Για αρκετά χρόνια η Apple είχε αντισταθεί στην συμπερίληψη τεχνολογίας NFC συνδεσιμότητας στα iPhones, έως.. χθες. Με την έλευση των νέων συσκευών, η εταιρεία συμπεριέλαβε τελικά τη δυνατότητα διαχείρισης mobile πληρωμών. Ας δούμε αναλυτικά τι ιδιαίτερο έχει η διαδικάσια που ανέπτυξε η Apple με το όνομα Apple Pay: To νέο χαρακτηριστικό περιλαμβάνεται  στο iPhone 6 και στο iPhone Plus με τη συνεργασία NFC chip, του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID και ενός chip ασφαλείας, ωστε να κρατήσει τις ευαίσθητες πληροφορίες ασφαλείς.

Μπορείτε να προσθέσετε μία πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο λογαριασμό σας στο iTunes, o οποίος στη συνέχεια θα προστεθεί στο Passbook. H Apple σας δίνει τη δυνάτοτητα να αναστείλετε άμεσα πληρώμες χάρην στην υπηρεσία Find my iPhone, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της κάρτας σας, χωρίς καν να καλέσετε για την απώλεια. Εδώ να σημειώσουμε για λόγους ασφαλείας η Apple και οι υπάλληλοί της στον τομέα Pay δεν γνωρίζουν τις αγορές σας και ο ταμίας του εκάστοτε καταστήματος δεν θα δει ούτε το ονοματεπώνυμό σας. Αντ’ αυτού ένας αριθμός εφάπαξ πληρωμής κι ένας κωδικός ασφαλείας φθάνει για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Κατά την έναρξη της υπηρεσίας όλες οι κάρτες πιστωτικές/χρεωστικές, American Express, Mastercard και Visa είναι on board, μαζί με την υποστήριξη των τραπεζών (Bank of America, Chase, Citi, Well Fargo και άλλες) για να επιλέξετε να πληρώσετε. Όσο αφορά τις αλυσίδες λιανικής, τα Apple Stores, Bloomingdale, Macy, Walgreens, Metro, McDonald’s, Whole Foods και πολλά ακόμη είναι έτοιμα και θα σας επιτρέψουν να πληρώσετε τις αγορές σας με την ολοκαίνουρια υπηρεσία.

Για τις αγορές στο διαδίκτυο υπάρχει το χαρακτηριστικό πλήκτρο, το οποίο αντικαθιστά την ανάγκη εισαγωγής αριθμού κάρτας, διεύθυνσης αποστολής και άλλες πληροφορίες. Για άλλη μια φορά να αναφέρουμε πως οι πληροφορίες των πιστωτικών καρτών δεν είναι ορατές στους εμπόρους. Η υπηρεσία Apple Pay αναμένεται τον Οκτώβριο μέσω ενός δωρεάν update του iOS 8 και θα είναι διαθέσιμο για το iPhone 5s, 5c και iPhone 5 εκτός των συσκευών iPhone 6 και iPhone 6 plus – Apple Watch.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiPhone 6 |Aναμένεται σύντομα στην Ελλάδα από τη Vodafone
Επόμενο άρθροΜερικά tips and tricks iOS 8 μόνο για τα νέα iPhones
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here