Στις αρχές του μήνα, μία ενότητα «Guide Tours» εντοπίσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple για το Apple Watch, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό μέσα από εκπαιδευτικά video να διδάξει τη χρήση των νέων χαρακτηριστικών της συσκευής. Σήμερα αναβάθμισε την ενότητα αυτή η εταιρεία, προσθέτοντας 4 νέα εκπαιδευτικά video με τίτλους: Phone Calls, Siri, Maps και Music. 

Το πρώτο από τα video, αναφέρεται στις κλήσεις και δείχνει στους χρήστες τη δυνατότητα διαχείρισης των εισερχόμενων κλήσεων, απευθείας από τη συσκευή Apple Watch. Εμφανίζονται οι επιλογές ώστε να απαντήσετε σε μία εισερχόμενη κλήση ή να πραγματοποιήσετε εσείς μια κλήση. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές κατά την έλευση μιας εισερχόμενης κλήσης – μπορείτε να την αποσιωπήσετε (mute), καλύπτοντας το Apple watch με το χέρι σας, η να στείλετε ένα μήνυμα ως απάντηση με κύλιση προς τα πάνω του digital crown. Πραγματοποίηση κλήσης, μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση του πλήκτρου «Friends» στο πλάι της συσκευής, ή με τη βοήθεια της Siri.

 

 

Το επόμενο εκπαιδευτικό video, έρχεται να καλύψει το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εικονική βοηθό Siri στο Apple Watch. Η πρόσβαση στην επικοινωνία με τη Siri είναι εφικτή, κρατώντας πατημένο το digital crown. H ψηφιακή βοηθός μπορεί να κάνει διάφορες ενέργειες όπως να ορίσει υπενθυμίσεις, να ανοίξει εφαρμογές, να πάρει κατευθύνσεις, και πολλά άλλα όπως ακριβώς και σε μία συσκευή iPhone. Στο εκπαιδευτικό video της μουσικής εμφανίζονται τα διαθέσιμα εργαλεία ελέγχου της εφαρμογής μουσικής, στο Apple Watch, κάνοντας μία επίδειξη για τη χρήση των εργαλείων αυτών στη συσκευή.

 

 

Μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε μία λίστα από τραγούδια, στο Apple Watch, τοποθετώντας τη συσκευή στη βάση φόρτισης και πηγαίνοντας στην εφαρμογή Apple Watch στο iPhone σας, για να επιλέξετε «Sync Playlist». Η μουσική στη συνέχεια μπορεί να αναπαραχθεί από τη συσκευή Apple Watch, σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή ηχείων, κάνοντας χρήση του force tap, μέσα από την εφαρμογή της μουσικής κι επιλέγοντας πηγή και προορισμό. Όπως έχουμε πληροφορηθεί παλαιότερα, το Apple Watch διαθέτει 8 GB, αποθηκευτικού χώρου. όπου τα 2 GB από αυτά, είναι διαθέσιμα για αποθήκευση μουσικής.

 

 

Το εκπαιδευτικό video «Maps» συμπεριλαμβάνει οδηγίες για τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή χαρτών στο Apple Watch αγγίζοντας μία διεύθυνση, να προσπελάσετε τους χάρτες από την κεντρική οθόνη, ή σύροντας την οθόνη του ρολογιού προς τα επάνω. Η επιλογή τοποθεσίας, είναι εφικτή με ένα ισχυρό άγγιγμα της οθόνης, ενέργεια η οποία θα εμφανίσει επιλογές όπως διευθύνσεις επαφών, πρόσφατες τοποθεσίες ή διευθύνσεις μέσω υπαγόρευσης.

 

 

Η ενότητα Apple’s Guided Tour με εκπαιδευτικά video, θεωρούμε πως είναι μία χρήσιμη ενότητα γι’ αυτούς που έχουν προ-παραγγείλει τη συσκευή και για όσους υπομονετικά θα περιμένουν να διατεθεί στη χώρα τους (π.χ. Ελλάδα). Μέσα από τις διάφορες παρουσιάσεις της συσκευής, έχουμε πληροφορηθεί τον τρόπο ελέγχου της. Όμως τα εκπαιδευτικά video είναι ικανά να εξοικειώσουν πλήρως τον υποψήφιο αγοραστή κερδίζοντας αρκετό χρόνο μέχρι να κυκλοφορήσει το Apple Watch.

Η Apple έχει αναρτήσει επίσης, τρία ακόμη εκπαιδευτικά video στη σελίδα αυτή με τίτλους «ApplePay», «Activity» και «Fitness» τα οποία δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα για προβολή. Τα Apple Watch μπορείτε να τα προ-παραγγείλετε μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα της Apple με τιμές που ξεκινούν από $ 349. Η ζήτηση για τη συγκεκριμένη συσκευή είναι ιδιαίτερα υψηλή, οπότε μην περιμένετε να την παραλάβετε πριν τον Ιούνιο, αναλόγως την έκδοση που επιθυμείτε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiOS 9 |Στις 8 Ιουνίου θα μάθουμε για τα νέα χαρακτηριστικά του (WWDC 2015)
Επόμενο άρθροiPhone 6 Plus Vs LG G3 |Εδώ συναγωνίζονται οι δυνατοί
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here