Καλωσορίζοντας το νέο έτος θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε και για την παγκόσμια κυκλοφορία του πρώτου έξυπνου ρολογιού της Apple, το πολυσυζητημένο Apple Watch, για το οποίο μάλιστα έχει δοθεί και το SDK στην κοινότητα των developers, προκειμένου να πάρουν από τώρα θερμά το έργο ανάπτυξης εφαρμογών.  

Όπως ήταν σχεδόν σίγουρο για αρκετούς, με το WatchKit αποκαλύπτονται αρκετά και μαθαίνουμε πως εκτός του ότι θα υπάρξουν δύο διαφορετικά μοντέλα σε ότι αφορά το μέγεθός τους, ένα μεγάλο (42 χιλιοστά) και ένα μικρότερο (38 χιλιοστά), αποκαλύπτονται και οι αναλύσεις τους, έτσι λοιπόν ξέρουμε πλέον ότι το μεγάλο μοντέλο θα έχει ανάλυση οθόνης 390×312 pixel και το μικρό μοντέλο έρχεται με ανάλυση στα 340×272 pixel.

Και οι δύο οθόνες των συσκευών θα φέρουν υψηλή ευκρίνεια, καθώς υποστηρίζουν τεχνολογία Retina. Λόγω των διαφορετικών αναλύσεων εικόνας, η Apple τυπικά προειδοποιεί τους προγραμματιστές apps ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά tools, ώστε να ταιριάξουν την εικόνα κατάλληλα με τα μεγέθη των δύο αυτών οθονών.  Για την ιστορία και μόνο, το LG G Watch R έχει οθόνη αφής με οθόνη ανάλυσης στα 320×320 pixel και το Moto 360, 320×290 pixel.

Με το WatchKit SDK πληροφορούμαστε επίσης ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή βοηθό Siri, τα swipe gestures και άλλα πολλά. Προς το παρόν, η Apple λέει ότι για την ώρα θα χρειαστεί και η σύνδεση του Apple Watch με κάποιο iPhone για να λειτουργήσουν όλα σωστά, οι εφαρμογές θα είναι αυτόνομες από τα τέλη του 2015.

Το ρολόι της Apple θα κοσμεί τα ράφια καταστημάτων από αρχές του 2015 με τιμή που θα ξεκινά από τα 349 δολάρια.

ΠΗΓΗmyphone.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiPhone 6 |Είδατε την νέα μας συλλογή από δερμάτινες θήκες;
Επόμενο άρθροΝέα διαφήμιση της Microsoft με στόχο τη Siri, παρακολουθήστε τη
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here