Σε μερικές εβδομάδες από σήμερα, το iOS 11 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του. Όταν θα συμβεί αυτό, το λειτουργικό σύστημα της Apple δεν θα υποστηρίζει εφαρμογές 32-bit. Πρόκειται για μια άκρως δυσάρεστη είδηση για όλους τους developers και τις 187.000 εφαρμογές που διαθέτουν στο App Store, οι οποίες πλέον δεν θα είναι λειτουργικές με το iOS 11. Να σημειωθεί, ότι οι εφαρμογές αυτές μάλλον θα παραμείνουν στο App Store, για όσους χρήστες δεν αναβαθμίσουν τις συσκευές του, αν και πιθανότερο είναι η Apple να τις αφαιρέσει κάποια στιγμή οριστικά.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, Sensor Towers, οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές είναι παιχνίδια. Συγκεκριμένα 38.619 gaming apps δεν θα υποστηρίζονται από το iOS 11. Επιπλέον, άλλα apps που επηρεάζονται ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες, όπως εκπαιδευτικά apps, εφαρμογές διασκέδασης και lifestyle.

Για να ελέγξεις αν ένα app είναι αρχιτεκτονικής 32 bit και επηρεάζεται από τις αλλαγές που θα προωθήσει σύντομα η Apple, μπορείς να μεταβείς στην ενότητα Settings – General – About  – Applications. Οποιοδήποτε app 32-bit θα εμφανιστεί. Αν δεν έχεις εγκαταστήσει κάποιο, τότε δεν θα εμφανιστεί κανένα.

[Ψάχνεις θήκες για iPhone 6S/6; : Στο Mi Store θα βρεις τα πάντα με την εγγύηση του appleteam.gr]

Αν και 187.000 apps δεν φαντάζει και πολύ μεγάλος, υπήρχε μια εποχή και πιο συγκεκριμένα το 2009, που αυτό αριθμούσε μόνο 100.000. Σήμερα, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here