Αν και το νέο iMac με την οθόνη Retina 5K, κυκλοφόρησε την Πέμπτη, το iFixit έχει ήδη αποκτήσει και απο-συναρμολογήσει ένα από τα νέα μηχανήματα, δίνοντάς μας μιά πρώτη εικόνα του εσωτερικού της εξαιρετικά λεπτής οθόνης του iMac. Το νεότερο μοντέλο της εταιρείας συνεχίζει να κάνει χρήση πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία των προηγούμενων iMacs, συμπεριλαμβάνομένων της εύκολα προσβάσιμης υποδοχής RAM προς αναβάθμιση, στο πίσω μέρος της συσκευής.

Με την υποδοχή RAM, οι χρήστες θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν τις δικές τους μονάδες μνήμης RAM, χωρίς πολύ κόπο. Η οθόνη 5 Κ, με ανάλυση 5120 x 2880, έχει κατασκευαστεί από την LG Display, την ίδια εταιρεία-συνεργάτης που έχει κατασκευάσει οθόνες και για τους παλαιότερους iMac. Εκτός από την οθόνη το iFixit διαπίστωσε πως εσωτερικά η Retina iMac μοιάζει πολύ με το εσωτερικό της οθόνης του iMac του 2013, με τη μόνη διαφορά να είναι ένα ευρύτερο καλώδιο δεδομένων σύνδεσης της οθόνης.

Μαζί με την AMD Radeon GPU M290X και τον i5-4690 επεξεργαστή της Intel, o νέος iMac εμπεριέχει SK hynix 256 GDDR5 SGRAM. Χρησιμοποιεί το ίδιο SanDish PCI SSD όπως και στο late 2013 MacBook Pro, με Marvell Controller, χρησιμοποιώντας την ίδια κάρτα AirPort/Bluetooth, που χρησιμοποιήθηκε στον 27 ιντσών, 2013 iMac.

retinateardown1

O 27 ιντσών νέος iMac με Retina οθόνη 5K, κατάφερε βαθμό δυσκολίας επιδιόρθωσης 5/10, όμοιο με το σκορ που πέτυχε και ο iMac των 27 ιντσών του 2013. Το iFixit επεσήμανε πως η μνήμη RAM, ο σκληρός δίσκος, και η CPU θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από τον απλό χρήστη, αλλά η αφαίρεση του τζαμιού της οθόνης από το μηχάνημα, παραμένει ένα δύσκολο έργο για όλους εκείνους του αφοσιωμένους στο do-it-yourself χρήστες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟι τιμές των νέων iPads όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας
Επόμενο άρθροiOS 8.1 |Αναλύουμε όλα τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένουμε
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here