Η πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού iOS 11 της Apple, έρχεται και φέρνει μαζί της πλήθος νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων, καθώς όσα ανακοινώθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, είναι ενδεικτικά.

Το νέο λειτουργικό συμπεριλαμβάνει άλλο ένα νεόφερτο χαρακτηριστικό το οποίo δεν αναφέρθηκε επί της ουσίας στο WWDC 2017, την ενσωματωμένη καταγραφή οθόνης. Έως τώρα οι χρήστες που επιθυμούσαν να καταγράψουν οτιδήποτε προβάλλεται στην οθόνη, θα έπρεπε να καταφύγουν σε κάποια επί πληρωμή εφαρμογή τρίτων κατασκευαστών ή σε μία πολύπλοκη διαδικασία με τη χρήση ενός υπολογιστή και της εφαρμογής QuickTime.

Ήταν πραγματικά άλλη μία πονεμένη υπόθεση, εάν ο χρήστης δεν είχε προχωρήσει σε επέμβαση jailbreak. Από τον Σεπτέμβριο – τότε θα διατεθεί επίσημα το νέο λειτουργικό – όλα αυτά θα είναι μία κακή ανάμνηση. Και δεν φθάνει αυτό αλλά η νέα δυνατότητα screen-recording έχει μία θέση στο ανανεωμένο Κέντρο Ελέγχου, είναι εξαιρετικά εύκολη στην πρόσβαση και τη χρήση. Ας δούμε πως λειτουργεί:

– Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
– Αγγίξτε το Κέντρο Ελέγχου.
– Στην ενότητα Προσαρμογή Χειριστηρίων, αναζητήστε την επιλογή “Screen Recording”.
– Aγγίξτε το πράσινο σύμβολο “+” δίπλα από την επιλογή Screen Recording για να προσθέσετε τη δυνατότητα καταγραφής οθόνης στο αναδυόμενο Κέντρο Ελέγχου.

Από τη στιγμή που θα εγκαταστήσετε τη λειτουργία, μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας προς το επάνω μέρος της οθόνης για να αποκαλύψετε το Κέντρο Ελέγχου και στη συνέχεια το εικονίδιο Εγγραφής. Μόλις τελειώσετε τα βήματα που θέλατε να καταγράψετε, αγγίξτε τη μπλε γραμμή στο επάνω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια “Διακοπή”.

Όλες οι καταγραφές σας θα τοποθετηθούν στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών, ώστε εύκολα να είστε σε θέση να διαμοιράσετε τα video τόσο μέσων των κοινωνικών δικτύων όσο και μέσω μηνυμάτων της εφαρμογής iMessage ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Το νέο λειτουργικό iOS 11 είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε δοκιμαστική μορφή για εγγεγραμμένους προγραμματιστές και beta testers. Προτείνουμε να μην το εγκαταστήσετε στην κύρια συσκευή σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiOS 11 – Όλα όσα μπορείτε να κάνετε με το Apple Pencil
Επόμενο άρθροiPhone 8 – Αλλαγή εμφάνισης παρουσιάζει το λειτουργικό της νέας συσκευής
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here