APPLE

Foster |Ο Designer του Apple Campus δίνει λεπτομέρειες σε συνέντευξή του!

To Campus 2 ένα project της Apple το περιλαμβάνει ένα τεράστιο κτήριο το «Spaceship», όραμα του Steve Jobs, έχει περιγραφεί λεπτομερώς και στα σχέδια της πόλης υπάρχουν μοντέλα τα οποία απεικονίζουν τα κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο. Ο Norman Foster ο οποίος έχει σχεδιάσει την πανεπιστημιούπολη, έρχεται σε μία συνέντευξή του στο Architectural Record να δώσει κάποιες πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψη της ιδέας και τον προγραμματισμό των εργασιών.

Ο Foster ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της εταιρείας ανάληψης, Foster + Partners έχει πραγματοποιήσει την κατασκευή πολλών κτηρίων υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των massive Hearst Tower στη Νέα Υόρκη, το McLaren Technology Centre σε σχήμα ιδιαίτερο (φασολιού) και το οποίο βρίσκεται πάνω σε μία τεχνητή λίμνη. Ο ίδιος λοιπόν βοήθησε τον Steve Jobs να σχεδιάσει την πανεπιστημιούπολη επαναφέροντας μέσα από αυτή, τη φυσική χλωρίδα στην περιοχή. Ο Foster δημιούργησε αρκετά σχέδια εμπνευσμένα από τη London square με ένα πάρκο στο κέντρο, το οποίο εξελίχθηκε σε ένα μεγαλύτερο πάρκο περιμετρικά.

So a series of organic segments in the early studies started to form enclosures, all of which were in turn related to the scale of the Stanford campus. These studies finally morphed into a circular building that would enclose the private space in the middle–essentially a park that would replicate the original California landscape, and parts of it would also recapture the orchards of the past. The car would visually be banished, and tarmac would be replaced by greenery, and car parks by jogging and bicycle trails.

Σύμφωνα με τον Foster το κτίριο είναι πολύ μεγάλο σαν αεροδρόμιο, το οποίο θα εκτείνεται σε ένα μίλι, και θα είναι ως κατασκευή συμπαγές. Για να ανταποκριθούν στην μεταφορά του τεράστιου κτιρίου, έχουν κοπεί τμήματα όπως καφετέρειες, χώροι υποδοχής, και τις εισόδους κατασκευασμένα προσεκτικά και με γνώμονα τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Of course, you have got an enormous range of skills in this building–from software programmers, from designers, marketing, retail–but you can move vertically in the building as well as horizontally. The proximity, the adjacencies are very, very carefully considered.

Η πανεπιστημιούπολη συμπεριλαμβάνει επίσης δρόμους για τρέξιμο και ποδηλασία καθώς περισσότερα από 1000 ποδήλατα θα περιφέρονται στην περιοχή για τους εργαζόμενους, προκειμένου να κινούνται μέσα και γύρω από αυτή. Μονοπάτια και διάφορες άλλες συνδέσεις  θα βοηθούν την κίνηση καθώς το parking θα είναι υπόγειο ώστε να μην χαλάει την ισορροπία του φυσικού τοπίου.

Επί του παρόντος φαίνεται πως το έργο βρίσκεται σε καλό δρόμο καθώς λίγους μήνες μετά τη λήψη της τελικής έγκρισης για την πανεπιστημιούπολη η Apple έχει κατεδαφίσει όλα τα υπάρχοντα κτίρια στην περιοχή, επιτρέποντας το κύριο κτήριο να αρχίσει να ανεγείρεται. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή θα είναι σε θέση να στεγάσει 12.000 υπαλλήλους, θα διαθέτει γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων πολλά άλλα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016!

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
APPLE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll