ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Apple Q1 2017 – Κέρδη ρεκόρ για τον κολοσσό της τεχνολογίας

Πριν μερικές μέρες, η Apple προέβη στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους 2017. Ως συνήθως, με τη νέα γενιά iPhone να...

Apple Watch – Εναλλακτική μέθοδος φόρτισης

Ένα νέο έγγραφο έχει αποστείλει η Apple στην υπηρεσία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ, περιγράφοντας μια νέα της πατέντα για ένα σύστημα που επιτρέπει μια...

Galaxy Note 7 vs Apple – Η πανωλεθρία του ενός, επιτυχία του άλλου

Με πωλήσεις ρεκόρ έκλεισε η Apple το τέταρτο τρίμηνο του 2016 που καλύπτει την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, με την αμερικάνικη εταιρεία να έχει πουλήσει 78 εκατομμύρια...

Apple – inHouse ARM επεξεργαστές για τα μελλοντικά Mac

Ολοκληρωμένες λύσεις, γνωστές μορφές και ο παράγοντας του «φρέσκου» είναι μερικές από τις αποτελεσματικές στρατηγικές που ακολουθεί και εφαρμόζει η Apple από την δεκαετία του ’90....

Apple |Φήμες λένε πως σχεδιάζεται τεχνολογία ασύρματης φόρτισης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Apple εργάζεται στενά με τους συνεργάτες της στις ΗΠΑ και στην Ασία για την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης, που θα μπορούσε να...

Apple Q1 2017 – Κέρδη ρεκόρ για τον κολοσσό της τεχνολογίας


APPLETEAM Authors
Apple Q1 2017 – Κέρδη ρεκόρ για τον...

Πριν μερικές μέρες, η Apple προέβη στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους 2017. Ως συνήθως, με τη νέα γενιά iPhone να παρουσιάζεται κάθε φθινόπωρο το συγκεκριμένο τρίμηνο παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα σε σχέση με το υπόλοιπο έτος, ωστόσο το συγκεκριμένο τρίμηνο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας τα έσοδα άγγιξαν τα $78,351 δις, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, το μικτός περιθώριο κέρδους δεν εμφάνισε εξίσου δυνατή επίδοση, αφού αυτό μειώθηκε κατά $247 εκατομμύρια, παρά τα αυξημένα έσοδα, αν και σαν ποσοστό αυτό παρέμεινε στο πολύ καλό 38,5%.

Αντίστοιχα μείωση εμφάνισαν τα λειτουργικά έσοδα και τα καθαρά έσοδα, αν και τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στην τιμή ρεκόρ των $3,36 ανά μετοχή, αφού η Apple προέβη στην επαναγορά μετοχών και συνεπώς τα κέρδη μοιράζονται σε λιγότερες μετοχές. Τέλος, ανακοινώθηκε μέρισμα $0,57 ανά μετοχή.

Με το λανσάρισμα του iPhone 7 υπήρξε έντονη κουβέντα σχετικά με την αφαίρεση της θύρας 3,5 mm των ακουστικών, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να αποτρέψει το κοινό από την αγορά της συσκευής.

Η Apple πούλησε 78,29 εκατομμύρια συσκευές, 5% περισσότερες από ότι το ίδιο τρίμηνο το προηγούμενο έτος. Αυτή η επίδοση έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων σε ένα τρίμηνο κατά περίπου 3,5 εκατομμύρια μονάδες, κάτι το οποίο ανέκοψε μια σειρά τριμήνων με μειούμενες πωλήσεις iPhone συσκευών.

Ωστόσο, ο χρόνος θα δείξει αν η ανοδική τάση στις πωλήσεις μπορεί να διατηρηθεί ολόκληρο το οικονομικό έτος 2017. Να σημειωθεί πως τα έσοδα από τις πωλήσεις των iPhone συσκευών αποτελούν την πλειοψηφία των εσόδων της εταιρείας, αφού αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 69,4% των εσόδων.

Από την άλλη πλευρά, η σειρά iPad συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα καταγράφοντας περαιτέρω πτώση πωλήσεων κατά 19% και αγγίζοντας τα 13,081 εκατομμύρια κομμάτια, ενώ παρά την ύπαρξη ακριβότερων iPad τα έσοδα κατέγραψαν μεγάλη πτώση κατά 22% στα $5,553 δισεκατομμύρια.

Πλέον η μέση τιμή πώλησης ενός iPad έφτασε στα $422 σε σχέση με τα $439 το προηγούμενο έτος, παρά την προσθήκη στη σειρά του ακριβού iPad 9.7”. Η αγορά των iPad συνεχίζει να συστέλλεται, παρά την προσθήκη νέων προϊόντων, αν και αυτό ίσως να αποτελεί λογικό αποτέλεσμα μετά την παρουσίαση μεγαλύτερων iPhone.

Οι πωλήσεις των Mac παρουσίασαν οριακή άνοδο 1%, παρά την έναρξη πώλησης των νέων MacBook Pro τον Οκτώβριο, αφού αυτά δεν υπήρχαν σε επαρκείς ποσότητες μέχρι αργότερα μέσα στο οικονομικό τρίμηνο. Αν και η αύξηση των πωλήσεων ήταν οριακή, τα έσοδα από τον τομέα των Mac αυξήθηκαν κατά 7% αγγίζοντας το ρεκόρ των $7,244 δις. Πλέον τα Mac επανήλθαν ως δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας, αν και κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό πρόκειται να διατηρηθεί μελλοντικά.

Ο τομέας υπηρεσιών της Apple αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα της εταιρείας καταγράφοντας έσοδα $7,172 δισεκατομμύρια. Εδώ περιλαμβάνονται τα έσοδα από υπηρεσίες όπως το iTunes, έσοδα από εφαρμογές, το AppleCare, το Apple Pay και άλλες. Ο τομέας κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 13 % σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 18% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο της προηγούμενη χρονιά.

Με αυτόν τον ρυθμό ο τομέας υπηρεσιών αναμένεται να ξεπεράσει τα έσοδα των Mac το επόμενο τρίμηνο, ανάλογα και την πορεία των πωλήσεων των Mac. Προφανώς τα έσοδα από το Apple Music αναμένεται να δώσουν επιπλέον δυναμική στον τομέα των υπηρεσιών.

Λοιπά προϊόντα όπως το Apple TV, το Apple Watch, το Beats και τα αξεσουάρ εμφάνισαν πτώση κατά 8%, αν και ανακοινώθηκε πως το Apple Watch σημείωσε ρεκόρ εσόδων, χωρίς να ανακοινώσει το ακριβές ποσό.

Η εταιρεία προέβλεψε για το επόμενο τρίμηνο έσοδα της τάξεως των $51,5 έως $53,5 δισεκατομμυρίων, ενώ το περιθώριο κέρδους αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στο 38% και 39%.

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

APPLE

Η απάντηση της Apple για την παραβίαση του Apple ID κωδικού

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δημοσιογράφος Mat Honan του Wired είδε την ψηφιακή ζωή που διατηρούσε στις συσκευές του, να καταστρέφετε από επίθεση hackers οι οποίοι κατάφεραν να...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
APPLE

iOS 6 beta 2: Jailbreak with RedSn0w

Όπως πολλοί θα καταλάβατε μέχρι τώρα, ναι μπορείτε να κάνετε jailbreak iOS 6 beta 2 με RedSn0w 0.9.13dev1. Αυτό είναι ένα tethered jailbreak, και απο την στιγμή που η iPhone Dev...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: