Η νέα αναβάθμιση έχει ήδη κυκλοφορήσει, φέρνοντας μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά κι έξυπνα κόλπα. Έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το νέο λειτουργικό σύστημα ώστε να ανιχνεύσουμε όσα περισσότερα χαρακτηριστικά και λειτουργίες υπάρχουν, χωρίς να είναι απαραίτητο να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας σε iPhone 6 ή iPhone 6 Plus. Όλα γίνονται για την ενημέρωση των χρηστών Apple συσκευών, γι’ αυτό και δημιουργήσαμε ένα ιστότοπο γεμάτο video τα οποία σκοπό έχουν να σας αναλύσουν σε ενότητες το λειτουργικό iOS.

H ιστοσελίδα APPLECOSMOS αναμένεται σε λίγες ημέρες να είναι πλήρως διαθέσιμη σε όλους εσάς. Προς το παρόν μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να πάρετε μία γεύση από το δωρεάν υλικό που σας παρέχουμε. Όλα όσα θα διαβάσετε παρακάτω εμπεριέχονται αναλυτικά και πολλά ακόμη νέα χαρακτηριστικά και έξυπνα κόλπα. Εδώ να σημειώσουμε πως η ιστοσελίδα APPLECOSMOS θα τροφοδοτείται από νέα video με συμβουλές συνεχώς, ώστε να ενημερώνεστε με όλες τις χρήσιμες εξελίξεις σε επίπεδο λειτουργιών και χαρακτηριστικών.

Ας δούμε τι μπορείτε να συναντήσετε. Πολλές από τις συμβουλές αφορούν το iOS 8, αν κι έχουμε συμπεριλάβει και ενδιαφέροντα  χαρακτηριστικά, προερχόμενα από την προγούμενη έκδοση iOS 7. Όπως και να έχει έχουμε τη μέθοδο να σας δώσουμε όσα το δυνατόν περισσότερα εφόδια για τη χρήση και την πλήρη εκμετάλλευση της καταπληκτικής συσκευής σας.

Εάν κάτι δεν είναι κατανοητό μη διστάσετε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με έξυπνα κόλπα που αφορούν την προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail. Θα δούμε όλες τις χειρονομίες που συμπεριλαμβάνονται στη νέα αναβάθμιση καθώς και οδηγίες για σημαντικές ενέργειες που αφορούν τη διαχείριση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 Εφαρμογή Safari – Έξυπνα κόλπα

DuckDuckGo: Έαν επιθυμείτε μπορείτε να ορίσετε διαφορετική μηχανή αναζήτησης από τη  προεπιλεγμένη, όπως Google, Yahoo ή Bing ακολουθώντας τη διαδρομή: Ρυθμίσεις >Safari >Μηχανή αναζήτησης και τικάρετε την μηχανή αναζήτησης της επιλογής σας.

Αυτόματες προτεινόμενες ιστοσελίδες: Όπως γίνεται και στην εφαρμογή  Safari στους υπολογιστές, μπορείτε πλέον και στο iPhone ή στο iPad να δέχεστε συστάσεις από προτεινόμενα αποτελέσματα αναζήτησης κατά την πρόοδο της πληκτρολόγησης. Η δυνατότητα αυτή είναι προεπιλεγμένη, αλλά μπορείτε να την απενεργοποιήσετε ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις >Safarι >Προτάσεις μηχ. αναζήτησης και θέστε την εναλλαγή στη θέση OFF.

Αυτόματες προτεινόμενες εφαρμογές: Κατά τον ίδιο τρόπο καθώς πληκτρολογείτε δημοφιλή ονόματα εφαρμογών, εμφανίζονται στο πλαίσιο αναζήτησης url ονόματα εφαρμογών που ταιριάζουν με αυτές που ενδεχομένως ψάχνετε. Και αυτή η δυνατότητα είναι από προεπιλογή ενεργοποιημένη και μπορείτε να την απενεργοποιήσετε ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις >Safari > Προτάσεις Spotlight.

safari-ipad-tabs

Λάβετε ένα σύνδεσμο γρήγορα: Ρυθμίσεις >Safari >Γρήγορη εύρεση σε ιστότοπο, μία επιλογή όπου το Safari θα εμφανίζει τον πιθανό ιστότοπο που ταιριάζει στην πληκτρολόγησή σας.

Κάνετε ιστοσελίδες να φορτώνουν γρήγορότερα νε την αποθήκευση δεδομένων σας: Η εφαρμογή Safari έχει την ικανότητα προφόρτωσης ιστοσελίδων κατά την εμφάνιση αποτελεσμάτων αναζήτησης, κάνοντας να φαίνεται η φόρτωση γρηγορότερη. Το μειονέκτημα της λειτουργίας αυτής, είναι η χρήση επιπλέον δεδομένων (data). Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις >Safari > Προφόρτωση 1ου αποτελέσματος.

Αναζήτηση σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα: Αν ψάχνετε για μία συγκεκριμένη λέξη σε μία ιστοσελίδα, πληκτρολογήστε τη λέξη στη γραμμή διευθύνσεων URL στην κορυφή της σελίδας. Στα αποτελέσματα θα δείτε τις προτάσεις της Google, αλλά αν μετακινηθείτε προς τα κάτω θα δείτε μία ενότητα «Σε αυτή τη σελίδα» εμφανίζοντας τις λέξεις αριθμητικά και πατώντας τα βελάκια θα δείτε τις επόμενες αναφορές για τη συγκεκριμένη λέξη.

Σάρωση πιστωτικής κάρτας: Αντι να  πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σας, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε την κάμερα για να σαρώσετε την πιστωτική σας κάρτα. Όταν σας ζητηθεί να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας για μία πληρωμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλειδοθήκη, εάν την έχετε ενεργοποιημένη ή να επιλέξετε χρήση κάμερας και να σαρώσετε την καρτα σας στο επόμενο μενού.

safari

Περιήγηση στο ιστορικό σας: Έαν θέλετε να περιηγηθείτε στο ιστορικό σας, το iOS 8 μας προσφέρει μια ιδιαίτερα χρήσιμη χειρονομία. Εάν θέλετε να περιηγηθείτε προς τα πίσω, σύρετε το δάχτυλό σας από αριστερά προς τα δεξιά. Αντιθέτως εάν θέλετε να πάτε εμπρός σύρετε το δάχτυλό σας από δεξιά προς τα αριστερά.

Εδω σταματάμε για σήμερα προκειμένου να εξασκηθείτε. Η επόμενη ενότητα θα αφορά έξυπνα κόλπα για τις ενότητες συνοχής, (handoff), Υγεία, και Πρόσθετα πληκτρολόγια. Δείτε και το πρώτο άρθρο που αφορά γενικά έξυπνα κόλπα της νέας αναβάθμισης. Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε σαφές ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiOS 8.1.2 |Διορθωτική αναβάθμιση είναι διαθέσιμη over-the-air
Επόμενο άρθροΠοια η αξία του πρώτου iPhone σήμερα;
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here