Μετά την κυκλοφορία του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μια νέα έρευνα από το Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), μας ενημερώνει για το ρυθμό υιοθέτησης κατά τις πρώτες 30 ημέρες της κυκλοφορίας των συσκευών. Τα δεδομένα της έρευνας αναρτήθηκαν στη UBS από τον αναλυτή Steven Milunovich και δείχνουν πως το 91% των χρηστών iPhone αγόρασε ένα iPhone 6 ή ένα iPhone 6 Plus, στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες από την έναρξη. Το δε 86% αυτών, το αγόρασε τις 2 πρώτες εβδομάδες. Η προοδευτική εξέλιξη αγοράς κρίνεται ευνοϊκή  εάν συγκριθεί με την περσινή χρονιά όπου το 84% των πελατών επέλεξε να κάνει αγορά ενός iPhone 5s ή 5c.

To μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αυτής του μεριδίου των νέων μοντέλων από την εκκίνηση των πωλήσεων, έχει προέλθει από το iPhone 6, σε ποσοστό περίπου 68%, με το μεγαλύτερο μοντέλο να παραμένει περίπου στο 23-24% των αγορών, με υψηλή ζήτηση και των δύο εκδόσεων από την έναρξη της κυκλοφορίας. Η αναλογία η οποία αυτή τη στιγμή είναι 1:3 ευνοεί το iPhone 6 έναντι του Plus, όπου τα πρώτα δεδομένα ευθυγράμμιζαν τον ρυθμό υιοθέτησης. Εδώ θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψιν και τα προβλήματα παραγωγής του μικρότερου μοντέλου τα οποία επηρέασαν ένα μέρος της κατάστασης κι όπου πλέον έχουν επιλυθεί. Εάν δούμε τη γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα,  τότε θα παρατηρήσουμε μία ποικιλομορφία πωλήσεων, με τις ασιατικές χώρες να προτιμούν μεγαλύτερες οθόνες σε μεγαλύτερο ποσοστό, από ό,τι σε άλλες χώρες.

Η έρευνα αυτή (CIRP) εξετάζει επίσης τις μελλοντικές προθέσεις για την αγορά ενός iPhone 6 και 6 Plus. Πάνω από το 40% των ερωτηθέντων, σχεδιάζει να αγοράσει ένα iPhone 6 μέσα στο επόμενο έτος. Αξίζει να σημειωθεί πως 19% των χρηστών συσκευών Samsung που ρωτήθηκαν, απάντησαν πως σχεδιάζουν να στραφούν προς την Apple, για την αγορά της επόμενης συσκευής τους, με το ήμισυ αυτών να φωτογραφίζουν το iPhone 6 Plus. Παρότι η έρευνα αυτή δείχνει ένα δυνητικό κέρδος για την εταιρεία, πρόσφατα στοιχεία, έκαναν λόγο για χαμηλότερα ποσοστά πωλήσεων από τα αναμενόμενα, να έχουν προέλθει από μετακινήσεις χρηστών από Android στο iPhone 6.

Φυσικά αναμένουμε μια πιο ρεαλιστική εικόνα αργότερα, μόλις ελαττωθεί ο ρυθμός υιοθέτησης των νέων συσκευών.  Το iPhone 6 και iPhone 6 Plus κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο με πάνω από 10.000.000 πωλήσεις το πρώτο Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένων των 4.000.000 προ-παραγγελιών της πρώτης ημέρας. Το νέο iPhone ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 9.000.000 των iPhone 5s και 5c, αν και το ποσοστό αυτό θεωρείται πλασματικό με αρκετό στοκ στην αγορά συσκευών iPhone 5c.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠρακτικές Συμβουλές |Ανεβάστε φωτογραφίες στο iCloud Photo Library μέσω του διαδικτύου
Επόμενο άρθροSpyFollowers |Εκπληκτική εφαρμογή κατασκόπευσης
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here