Πάνω από μία φορά χρειάστηκε να διαβάσουμε τις πληροφορίες για τα νέα iPad Air 2 και iPad mini 3 που ανακοινώθηκαν χθες, προκειμένου να πέσει το βλέμμα μας πάνω σε μια ίσως από τις πιο σημαντικές δυνατότητες των συσκευών και που ίσως εξαρχής δεν μας κέντρισε και τόσο το ενδιαφέρον. Τι ήταν αυτό που σε μια δεύτερη ανάγνωση μας έκανε να εστιάσουμε την προσοχή μας και πάλι;

Το ότι τα νέα iPads που θα διατεθούν σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο στις LTE εκδόσεις τους, θα έχουν προεγκατεστημένη την νέα (proprietary) Apple SIM. Η περιγραφή που δίνει η Apple για την νέα αυτή κάρτα SIM, είναι πως παρέχει την ευελιξία να επιλέξει ο χρήστης μέσα από μία ποικιλία πακέτων συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας από επιλεγμένους παρόχους σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο κατευθείαν στο iPad του.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, όλα θα γίνονται μέσω μιας ρύθμισης από τα μενού του iOS 8.1, με τον χρήστη να επιλέγει το πακέτο δεδομένων που τον συμφέρει κάθε στιγμή, χωρίς περιορισμούς συμβολαίου! Στο εν λόγω πρόγραμμα -μέχρι στιγμής- συμμετέχουν οι εταιρείες AT&T, Sprint και T-Mobile.

Όπως είπαμε, τη νέα Apple SIΜ θα έχουν προεγκατεστημένη τα iPad Air 2 και iPad mini 3 (Wi-Fi + Cellular models) που θα διατεθούν σε αυτές τις χώρες, σημειώστε όμως ότι θα μπορεί να αφαιρεθεί, για να χρησιμοποιήσει ο κάθε κάτοχος την δική του κάρτα δεδομένων. Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει ακόμα εάν θα μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε παλαιότερα μοντέλα της σειράς, είτε στα iPhones, αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα έχουμε επιπτώσεις στον χώρο της βιομηχανίας των smartphones, με την Apple να θέτει νέα πρότυπα ακόμη και στις κάρτες SIM.

ΠΗΓΗmyphone.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiOS 8.1 |Αναλύουμε όλα τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένουμε
Επόμενο άρθροUp to Yosemite |Χρησιμοποιήστε το AirDrop για διαμοιρασμό αρχείων μέσω του Finder
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here