«Κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει ένα μεγάλο τηλέφωνο» έλεγε με χλευασμό ο Steve Jobs, όταν είχε ερωτηθεί σε συνέντευξη τύπου για τα smartphones με τις μεγάλες οθόνες. Τέσσερα χρόνια αργότερα η τρέχουσα Apple του CEO Tim Cook, αποφάσισε να κινηθεί διαφορετικά, παρουσιάζοντας στις αρχές του μήνα την οικογένεια iPhone 6, που από ό,τι φαίνεται, είναι τα πρώτα, μετά-Steve Jobs δημιουργήματα. Τουλάχιστον εγώ αυτή την αίσθηση έχω. Το iPhone 6 Plus είναι μία τεράστια συσκευή η οποία συναγωνίζεται πλέον τα μεγαλύτερα Android και Windows smartphones, εταιρειών όπως Nokia, Samsung, Sony και LG με μία μεγάλη οθόνη 5,5 ιντσών. Ήδη μου φαίνεται πως τρίζουν τα κόκαλα του Steve.

Είναι αμφίβολο, εάν ο πρώην επικεφαλής της Apple θα επέτρεπε να πάρουμε στα χέρια μας μία τόσο μεγάλη συσκευή. Η επιτυχία των παλαιότερων iPhones, ένάντια στα μεγαλύτερα smartphones από άλλους κατασκευαστές, δικαίωσε τον Steve κι επιβεβαιώνει την άποψη μου. Για να βοηθήσει η Apple την πλειοψηφία των χρηστών στο χειρισμό των νέων μεγάλων συσκευών, οι οποίοι δεν μπορούν να φθάσουν στο πάνω μέρος της συσκευής (έχουν κοντά δάχτυλα), η Apple προέβλεψε και πρόσθεσε στο λειτουργικό iOS 8 – θα μιλήσουμε παρακάτω γι αυτό και τις αναβαθμίσεις του – το χαρακτηριστικό Reachability. Mε διπλό άγγιγμα του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID (διαφορετικό από το διπλό πάτημα του Multitasking), η οθόνη γλυστράει προς τα κάτω φθάνοντας η κορυφή στο μέσον της οθόνης. Παρόμοια λειτουργία υπάρχει και στις συσκευές Samsung.

Το iPhone 6 θεωρώ πως είναι μία ελκυστική συσκευή, χωρίς να περιέχει κάτι που θα με ενθουσίαζε. Δεν υπάρχει αυτό το επανασταστικό που συναντούσαμε – κάθε δύο χρόνια – παλιότερα, δεν υπάρχει η καινοτόμος «ψυχή», αν μου επιτρέπεται η έκφραση σε κάτι άψυχο. Φαίνεται να κυνηγάει να φτάσει τις Android συσκευές στο μέγεθος, ενώ εξακολουθεί να υστερεί σε σημαντικά χαρακτηριστικά όπως είναι η μπαταρία της συσκευής, ενδεχομένως κάποιοι να προσθέσουν και την camera. Η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο (δεν το λέω εγώ) γίνεται ουραγός της καινοτομίας, μη αποδεχόμενη την κληρονομιά του Steve, την κοινή λογική.

Και φθάνουμε χθες με την έλευση της αναβάθμισης, που τα πρώτα σημάδια έδειχναν σημαντικές βελτιώσεις στις παλαιότερες συσκευές, να προκαλούν ασύλληπτα προβλήματα στις νέες συσκευές – ευτυχώς δεν έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ακόμη – όπως το να χάνεται η δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων, που θα έπρεπε να είναι το πρώτο χαρακτηριστικό ελέγχου, μιας και πρόκειται για τηλέφωνο, plus τα υπόλοιπα προβλήματα. Θα μου πείτε εντάξει είναι θέμα software και θα διορθωθεί τις επόμενες ημέρες. Θα διακαιολογούσα οποιαδήποτε εταιρεία, την Apple όμως όχι. Έδειξε προχειρότητα σε μία εποχή κυκλοφορίας νέου προϊόντος. Κανείς δεν απαίτησε αναβάθμιση. Ας ελπίσουμε πως η αγαπημένη μου εταιρεία θα ξαναβρεί σύντομα τη χαμένη της κοινή λογική. Αδράξετε την ευκαιρία να εκφέρεται την δική σας άποψή κόσμια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiOS 8.0.1 |Η έκδοση τελικά απεσύρθη λόγω προβλημάτων στα νέα iPhones
Επόμενο άρθροΗ Apple φέρεται πως γνώριζε το κενό ασφαλείας του iCloud, 6 μήνες πριν!
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here