ΟΔΗΓΟΙ

iOS 12 οδηγός – Τι καιρό θα κάνει σήμερα;

Οι μικροεφαρμογές στο λειτουργικό iOS – σε αντίθεση με το λογισμικό Android – βρίσκονται σε διαφορετική σελίδα στην Οθόνη Κλειδώματος, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να μην τις χρησιμοποιούμε συχνά. Ελπίζαμε πως «κάτι» θα άλλαζε στην αναμενόμενη αναβάθμιση iOS 12 και κάποια widgets θα κοσμούσαν την κύρια σελίδα της Οθόνης Κλειδώματος, αλλά δυστυχώς δεν αναμένεται κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα φρέσκο χαρακτηριστικό στο επερχόμενο λειτουργικό θα σας επιτρέψει να προσθέσετε την μικροεφαρμογή καιρού στην Οθόνη Κλειδώματος. Όμως δεν μπορεί να μείνει εκεί για πάντα, καθώς εμπεριέχεται στη νέα λειτουργία «Ώρα ύπνου». Έχετε τη δυνατότητα να δείτε τι καιρό θα κάνει «σήμερα», αμέσως μετά τη λήξη της λειτουργίας κι εφόσον η συσκευή σας iPhone / iPad παραμένει κλειδωμένη.

Αν εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε να εμφανίσετε αυτό το γραφικό στοιχείο στην Οθόνη Κλειδώματος, τότε συνεχίστε την ανάγνωση. Εμείς θα σας περιγράψουμε βήμα βήμα πώς θα επιτύχετε την εμφάνιση της μικροεφαρμογής του καιρού στην Οθόνη Κλειδώματος της συσκευής σας.

Προσθέστε την μικροεφαρμογή καιρού στην Οθόνη Κλειδώματος

Πρώτο σας μέλημα είναι να βεβαιωθείτε πως η προεγκατεστημένη εφαρμογή «Καιρός», έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας ανά πάσα στιγμή, εμφανίζοντας τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή σας, στην μικροεφαρμογή της Οθόνης Κλειδώματος.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις τις συσκευής σας και στη συνέχεια κατευθυνθείτε στην ενότητα Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας.

Ενεργοποιήστε της Υπηρεσίες Τοποθεσίας – εάν δεν το έχετε πράξει έως τώρα – και στη συνέχεια αναζητήστε την εφαρμογή Καιρός > κι ορίστε την πρόσβαση στην Τοποθεσία ως «Πάντα».

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το γραφικό στοιχείο καιρού εμφανίζεται μόνο στο τέλος της λειτουργίας «Μην ενοχλείτε», επομένως η επόμενή σας κίνηση είναι να προγραμματίσετε Έναρξη και λήξη έχοντας ενεργοποιημένη και την εναλλαγή «Ώρα Ύπνου». Εδώ είναι η μυστική λειτουργία η οποία θα εμφανίσει το Widget Καιρού στην Οθόνη Κλειδώματος.

Δεν χρειάζεται καμία άλλη ενέργεια από εσάς. Κάθε φορά που θα ολοκληρώνεται η προγραμματισμένη «Ώρα Ύπνου», η οθόνη θα σας καλωσορίζει με πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν μαζί με μία Καλημέρα / Καλησπέρα / η Καληνύχτα, αναλόγως την ώρα.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τον να μπορείτε να λάβετε σύντομα τις τρέχουσες συνθήκες και θερμοκρασίες. Μόλις ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας το εικονίδιο θα εξαφανιστεί, μέχρι την ολοκλήρωση του επόμενου προγραμματισμού. Η συγκεκριμένη κρυφή λειτουργία είναι μία προσωρινή λύση. Πιστεύουμε πως η Apple στο μέλλον θα μας επιτρέψει να διατηρούμε μικροεφαρμογές στην κύρια σελίδα της Οθόνη Κλειδώματος. Έως τότε απολαύστε  αυτό το νέο χαρακτηριστικό το οποίο το αναμένουμε με την επίσημη έλευση του λειτουργικού iOS 12.

Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε κατανοητό, ευχαρίστως να σας δώσουμε διευκρινίσεις επί της διαδικασίας, στα σχόλια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΟΔΗΓΟΙ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll