APPLE

Apple iPhone 7: Τι θα δούμε την Τετάρτη;

O αναλυτής Ming-chi Kuo της KGI Securities, είναι γνωστός για τις επιτυχημένες προβλέψεις του για τα χαρακτηριστικά των νέων iPhone, πριν αυτά παρουσιαστούν. Δύο μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του iPhone 7, δίνει για άλλη μια φορά τις εκτιμήσεις τους. Μπορεί οι περισσότερες εκτιμήσεις και φήμες να έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς και να μην μας κάνουν πλέον ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά αν τις ενώσουμε όλες μαζί, παίρνουμε μια πολύ καλή εικόνα των νέων μοντέλων της Apple.

Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά τι περιμένουμε:

  • Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, αναμένεται να δούμε πέντε χρωματικές επιλογές: Τα rose gold, gold και silver μοντέλα θα παραμείνουν στην αγορά, όπως τα ξέραμε. Το Space Grey θα αντικατασταθεί από το «dark black» και το «piano black», το οποίο θα είναι πιο γυαλιστερό. Ο Kuo θεωρεί ότι το «piano black» ίσως βγει μόνο στις εκδόσεις με υψηλότερο αποθηκευτικό χώρο.
  • Και μιας και αναφερθήκαμε στον αποθηκευτικό χώρο, η Apple αναμένεται να προβεί σε μια κίνηση που οι χρήστες ζητούν εδώ και καιρό: Η έκδοση των 16 GB θα καταργηθεί και έτσι το βασικό μοντέλο θα έχει 32 GB αποθηκευτικού χώρου. Ταυτόχρονα καταργείται και η έκδοση των 64 GB και θα δοθούν εκδόσεις με για 128 GB και 256 GB.
  • Αν και η Apple δεν ανακοινώνει την RAM των iDevices και την ανακαλύπτουμε αργότερα, με τα πρώτα tear down, το iPhone 7 Plus ενδεχομένως να έχει περισσότερη RAM από το «απλό» iPhone 7. Αν επαληθευτεί αυτή η φήμη, θα δούμε το iPhone 7 Plus με 3 GB RAM και το iPhone 7 με 2 GB.
  • Αν τελικά δούμε iPhone με δύο κάμερες, τότε θα φέρουν αισθητήρες 12 MP και θα προσφέρουν λειτουργία που θα προσομοιάζει το οπτικό zoom. Λέγεται ότι ο συνδυασμός των φακών θα προσφέρει επίσης καλύτερο φωτισμό, καθώς θα συνδυάζονται τα αποτελέσματα από τους δύο φακούς, ενώ θα μπορεί ίσως να γίνεται και refocus.
  • Επισημαίνεται ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα αφορά μόνο το Plus μοντέλο. Επιπλέον, η ύπαρξη δεύτερου φακού θα αυξήσει το κόστος της συσκευής κατά 40 δολάρια για την Apple, και έτσι δεν αποκλείεται η τιμή εκκίνησης του iPhone 7 Plus να είναι πιο ακριβή από αυτήν του iPhone 6s Plus. Το flash της συσκευής θα φιλοξενεί τέσσερα LEDs, δύο ψυχρά και δύο θερμά.
  • Τα νέα iPhone ίσως να είναι ως ένα βαθμό αδιάβροχα, όπως και το Apple Watch, αλλά δεν ξέρουμε αν η Apple θα διαφημίσει ιδιαίτερα αυτό το χαρακτηριστικό. Πάντως, η φημολογούμενη απομάκρυνση του φυσικού home button ευνοεί μια τέτοια κίνηση.
  • Το home button θα είναι αφής, με ευαισθησία στην πίεση και θα διαθέτει μηχανισμό ανάδρασης έτσι ώστε να δίνει στον χρήστη την αίσθηση του πατήματος.
  • Το ακούμε εδώ και καιρό και λογικά θα επιβεβαιωθεί. Τα νέα iPhone δεν θα έχουν θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών, καθώς η σύνδεση θα γίνεται από την θύρα Lightning. Η Apple θα προσφέρει EarPod ακουστικά με την αντίστοιχη θύρα μαζί με ένα ανταπτοράκι, έτσι ώστε όποιος θέλει να κάνει χρήση των δικών του «συμβατικών» ακουστικών. Ο χώρος που θα γλυτώσει η Apple από την απομάκρυνση της θύρας αυτής θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση της 3D Touch λειτουργίας μέσω ενός νέου αισθητήρα, αλλά και για βελτιωμένο ηχείο.
  • Το SoC A10 θα φιλοξενεί επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,4 GHz ή 2,5 GHz, σημαντικά υψηλότερο δηλαδή από αυτόν του A9 που ήταν στα 1,85 GHz. Δεν αποκλείεται πάντως να είναι υποχρονισμένος για να προσφέρει καλύτερη ενεργειακή απόδοση.
  • Η οθόνη αναμένεται να είναι βελτιωμένη στον τομέα της χρωματικής απόδοσης και να διαθέτει το εύρος του iPad Pro 9.7 ιντσών, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι θα διαθέτει και την True Tone τεχνολογία, έτσι ώστε η θερμοκρασία των χρωμάτων να προσαρμόζεται στο περιβάλλον. Ο αισθητήρας φωτός πάντως αναμένεται να χρησιμοποιεί laser τεχνολογία.

Τέλος, το ακουστικό θα μπορεί να λειτουργήσει και ως ηχείο, και έτσι θα έχουμε στερεοφωνικό ήχο όταν η συσκευή κρατείται σε οριζόντια θέση.

Εσείς τι περιμένετε και τι θέλετε να δείτε την Τετάρτη;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
APPLE

To Appleteam.gr δημιουργήθηκε για να παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τα προϊόντα και την εταιρία Apple. Απαρτίζεται από έμπειρο δυναμικό πάνω στις iOS Devices έτοιμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Μπείτε λοιπόν σε μία σύγχρονη ομάδα σήμερα!
Newsroll
Αρέσει σε %d bloggers: