Οι μεγαλύτερες οθόνες που έχουν προσαρμοστεί στις τελευταίες εκδόσεις iPhone, συχνά προκαλούν δυσκολία στο χειρισμό τους με το ένα χέρι (ειδικά οι εκδόσεις Plus με τις οθόνες των 5,5 ιντσών). Στο λειτουργικό iOS η Apple προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε κάποιο βαθμό με τη λειτουργία εύκολης πρόσβασης (Reachability).

Η λειτουργία αυτή σας επιτρέπει τον χειρισμό της συσκευής σας με το ένα χέρι. Στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 11, οι μηχανικοί της Apple κάνουν ένα ακόμη βήμα, εισάγοντας ένα εντελώς νέο χαρακτηριστικό το οποίο καθιστά πιο εύκολη την πληκτρολόγηση στη συσκευή σας iPhone, μόνο με το ένα χέρι. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία το πληκτρολόγιο πλησιάζει περισσότερο προς την δεξιά ή την αριστερή πλευρά της συσκευής.

Η ενεργοποίηση του νέου χαρακτηριστικού πληκτρολόγησης με το ένα χέρι είναι απλή. Πρόκειται για μία εναλλαγή ενσωματωμένη στο νέο πληκτρολόγιο ώστε εύκολα να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε, κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης. Δείτε πως μπορείτε να το κάνετε:

Ενεργοποίηση της λειτουργίας πληκτρολόγησης με το ένα χέρι

Βήμα 1: Ανοίξτε μία εφαρμογή όπου μπορείτε να εμφανίσετε το πληκτρολόγιο, όπως για παράδειγμα την εφαρμογή «Σημειώσεις».
Βήμα 2: Μόλις εμφανιστεί το πληκτρολόγιο πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο με την υδρόγειο, στο κάτω αριστερό μέρος του πληκτρολογίου.
Βήμα 3: Ένα αναδυόμενο μενού θα τεθεί στη διάθεσή σας με τα διαθέσιμα πληκτρολόγια. Θα παρατηρήσετε πως στο νέο λειτουργικό υπάρχουν τρία εικονίδια, τα οποία σας επιτρέπουν να ορίσετε λειτουργίες πληκτρολογίου.
Βήμα 4: Έχετε την επιλογή να αγγίξετε το πρώτο ή το τρίτο εικονίδιο, το οποίο θα σας επιτρέψει να πληκτρολογήσετε μόνο με ένα χέρι. Το πρώτο εικονίδιο τοποθετεί το πληκτρολόγιο έτσι ώστε να πληκτρολογήσετε με το αριστερό σας χέρι, ενώ το τρίτο εικονίδιο, σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε μόνο με το δεξί.

Σημείωση: Θα πρέπει να γνωρίζετε πως αυτή η λειτουργία είναι αποκλειστική για τη συσκευή iPhone και δεν υπάρχει στο λειτουργικό των συσκευών iPad. Επίσης θα πρέπει η συσκευή σας να είναι σε κάθετο προσανατολισμό για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι. Εάν δεν επαναφέρετε το πληκτρολόγιο στην κανονική του θέση, θα παραμείνει στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά.

Το νέο λειτουργικό iOS 11 αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα, τον Σεπτέμβριο. Η δεύτερη δοκιμαστική έκδοση, είναι διαθέσιμη μόνο στους εγγεγραμμένους developers αν και μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα public beta testers και να εγκαταστήσετε το λειτουργικό iOS 11 στη συσκευή σας, χωρίς λογαριασμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiPhone με οθόνη 6,4″ περιμένουμε …του χρόνου;
Επόμενο άρθροARKit – Δεν μπορεί να αναγνωρίσει σύνθετες επιφάνειες
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here