Το νέο campus με όψη… διαστημόπλοιου που ετοιμάζει η Apple τα τελευταία χρόνια θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2015, όμως τελικά θα ανοίξει στα τέλη αυτού του έτους. Και αν αναρωτιέστε γιατί οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του, το Reuters έχει τώρα την απάντηση και δεν είναι άλλη από την… τελειομανία της Apple.

Από το πρακτορείο Reuters συνομίλησαν με πολλούς εργαζομένους στο πολυδάπανο αυτό project της αμερικανικής εταιρείας, ώστε να πάρουν μία ιδέα σχετικά με το πώς κινείται η Apple στις ετοιμασίες για τα νέα κεντρικά της γραφεία. Και η εικόνα που σχημάτισαν είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια που δίνει η εταιρεία, μαζί πάντως με μία μικρή… έλλειψη γνώσεων για το πώς λειτουργεί ο χώρος των κατασκευών.

Ένα από τα highlights του report αναφέρει ότι η Apple απαίτησε οι πόρτες να είναι εντελώς επίπεδες, χωρίς κάποιο «εξόγκωμα» μεταξύ του εξωτερικού χώρου και του εσωτερικού του κτιρίου. Ένας διαχειριστής της κατασκευής σημείωσε σχετικά στο Reuters ότι «μήνες» ξοδεύτηκαν για συζητήσεις και αντιμαχίες πάνω σ’ αυτό, καθώς έπρεπε να δαπανηθεί πολύς χρόνος και χρήμα για να επιτευχθεί αυτό που ήθελαν από το Cupertino. Η Apple φέρεται να ανησυχούσε για το συγκεκριμένο σημείο της κατασκευής, καθώς δεν ήθελε οι μηχανικοί της να χρειάζεται να προσαρμόζουν το βηματισμό τους για να μπουν στο κτίριο, καθώς αυτό θα τους… αποσπούσε από την εργασία τους.

Το report αναφέρει ακόμη ότι ξοδεύτηκαν μήνες για το πώς ακριβώς έπρεπε να είναι οι πινακίδες στις εγκαταστάσεις, καθώς η Apple απαιτούσε μινιμαλιστικό look, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία απαιτούσε τα σήματα να είναι διακριτά ώστε οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να τα διαβάσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. «Ποτέ δεν έχω ξοδέψει τόσο πολύ χρόνο για τη σήμανση», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Reuters ένας επικεφαλής του έργου.

Σε άλλα στοιχεία που διέρρευσαν από την κατασκευή, σύμφωνα με όσα ήθελε η Apple, οι σωληνώσεις ή οι αεραγωγοί δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να αντικατοπτρίζονται στο εξωτερικό γυαλί του κτιρίου, ενώ υπήρχαν 30 σελίδες με κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιηθεί το ξύλο ως υλικό. Η Apple, επιπλέον, επιθεώρησε «χιλιάδες πάνελ οροφής» για να διασφαλιστεί ότι ήταν «άψογα μέσα και έξω», ενώ η συζήτηση για τα… πόμολα κράτησε πάνω από ενάμιση χρόνο.

Αυτή η προσοχή της Apple σε κάθε λεπτομέρεια πραγματικά μας κάνει να ανυπομονούμε να δούμε τελειωμένο το campus, μέσω… φωτογραφικού υλικού και video φυσικά, καθώς δύσκολα θα βρεθούμε στις εγκαταστάσεις του.

jobs αντίγραφο
ΠΗΓΗDigitallife.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροNeXT iPhone – Υποστήριξη ασύρματης φόρτισης για όλες τις εκδόσεις
Επόμενο άρθροiPhone 7 – H μαύρη απόχρωση της συσκευής απογοητεύει
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here