SOFTWARE

APPLECOSMOS |13 Έξυπνα κόλπα που ανακαλύψαμε στην εφαρμογή Mail

Η νέα αναβάθμιση έχει ήδη κυκλοφορήσει, φέρνοντας μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά κι έξυπνα κόλπα. Έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το νέο λειτουργικό σύστημα ώστε να ανιχνεύσουμε όσα περισσότερα χαρακτηριστικά και λειτουργίες υπάρχουν, χωρίς να είναι απαραίτητο να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας σε iPhone 6 ή iPhone 6 Plus. Όλα γίνονται για την ενημέρωση των χρηστών Apple συσκευών, γι’ αυτό και δημιουργήσαμε ένα ιστότοπο γεμάτο video τα οποία σκοπό έχουν να σας αναλύσουν σε ενότητες το λειτουργικό iOS.

H ιστοσελίδα APPLECOSMOS αναμένεται σε λίγες ημέρες να είναι πλήρως διαθέσιμη σε όλους εσάς. Προς το παρόν μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να πάρετε μία γεύση από το δωρεάν υλικό που σας παρέχουμε. Όλα όσα θα διαβάσετε παρακάτω εμπεριέχονται αναλυτικά και πολλά ακόμη νέα χαρακτηριστικά και έξυπνα κόλπα. Εδώ να σημειώσουμε πως η ιστοσελίδα APPLECOSMOS θα τροφοδοτείται από νέα video με συμβουλές συνεχώς, ώστε να ενημερώνεστε με όλες τις χρήσιμες εξελίξεις σε επίπεδο λειτουργιών και χαρακτηριστικών.

Ας δούμε τι μπορείτε να συναντήσετε. Πολλές από τις συμβουλές αφορούν το iOS 8, αν κι έχουμε συμπεριλάβει και ενδιαφέροντα  χαρακτηριστικά, προερχόμενα από την προγούμενη έκδοση iOS 7. Όπως και να έχει έχουμε τη μέθοδο να σας δώσουμε όσα το δυνατόν περισσότερα εφόδια για τη χρήση και την πλήρη εκμετάλλευση της καταπληκτικής συσκευής σας.

Εάν κάτι δεν είναι κατανοητό μη διστάσετε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με έξυπνα κόλπα που αφορούν την προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail. Θα δούμε όλες τις χειρονομίες που συμπεριλαμβάνονται στη νέα αναβάθμιση καθώς και οδηγίες για σημαντικές ενέργειες που αφορούν τη διαχείριση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Eφαρμογή Mail – Έξυπνα κόλπα

Επισήμανση ως αναγνωσμένο: Από τις θυρίδες σας, επιλέξτε το μήνυμα και σύρετε το δάχτυλό σας από αριστερά προς τα δεξιά ώστε να αποκαλύψετε το πλήκτρο «Το είδα». Εάν έχετε συνεχείς συνομιλίες θα πρέπει την ενέργεια αυτή να την κάνετε σε κάθε αδιάβαστο μήνυμα της συνομιλίας.

Λοιπά, Σημαία, Κάδος: Σύρετε το δάχτυλό σας από δεξιά προς τα αριστερά ώστε να σας δοθεί η δυνατότητα να κάνετε γρήγορα διάφορες ενέργειες. Το πλήκτρο λοιπά παραπέμπει σε αναδυόμενο menu, όπου μπορείτε να επιλέξετε να απαντήσετε στο μήνυμα, να το προωθήσετε, να το επισημάνετε (σημαία), να το ορίσετε ως  αναγνωσμένο (Το είδα), να μεταφέρετε το μήνυμα στα ανεπιθύμητα ακόμη και να επιλέξετε να ειδοποιηθείτε για νέο μήνυμα σε μία συνομιλία και άλλα. Η σημαία και ο κάδος κάνουν ό,τι δηλώνουν.

Screen Shot 2014-12-03 at 9.13.52 PM

Γρήγορη διαγραφή (Κάδος): Εάν σύρετε το δάχτυλό σας καθ’ όλη τη διαδρομή από δεξιά προς τα αριστερά, το μήνυμα θα διαγραφεί κατευθείαν χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε το πλήκτρο διαγραφή.

Κάνετε αλλαγές στις χειρονομίες: Έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τις αντιδράσεις των χειρονομιών, όταν σέρνετε το δάχτυλό σας από αριστερά προς τα δεξιά από τις ρυθμίσεις. Ακολούθηστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις >Μail, Επαφές, Ημερολόγια >Επιλογές σάρωσης και θέστε εκ νέου τις ενέργειες που επιθυμείτε να γίνονται. Οι επιλογές είναι περιορισμένες, αλλά κάτι είναι κι΄αυτό.

Ελαχιστοποιήση ενός email κατά τη σύνταξη: Εάν βρίσκετε στο μέσον της σύνθεσης ενός απαντητικού email, μπορείτε να κάνετε ελαχιστοποίηση σε αυτό, έχοντας πρόσβαση στο υπόλοιπο inbox σας. Για να το επιτύχετε, πατήστε παρατεταμένα τον τίτλο του email που συνθέτετε και σύρετέ το προς τα κάτω. Για να το επαναφέρετε απλά πατήστε στο πλαίσιο της ελαχιστοποίησης.

Απάντηση σε γνωστοποίηση: Εάν είστε εν αναμονή απάντησης σε ένα σημαντικό για εσάς email, δεν είναι απαραίτητο να ελέγχετε τα email σας κάθε 2 λεπτά καθώς το λειτουργικό σας ειδοποιεί. Σε οποιοδήποτε εισερχόμενο μήνυμα, επιλέξτε το εικονίδιο της σημαίας κάτω αριστερά στην οθόνη και στην συνέχεια επιλέξτε Γνωστοποίηση. Εάν θέλετε να στείλετε ένα email όπου η απάντησή του είναι για εσάς σημαντική, μπορείτε να επιλέξτε το εικονίδιο καμπανάκι δεξιά στη γραμμή τίτλου του μηνύματος το οποίο συντάσσετε ώστε και πάλι να ειδοποιηθείτε.

Παράκαμψη ζώνης ώρας: Η ζώνη ώρας  μίας εκδήλωσης παρακάμπτεται και δείχνει ως δεδομένο την ώρα ζώνης η οποία έχει επιλεχθεί από τον αποστολέα. Εάν την ενεργοποιήσετε, οι εκδηλώσεις θα εμφανίζονται με βάση την δική σας τοποθεσία. Εάν πιστεύετε πως θα σας χρειαστεί, σας παραθέτουμε τη διαδρομή για να την ενεργοποιήσετε. Ρυθμίσεις >Mail, Επαφές, Ημερολόγια >Παράκαμψη ζώνη ώρας.

Προσθήκη στο βιβλίο διευθύνσεων: Κατά τη λήψη ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο εμπεριέχει υπογραφή, αναγνωρίζεται από την Apple και σας ρωτάει εάν επιθυμείτε να προσθέσετε τον αποστολέα ως επαφή. Εάν δεν επιθυμείτε μπορείτε να επιλέξετε αγνόηση. Σε αντίθετη περίπτωση, επιλέξτε προσθήκη επαφής στο πάνω μέρος της οθόνης.

Screen Shot 2014-12-03 at 9.13.37 PM

Μη αναγνωσμένα: Επιτέλους πλέον μπορείτε να δείτε πόσα μηνύματα είναι μη αναγνωσμένα από όσα έχετε λάβει. Ακολουθήστε τη διαδρομή Mail >Θυρίδες >Αλλαγές κι επιλέξτε Μη αναγνωσμένα.

VIP, Επισημασμένα, Απεσταλμένα, Προς ή κοινοποίηση, Συνημμένα, Όλα τα πρόχειρα: Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο και να εμφανίσετε όλες αυτές τις θυρίδες. Ακολουθήστε τη διαδρομή Mail >Θυρίδες >Αλλαγές και κάνετε τις επιλογές σας.

Αλλάξτε την εμφάνιση επισημασμένου μηνύματος: Μπορείτε να αλλάξετε το στιλ επισήμανσης ενός μηνύματος από σημαία σε χρωματιστό κύκλο, εάν αυτό σας φανεί χρήσιμο. Δεν είναι σημαντικό αλλά εάν έχετε βαρεθεί να βλέπετε σημαίες η αλλαγή είναι απαραίτητη. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις >Mail, Επαφές, Ημερολόγια >Στιλ σημαίας.

Αναζήτηση: Στην κεντρική θυρίδα με τα μηνύματά σας σύρετε την οθόνη προς τα κάτω για να αποκαλύψετε την αναζήτηση. Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε σε όλη τη θυρίδα μία λέξη-κλειδί κι όχι μόνο με βάση τον αποστολέα ή τον παραλήπτη. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε συγκεκριμένη θυρίδα που σας ενδιαφέρει ή ακόμη περισσότερο σε συγκεκριμένη συνομιλία.

Σημείωση όλων των μηνυμάτων ως αναγνωσμένα: Επισημάνετε ως αναγνωσμένα όλα τα εισερχόμενα μηνύματα. Σε μία θυρίδα ή σε ένα συγκεκριμένο φάκελο εισερχομένων, επιλέξτε «Αλλαγές» στην πάνω δεξιά γωνία, στη συνέχεια επιλέξτε «Επισήμανση όλων» στην κάτω αριστερή γωνία. Από το αναδυόμενο menu επιλέξτε «Τα είδα» και όλα τα μηνύματα σας θα επισημανθούν ως αναγνωσμένα.

Εδω σταματάμε για σήμερα προκειμένου να εξασκηθείτε, η επόμενη ενότητα θα αφορά έξυπνα κόλπα για το περιηγητή Safari, μην το χάσετε. Δείτε και το πρώτο άρθρο που αφορά γενικά έξυπνα κόλπα της νέας αναβάθμισης. Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε σαφές ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
SOFTWARE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!
Newsroll
Αρέσει σε %d bloggers: