγησης ήταν αναγκασμένοι να αποσπούν έστω και για λίγο την προσοχή τους, προκειμένου να ενεργοποιήσουν το Siri. Πλέον μπορούν να την ενεργοποιήσουν με μία φράση, αλά «Οk Google», λέγοντας «Hey Siri». Αυτό σημαίνει πως η συσκευή σας αναμένει συνεχώς τς εντολές σας, αλλά δεν ξέρουμε εάν κάτι τέτοιο επιβαρύνει και την διάρκεια της μπαταρίας.

Σίγουρα είναι ένα απροσδόκητο εργαλείο για τις στιγμές κατά τις οποίες κάποιος δεν είναι σε θέση να αγγίξει τη συσκευή του. Σημαντικό εδώ να τονίσουμε πως η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται συνδεδεμένη πηγή ενέργειας. Εκτός τα ελληνικά να συμπληρώσουμε πως το Siri αναγνωρίζει υπαγόρευση από 24 συνολικά γλώσσες και από 22 έχει αναγνώριση φωνής.

Συσκευές που υποστηρίζουν το λειτουργικό συστημα iOS 8:

Screen Shot 2014-09-16 at 7.30.01 PM

Όπως όλες τις αναβαθμίσεις μπορείτε να τις κατεβάσετε OTA (Over thw Air) ή συνδέοντας τη συσκευής σας στο iTunes κι επιλέγοντας Update. Εμείς σε κάθε περίπτωση προτείνουμε να κάνετε καθαρή εγκατάσταση και γι αυτό την παραμονή της αναβάθμισης αναρτούμε οδηγό με τα βασικά βήματα προετοιμασίας.

Τελευταία συμβουλή πριν την εγκατάσταση, Να είστε υπομονετικοί καθώς σπεύδουν να αναβαθμίσουν ταυτόχρονα εκατομμύρια χρήστες. Για όσουν θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές μπορουν να ακολουθήσουν την ξεχωριστή ενότητα που έχουμε αναρτήσει. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
SOFTWARE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll