ΟΔΗΓΟΙ

Ενεργοποίηση PIN – Επιπρόσθετο επίπεδο ασφάλειας

Η υπηρεσία Εύρεση iPhone είναι μία πολύ καλή μέθοδος για να έχετε ασφαλισμένα τα δεδομένα σας, σε περίπτωση που χάσετε τη συσκευή σας ή σας την κλέψουν, όμως η συγκεκριμένη λειτουργία δεν προστατεύει το ίδιο και την κάρτα SIM. Εάν δεν έχετε ενεργοποιημένο το PIN της κάρτα σας, οποιοσδήποτε μπορεί να την χρησιμοποιήσει και να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις, να στείλει μηνύματα και να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας για να συνδεθεί στο διαδίκτυο.

Θα μας πείτε πως το παραπάνω πρόκειται για ακραίο σενάριο, δεν παύει όμως να είναι υπαρκτό. Η διασφάλιση της κάρτας SIM με την εισαγωγή ενός προσωπικού  αριθμού αναγνώρισης, θα προσθέσει ένα ακόμη επίπεδο ασφαλείας στη συσκευή.

iPhone – Ενεργοποίηση PIN στην κάρτα SIM 

  • Ανοίξτε την εφαρμογή «Ρυθμίσεις», αναζητήστε την ενότητα «Τηλέφωνο» > SIM PIN > και θέστε την εναλλαγή στη θέση ON για να ενεργοποιήσετε την προστασία κάρτας SIM.
  • Εάν είναι η πρώτη φορά που έχετε προχωρήσει στη ρύθμιση αυτή, θα πρέπει να εισάγετε ένα νέο PIN το οποίο να περιέχει είτε 4 είτε 8 αριθμούς. Εάν ήδη έχετε ενεργοποιήσει την λειτουργία παλαιότερα, θα πρέπει πρώτα να πληκτρολογήσετε το παλιό συνθηματικό σας.

iPhone – Απενεργοποίηση PIN στην κάρτα SIM

  • Αγγίξτε την εφαρμογή «Ρυθμίσεις» και στη συνέχεια μεταβείτε στην τοποθεσία > Τηλέφωνο > SIM PIN απενεργοποιώντας την εναλλαγή «SIM PIN».
  • Εισάγετε το συνθηματικό PIN, προκειμένου να επιβεβαιώσετε την παραπάνω ενέργεια για απενεργοποίηση του SIM PIN και στη συνέχεια πατήστε το εικονικό πλήκτρο «Τέλος»

Τι συμβαίνει όταν είναι ενεργοποιημένο το PIN;

Κάθε φορά που θα γίνεται επανεκκίνηση της συσκευής σας iPhone ή κάθε φορά που θα εισάγετε την κάρτα SIM σε διαφορετική συσκευή θα πρέπει να εισαγάγετε το συνθηματικό PIN της κάρτα σας για να την ξεκλειδώσετε. Όπως προαναφέραμε, πρόκειται για μία πολύ καλή μέθοδος ασφάλισης της κάρτας SIM από τρίτους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες. Σε περίπτωση κλοπής της συσκευής σας ο κλέφτης δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την κάρτα σας σε άλλη συσκευή τηλεφώνου.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην ξεχάσετε το συνθηματικό σας PIN της κάρτας σας, καθώς η επαναφορά του απαιτεί επικοινωνία με τον πάροχό σας για αναζήτηση ενός κωδικού PUK προκειμένου να ξεκλειδωθεί η κάρτα SIM. Τον αριθμό αυτό μπορείτε να τον αναζητήσετε και στα έγγραφα του παρόχου που παραλάβατε κατά την ενεργοποίηση του τηλεφωνικού σας αριθμού.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες αναρτήσεις που αφορούν τις συσκευές και το λειτουργικό της Apple. Μείνετε συντονισμένοι – που αλλού – στο Appleteam.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΟΔΗΓΟΙ

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll