Η νέα αναβάθμιση έχει ήδη κυκλοφορήσει, φέρνοντας μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά κι έξυπνα κόλπα. Έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το νέο λειτουργικό σύστημα, ώστε να ανιχνεύσουμε όσα περισσότερα χαρακτηριστικά και λειτουργίες υπάρχουν, χωρίς να είναι απαραίτητο να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας σε iPhone 6 ή iPhone 6 Plus. Όλα γίνονται για την ενημέρωση των χρηστών Apple συσκευών, γι’ αυτό και δημιουργήσαμε ένα ιστότοπο γεμάτο video, τα οποία σκοπό έχουν να σας αναλύσουν σε ενότητες το λειτουργικό iOS.

H ιστοσελίδα APPLECOSMOS αναμένεται σε λίγες ημέρες να είναι πλήρως διαθέσιμη σε όλους εσάς. Προς το παρόν μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να πάρετε μία γεύση από το δωρεάν υλικό που σας παρέχουμε. Όλα όσα θα διαβάσετε παρακάτω εμπεριέχονται αναλυτικά και πολλά ακόμη νέα χαρακτηριστικά και έξυπνα κόλπα. Εδώ να σημειώσουμε πως η ιστοσελίδα APPLECOSMOS θα τροφοδοτείται από νέα video με συμβουλές συνεχώς, ώστε να ενημερώνεστε με όλες τις χρήσιμες εξελίξεις σε επίπεδο λειτουργιών και χαρακτηριστικών.

Ας δούμε τι μπορείτε να συναντήσετε. Πολλές από τις συμβουλές αφορούν το iOS 8, αν κι έχουμε συμπεριλάβει και ενδιαφέροντα  χαρακτηριστικά, προερχόμενα από την προγούμενη έκδοση iOS 7. Όπως και να έχει έχουμε τη μέθοδο να σας δώσουμε όσα το δυνατόν περισσότερα εφόδια για τη χρήση και την πλήρη εκμετάλλευση της καταπληκτικής συσκευής σας.

Εάν κάτι δεν είναι κατανοητό μη διστάσετε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

Ενεργοποιήστε το χαρακτηριστικό Continuity και τη λειτουργία Handoff

Στιγμιότυπο 2014-12-20, 8.33.05 μ.μ.

 

 

Ενεργοποιήση Handoff για χρήση μεταξύ των συσκευών: Ακολουθήστε τη διαδρομή, Ρυθμίσεις >Γενικά > Handoff και προτεινόμενες εφαρμογές και θέστε την εναλλαγή στη θέση ON.

Πρόσβαση σε εφαρμογές, μέσω της λειτουργίας Handoff: Από την οθόνη κλειδώματος πατήστε στο εικονίδιο που έχει εμφανιστεί στην κάτω δεξιά γωνία ή εάν είστε στην αρχική οθόνη της συσκευής σας, κάνετε διπλό πάτημα στο Home button και σύρετε την οθόνη τέρμα αριστερά, ώστε να αποκαλυφθεί η εφαρμογή.

Παύστε την ηχητική ειδοποίηση κλήσης από το iPad: Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά στο iOS, είναι η δυνατότητα αποδοχής μιας εισερχόμενης κλήσης από όλες τις συσκευές σας. Εάν όμως το να ηχούν όλες οι συσκευές σας ταυτόχρονα, καταντά εφιάλτης, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις >Facetime και θέστε την εναλλαγή κλήσεις κινητού iPhone, σε όσες συσκευές επιθυμείτε να σιωπήσουν.

Επιτρέψτε μηνύματα SMS στο υπολογιστή Mac σας: Για να κάνετε χρήση του νέου χαρακτηριστικού, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε από το iPhone σας. Σιγουρευτείτε πως η συσκευή σας τρέχει iOS 8.1 και στη συνέχεια ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις >Μηνύματα >Προώθηση μηνυμάτων κειμένου. Βρείτε τον υπολογιστή Mac ή το iPad σας κι επιτρέψτε τη σύνδεση των δύο συσκευών. Από εδώ και στο εξής θα μπορείτε να απαντάτε ή να στέλνετε μηνύματα μέσω του υπολογιστή ή του iPad σας.

Εφαρμογή Υγεία

Στιγμιότυπο 2014-12-20, 8.31.29 μ.μ.

Αποτροπή σύνδεσης εφαρμογών με την προεγκατεστημένη εφαρμογή Υγεία: Εάν δεν επιθυμείτε την σύνδεση ορισμένων εφαρμογών με την προεγκατεστημένη εφαρμογή Υγεία, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις >Απόρρητο >Υγεία. Θα βρείτε τις εφαρμογές που έχουν ζητήσει πρόσβαση.

Δείτε ποιες εφαρμογές παρέχουν δεδομένα στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Υγεία: Ανοίξτε την εφαρμογή Υγεία και από τη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος της σελίδας, επιλέξτε Πηγές.

Μερικές έξυπνες ενέργειες στο Πληκτρολόγιο

Προσθέστε πληκτρολόγιο με εικονίδια Emoji: Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις >Γενικά >Πληκτρολόγια >Προσθήκη νέου πληκτρολογίου. Κάνετε κύλιση προς τα κάτω κι επιλέξτε το πληκτρολόγιο Emoji. Θα το βρείτε στο τέλος της σελίδας εάν έχετε ελληνικό menu.

Προσθήκη πληκτρολογίου τρίτου κατασκευαστή: Εγκαταστήστε την εφαρμογή πληκτρολογίου κια ακολουθήστε τις οδηγίες της εφαρμογής. Σε κάποιο σημείο θα σας προτρέψει να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις >Γενικά >Πληκτρολόγιο >Πληκτρολόγια και να προσθέσετε το νέο σας πληκτρολόγιο.

Στιγμιότυπο 2014-12-20, 8.32.38 μ.μ.

Αλλαγές μεταξύ των πληκτρολογίων: Εάν έχετε εγκαταστήσει πάνω από τρία πληκτρολόγια, θα δείτε μία υδρόγειο δίπλα στο spacebar του πληκτρολογίου σας. Σε οποιαδήποτε εφαρμογή η οποία υποστηρίζει πληκτρολόγιο, για να αλλάξετε τη γλώσσα πατήστε το πλήκτρο με την υδρόγειο για την επόμενη γλώσσα που έχετε εγκαταστήσει.

Αποκρύψτε ή εμφανίστε το χαρακτηριστικό QuickType: Στο νέο λειτουργικό το έξυπνο πληκτρολόγιο προτείνει λέξεις που πιθανόν να θέλετε να προσθέσετε στο μήνυμά σας. Εάν δεν κάνετε χρήση του χαρρακτηριστικού ή δεν υποστηρίζει τη γλώσσα (όπως ελληνικά), μπορείτε να το κρύψετε ώστε να εξασφαλίσετε επιπλέον χώρο στην οθόνη σας. Κρατήστε πατημένη την μπάρα με το αυτόματο κείμενο, και σύρετέ το προς τα κάτω. Με αντίθετη κίνηση θα το αποκαλύψετε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροAPPLE WATCH |Προσλήψεις από το χώρο της μόδας προετοιμάζοντας το έδαφος
Επόμενο άρθρο3 αξιώματα που ακολουθούσε ο Steve Jobs για παραγωγικές συναντήσεις
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here