IPHONE

iOS 12 – Έτσι εμποδίζουμε την αυτόματη λήψη κι ενημέρωση των εφαρμογών

Εάν είστε κάτοχος δύο ή περισσότερων iOS συσκευών οι οποίες είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Apple ID, σίγουρα έχει πέσει στην αντίληψή σας το εξής γεγονός: Κατά τη λήψης μία εφαρμογής σε μία εκ των συσκευών, την αυτόματη λήψη κι εγκατάσταση και στις άλλες iOS συσκευές σας. Αυτό οφείλεται σε μία λειτουργία του iOS, ονομαζόμενη ως «Αυτόματες λήψεις».

Η λειτουργία αυτή είναι ικανή να πραγματοποιεί λήψη εφαρμογών, μουσικής και βιβλίων, σε όλες τις συσκευές iPhone / iPad οι οποίες είναι διαμορφωμένες με το ίδιο Apple ID. Έχει επίσης τη δυνατότητα της αυτόματης ενημέρωσης των εγκατεστημένων εφαρμογών στο υπόβαθρο, ώστε να διαθέτετε πάντα τις τελευταίες εκδόσεις τους.

Παρότι η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, έχει και τα μειονεκτήματά της. το σημαντικότερο, η κατανάλωση δεδομένων κατά την ενημέρωση μεγάλων εφαρμογών, χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Στη περίπτωση λοιπόν που έχει συμβόλαιο με περιορισμένη δυνατότητα χρήσης κινητού δικτύου δεδομένων, η ενεργοποίηση της λειτουργίας Αυτόματων λήψεων, μπορεί να καταλήξει προβληματική.

Όμως η Apple επιτρέπει στου χρήστες iOS συσκευών να απενεργοποιούν τις «Αυτόματες λήψεις» στην περίπτωση που δεν υπάρχει περιβάλλον με Wi-Fi δίκτυο ή να απενεργοποιούν πλήρως τη λειτουργία. Εμείς θα σας δείξουμε τον τρόπο:

Απενεργοποιήστε τις Αυτόματες λήψεις

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και στη συνέχεια εντοπίστε κι επιλέξτε iTunes & App Store.

Στην ενότητα αυτή του λειτουργικού iOS είστε σε θέση να αποφασίσετε για το πώς επιθυμείτε να λειτουργούν οι «Αυτόματες λήψεις». Κάτω από την ενότητα «Αυτόματες λήψεις» μπορείτε να επιλέξετε το είδος λήψεων που θα επιτρέπονται. Από προεπιλογή, η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη για την λήψη μουσικής, εφαρμογών, βιβλίων και ενημερώσεων. Η τελευταία επιλογή επιτρέπει την αυτόματη αναβάθμιση των εφαρμογών σας κάθε φορά που είναι διαθέσιμη νέα έκδοση.

Τώρα, εάν επιθυμείτε να έχετε ενεργοποιημένες τις «Αυτόματες λήψεις» μόνο κατά τη χρήση δικτύου Wi-Fi, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την εναλλαγή «Χρήση κινητού δικτύου δεδομένων».

Στη περίπτωση που θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως τη λειτουργία «Αυτόματων λήψεων», δεν έχετε παρά να απενεργοποιήσετε όλες τις εναλλαγές (διακόπτες) στην ενότητα «Αυτόματες λήψεις» ή επιλεκτικά να κλείσετε κάποιες από αυτές.

Αυτές είναι η ενέργειες που πρέπει να κάνετε προκειμένου να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις. Προσωπικά διατηρώ ενεργοποιημένες τις ενημερώσεις των εφαρμογών, ώστε όλες τους να ενημερώνονται αυτόματα στην πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν θέλετε να με ακολουθήσετε, βεβαιωθείτε πως έχει απενεργοποιήσει την επιλογή της «χρήσης κινητού δικτύου δεδομένων», ώστε να μειώσετε την σπατάλη των δεδομένων σας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
IPHONESTICKYΟΔΗΓΟΙ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll