Ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στο iPhone έως κι 128 GB ώστε να χωρούν μεγάλη ποικιλία τραγουδιών, φωτογραφιών και εφαρμογών, όμως σε αρκετές περιπτώσεις κι ο χώρος αυτός δεν είναι αρκετός. Αν ένας χρήστης κάνει συχνή χρήση της Cameras της συσκευής για να απαθανατίζει διάφορες στιγμές, αργά ή γρήγορα ο αποθηκευτικός χώρος θα γεμίσει οδηγώντας τον χρήστη στη δυσάρεστη εξέλιξη διαγραφής περιεχομένου.

Η Apple στο νέο κι αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα iOS 8.1.1 φρόντισε να δώσει μία ευκαιρία για περισσότερες λήψεις, καθώς αυτές δεν θα καταλαμβάνουν χώρο, ή καλύτερα θα καταλαμβάνουν ένα μικρό χώρο στη συσκευή μας. Για να γίνουμε αναλυτικοί με την τελευταία αναβάθμιση η Apple διέθεσε την νέα υπηρεσία iCloud Photo Library, σε beta μορφή προς το παρόν.

Κάνοντας χρήση της υπηρεσίας οι χρήστες μπορούν να κάνουν λήψη φωτογραφιών στέλνοντάς τες απευθείας στον υπολογιστή τους, με μία συνοπτική διαδικασία. Έτσι σας δίνεται η ικανότητα να εξοικονομήσετε πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο, κρατώντας όμως παράλληλα αντίγραφο αυτών. Το iCloud Library προσφέρει τη δυνατότητα να στείλετε τις φωτογραφίες σας απευθείας στο iCloud και παράλληλα να διατηρήσετε αντίγραφα των φωτογραφιών,  σε χαμηλότερη ανάλυση στη συσκευή σας.

Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα αυτή θα πρέπει να δημιουργήσετε – εάν δεν έχει – έναν λογαριασμό Apple ID, ο οποίος συνδέδεται με τις iOS συσκευές σας.

Ας δούμε τι πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή «Ρυθμίσεις» από την αρχική οθόνη της συσκευής σας.
  • Στη συνέχεια επιλέξτε «iCloud» > και από την λίστα λειτουργιών τις  «Φωτογραφίες».
  • Στη νέα οθόνη αναζητήστε την επιλογή «Βελτιστοποίηση χώρου αποθήκευσης για iPhone».

Napkin 12-01-14, 3.19.07 PM

Η Apple σε κάθε λογαριασμό Apple ID, παρέχει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 5 GB για φωτογραφίες που προέρχονται από το iPhone/iPad σας. Εάν κάποιος επιθυμεί παραπάνω αποθηκευτικό χώρο μπορεί να πληρώσει μηνιαία συνδρομή στην Apple. Ενδεικτικά, για την απόκτηση 20 GB επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, θα πρέπει να πληρώσει κάτι λιγότερο από ένα ευρώ ανά μήνα. Ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να φθάσει το 1 TB για 19,99€ ανά μήνα. Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν ήταν σαφές ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία, μπορείτε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

 

ΠΗΓΗiRed.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροPhot.oLab |Δημιουργήστε επαγγελματικές φωτογραφίες κι εντυπωσιάστε
Επόμενο άρθρο«CEO of the Year” |Σαρώνει όλες τις διακρίσεις ο Tim Cook
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here