APPLE

Apple’s Genius Bar: Tο μέλλον για την εταιρική οργάνωση?

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μια από τις ευθύνες του τμήματος μηχανοργάνωσης καθώς τα πρώτα iPhones και μετά iPads καθώς και άλλες τεχνολογίες επικεντρωμένες στον πελάτη, ξεκίνησαν να λειτουργούν μέσα στους χώρους εργασίας με διάφορες εφαρμογές και λειτουργίες, ήταν το πώς θα μπορούσαν να τις υποστηρίξουν. Αυτό το γεγονός έλαβε χώρα στο Fortinet αναγνωρίζοντας πως οι χρήστες τέτοιων συσκευών θεωρούν πως η υποστήριξη των εφαρμογών και λειτουργιών των συσκευών τους ήταν δική τους ευθύνη και όχι κάποιου υπαλλήλου στο τμήμα μηχανοργάνωσης.

Αυτό σημαίνει πως αρκετά τμήματα μηχανοργάνωσης πρέπει να ξανασκεφτούν την τεχνική υποστήριξη και το τι πραγματικά σημαίνει. Αυτό δεν είναι μια νέα ανακάλυψη. Πολλές μελέτες και άρθρα έχουν καταγράψει ότι οι χρήστες προτιμούν πηγές υποστήριξης από ένα μεγάλο φάσμα τεχνολογιών για την οργάνωση του γραφείου τους, όπως email, κείμενα και κοινωνική δικτύωση. Δεδομένου ότι αυτή η νέα θεώρηση υποστήριξης προκύπτει, ένα από τα μοντέλα λειτουργιών που θα μπορέσει να ανταποκριθεί είναι το Genius Bar της Apple.

Μερικές εταιρείες ήδη πειραματίζονται με την εξυπηρέτηση του Genius Bar type service. Τα Starbucks είναι η πιο most high-profile εταιρεία που εγκατέστησε ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της χρήσης του τα έκανε γνωστά και στο ευρύ κοινό. Ο ειδικός Eric Lai αναφέρει στο UberMobile blog ότι η SAP, συνεργάτης του, έχει ήδη πειραματιστεί με αυτό το μοντέλο. Η SAP έχει προς το παρόν ήδη 3 τέτοιου τύπου κέντρα υποστήριξης και σχεδιάζει να οργανώσει με τέτοιου είδους κέντρα και άλλα δεκά σημεία.

Η ιδέα μπορεί να μοιάζει σοκαριστική για ΙΤ επαγγελματίες που είναι πολύ καιρό στον χώρο, παρουσιάζει όμως έναν μοναδικό μηχανισμό διαχείρισης του ατόμου/συνεργάτη που θα τον προκαλεί να φέρει τις εφαρμογές του στο χώρο εργασίας. Όπως ένα Genius Bar στο Apple Store, υποστηρίζει επαγγελματίες που τους προτρέπει να κάνουν μια πολύ καλή προσπάθεια στο να λύσουν τα προβλήματα που τυχόν προκύπτουν ενώ παράλληλα δεν αποσκοπεί στην εκμετάλλευση της τεχνολογίας που υποστηρίζει. Το οποίο αυτό από μόνο του σαν γεγονός διαφέρει πολύ από ότι ήδη γίνετε, το γεγονός δηλαδή πως ο υπάλληλος IT μετά από ένα τηλεφώνημα για βλάβη αρπάζει την προσωπική συσκευή του χρήστη και την διαχειρίζεται με τέτοιον τρόπο αλλάζοντας ένα σωρό ρυθμίσεις και συνήθως χωρίς να έχει ζητήσει την άδεια του χρήστη για να το κάνει.

Η Genius Bar προσέγγιση γνωρίζει ότι υπάρχει μια προσωπική/επαγγελματική συνεργασία μέσα σε τέτοιου είδους περιβάλλον. Επιτρέπει επίσης στο τμήμα μηχανοργάνωσης να διατηρεί μια πιο φιλική και κοινωνική παρουσία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει ακόμη και τους χρήστες προσθέτοντας γνώσεις σχετικά με την ασφάλεια και άλλα θέματα, που ίσως ποτέ πριν να μην είχαν ασχοληθεί. Ένα τέτοιου τύπου κέντρο βοήθειας μπορεί επιπλέον να διαφωτίσει τους χρήστες σχετικά με την τεχνολογία και λύσεις επάνω στα δρώμενα της τεχνολογίας έτσι ώστε να έχουν άποψη και να νιώθουν πιο σίγουρη στην επόμενη συζήτηση που θα λάβουν μέρος ή ακόμη και στην επόμενη αγορά τους.

Μια πρόταση ακόμη που έκανε ο Lai είναι ότι οι εταιρείες πρέπει να έχουν γνώσεις σχετικές με την τεχνολογία. Ούτε αυτό είναι καινούρια ιδέα. Η ιδέα του Chief Mobile Officer σαν το είδος ενός νέου τύπου βοηθού κυκλοφορεί στις επιχειρήσεις ανα τον κόσμο εδώ και αρκετό καιρό.

Στο τέλος, όπως και με πολλές άλλες επικεντρωμένες στον πελάτη τάσεις στην πληροφορικής, η υποστήριξη των χρηστών είναι ένα κομμάτι όπου οι εταιρείες θα πρέπει να επανεξετάσουν τα επόμενα χρόνια.

Πηγή

Σχολιασμός στο Forum

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
APPLE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll