ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Galaxy Gear |Επίσημα αποτυχημένο προϊόν στην παρούσα έκδοση!

Το Samsung Galaxy Gear, ένα Android SmartWatch από τη Samsung, η οποία το αποκαλούσε το επόμενο μεγάλο πράγμα στις διαφημίσεις της είναι κι επίσημα ένα αποτυχημένο προϊόν. Το τεχνολογικό site BusinessKorea ανέφερε πως η Samsung έχει πουλήσει έως τώρα λίγο πάνω από 50.000. Η Samsung έσπευσε να γυρίσει τα άσχημα νέα λέγοντας πως έχει πουλήσει 800.000 κομμάτια καθιστώντας το ως το “most sold wearable watch available in the market place.”

Δεν θα διαφωνήσουμε με τη Samsung, με τη μόνη διευκρίνιση  πως τα κομμάτια που αναφέρει πως ήταν οι πωλήσεις της (800.000), είναι της τοποθέτησης στην αγορά κι όχι της πώλησης κι αυτό είναι μεγάλη διαφορά όπως γνωρίζετε. Στην αναφορά επισημαίνεται ακόμη πως οι ημερήσιες πωλήσεις του Galaxy Gear είναι περίπου 800-900 κομμάτια. Την παράσταση σε όλα αυτά τα νούμερα κλέβει ένα εσωτερικό σημείωμα αλληλογραφίας που διέρρευσε από το Best Buy το οποίο αποκάλυψε πως περίπου το 1/3 των αγοραστών της συσκευής την επιστρέφουν. Συνοψίζοντας τα δεδομένα μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα πως ο μεγαλύτερος όγκος της τοποθέτησης, παραμένει στα ράφια των καταστημάτων!

galaxy-gear

Ξεκινώντας από το κόστος (299$ δολάρια) σε συνδιασμό με τις δυνατότητές του, το SmartWatch έχει λάβει αρνητικά σχόλια κατά την κυκλοφορία του τον προηγούμενο μήνα. Ο πρώην κριτικός των gadgets David Pogue των New York Times, το αποκάλεσε “inconsistent and frustrating,”  Και το δημοφιλές τεχνολογικό site Engadget, ανέφερε πως χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη και του έδωσε ένα score 4/10. H Samsung χρηματοδότησε ιδιαίτερα το marketing του συγκεκριμένου προϊόντος  με τηλεοπτικές διαφημίσεις και μάλιστα αντιγράφοντας και διαφημίσεις της Apple χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Το Gear Galaxy στην παρούσα μορφή του είναι DOA (Dead on arival). Αναμένεται η Samsung να κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα αρκέτες εκδόσεις ώστε να καταστεί πιο εύχρηστο για τους χρήστες του πριν η Apple αποκαλύψει το iWatch αν και τότε η προσοχή του κοινού θα στραφεί προς την Apple προκειμένου να δει τι έχει στο «μανίκι της». Αυτό το προϊόν μπορούμε να πούμε πως ανήκει στο κλασσικό παράδειγμα της Samsung που προσπαθεί να προλάβει την Apple κυκλοφορώντας στην αγορά ένα μέτριο προϊόν!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΑΞΕΣΟΥΑΡ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll