Οι «Αυθεντίες» του διαδικτύου, έχουν αποδώσει το υποτιθέμενο σκάνδαλο στρέβλωσης του iPhone 6 Plus σε δεκάδες πιθανές αιτίες, μεταξύ άλλων στο αδύναμο αλουμίνιο του πλαισίου. Παρότι δεν έχει αποφανθεί κανείς έως σήμερα με βεβαιότητα για την πηγή του προβλήματος, εν τούτοις αποδεδειγμένα κάποια τηλέφωνα έχουν πάρει κλίση. Σας παραθέτουμε μία αναλυτική πιθανή εξήγηση, για την πρόκληση της κάμψης των συσκευών, μέσα από διαγραμματα.

Ο χρήστης με το username alleras4, επικοινώνησε με το Imgur και ανέφερε, πως ίσως η στρέβλωση δεν εξαρτάται μόνο από την αντοχή του σώματος αλουμινίου. Σίγουρα δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί η συγκεκριμένη άποψη, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε την εξήγηση που δίνει, σε συνδιασμό με την αποσυναρολόγηση της συσκευής από την ιστοσελίδα iFixit.

Η εξήγηση έχεις ως εξής:

[quote_box_center]

«This means the metal insert isn’t able to absorb moment so close to the screw because it doesn’t have any other substantial point to hold on to thus it spins following the bending,»[/quote_box_center]

Υποστηρίζει πως η στρέβλωση προκαλείται από τη ύπαρξη μιας μεταλλικής ενίσχυσης εντός της συσκευής, ακριβώς πίσω από τα πλήκτρα έντασης. Η μεταλλική αυτή ενίσχυση συγκρατείται μόνο από μία βίδα, θέτοντας το σώμα επιρρεπές στην πίεση του σημείου. Φαίνεται λοιπόν πως το μεταλλικό αυτό έλασμα, δεν είναι σε θέση να απορροφήσει την πίεση τόσο κοντά στη βίδα καθώς δεν υπάρχει κάποιο άλλο σημείο συγκράτησης, με αποτέλεσμα τη στρέβλωση, αναφέρει ο alleras4.

Δείτε το σημείο από το teardown του iFixit:

Ένα Clever Επεξήγηση Γιατί το iPhone 6 Plus Μήπως Λυγίστε

Ο alleras4 αναφέρει, πως αυτό συμβαίνει όταν ισχυρές πιέσεις συσσωρεύονται, για να κάνει αναπαράσταση, σχεδίασε ένα πρόχειρο διάγραμμα πως χρησιμοποιώντας ένα απλό εργαλείο άσκησης πίεσης – στη προκειμένη περίπτωση τα χέρια μας  και τα δάχτυλα – πιέζοντας τα σημεία που είναι επιρρεπή στην παραμόρφωση και στη στρέβλωση. Αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότερες συσκευές  που είδαμε λυγισμένες και ειδικά αυτή, που γνώρισε μεγαλύτερη πίεση στο συγκεκριμένο σημείο!

Συμπερασματικά, η στρέβλωση που μπορεί να προκληθεί στη συσκευή, δεν εξαρτάται από τη δύναμη που θα ασκήσουν οι αντίχειρες ή κάποιο βάρος στο σημείο που βρίσκεται το έλασμα συγκράτησης.

[quote_box_center]

It’s not about if it bends or not, as seen in the video we know it does where other phones don’t or less so. It’s not about how much force must be applied and if a pocket will do the trick or not. It’s just that under a particular type of flexing, the phone is prone to bend mainly because a metal insert meant to reinforce instead spins in an axis too close to the critical point. If they were further apart allowing better support to counter the flexing and not spining, it would make it more resistant.[/quote_box_center]

Φυσικά όπως επισημαίνει ο alleras4, αυτή είναι μία πθανή εξήγηση και βασίζεται στη δομική λογική και στην αποσυναρμολόγηση. Ενδεχομένως να δοθεί άλλη εκδοχή της δημιουργίας του προβλήματος, πάντως η συγκεκριμένη, μπορεί να εξηγήσει γιατί έχουμε περιορισμένες αναφόρες για στρεβλωμένα iPhones και γιατί μία φυσιολογική καθημερινή χρήση κατά τα λεγόμενα της Apple, κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά σπάνιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροApple Penalties |»Τις πταίει» για την διάθεση της προβληματικής έκδοσης iOS 8.0.1;
Επόμενο άρθροΔυσάρεστα νέα, Η Apple δεν υπογράφει πλέον την εκδοση iOS 7.1.2 για downgrade
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here